Dobrý den, Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s chovem více psů(myšleno psí kluky :-) )v bytě. Jestli si přečůrávají značky i v bytě??
Děkuji za názory
Bery
Dobrý den, mám dva kavalíry, 8,5-letého a 2-letého. Kluci se snáší výborně, nikdy se mi nestalo, že by se doma navzájem přečůrávali. Ani jeden doma neznačkuje. Problém bych viděla, kdybyste spolu s nimi měli i nějaké fenky - tam by bylo značkování možné jako projev teritoriálního chování a "vlastnictví" samic (ale ani to se nemusí stát ;-)
Lucka
Máme právě tři fenečky(BH,TRI,RU) a s nima kluka v barvě BT a chceme ještě jednoho kluka v barvě TR. Právě toho značkování se ale bojíme :-(
Mám doma sučku a jej skoro ročného syna, so značkovaním problém v byte nemám, psík ciká len vonku.
Máme doma v bytě dva kavalíry, dvouletého BT a tříletého RU. V bytě nečůrají ani se nepřečůrávají. Pokud ovšem jdeme ven na procházku, tak to samozřejmě ano, což je myslím naprosto v pořádku. Takže tohoto bych se opravdu nebála.
Taky jsme si teď pořídili druhého kavalírka a doufáme, že přeznačkovávat se nebudou. Máme ale zkušenost s tím prvním - tříletým - ten doma a nikde jinde (pokud jsme byli s ním) neznačkoval. Teď ho hlídala sestřenice, která má doma maltézáčka, a přeznačkoval tam celý byt. Přitom, když tam jsme na návštěvě i se psem, tak to nikdy neudělal.
Mám dva kluky, TR 9 let (ježkovyvoči, to to letí ...) a 2,5 roku BH. Samozřejmě doma nečůrají, natož aby se přeznačkovávali. TR s předchozím BH (i jemu by letos bylo 9) se doma taky netrumfovali ...
Měla jsme doma jednu dobu 3chovné psy.První se u nás narodil a nebyl problém.Po nějaké době přibyl dospělý a zkusil značkovat,docílila jsem toho že přestal,ale v době hárání fen je napjatější situace,psi pustí to své "pižmo " a občs prostě něco označkoval.Třetí pes byl mladý v té době a byl bez problémů.Nyní mám opět 3 psy ,ale dva jsou podřízeni nejstaršímu a tak je klid.Jen když fena hárá se občas odněkud vrátím a nejstarší si označí židli či stůl.Asi bude záležet i na povaze psů a jak moc chtějí soupeřit .
A myslíte, že pejsek když je doma sám denně po dobu pracovní doby nějak bude do budoucna psychicky strádat?
Všimla jsem si, že se hračky moc nepohnou od rána do odpoledne, takže to jí asi moc nezajímá.
Mám oba kavalírky také přes den zavřené doma. S hračkami si také nehrají, myslím, že celý den prospí. Takže určitě nestrádají.Musíte s ním na pořádnou procházku až se vrátíte z práce, pak si s ním pohrát doma a bude spokojený. Zdravím
Súhlasím s pani Evou, aj moji psy cez deň spia, tiež chodíme do práce a deti do školy, vidím to aj cez víkendy a cez dovolenku, že doobedie prespia celé, na prechádzku okolo druhej poobede ich musím presviedčať, rozoberú sa až v neskoré poobedia a večer. Zato som presvedčila manžela na dva psy, tiež mi bolo sučky ľúto, že je sama cez deň, ale naozaj spia, veľmi sa spolu nehrajú, ale aspoň sú dvaja... Jeden cavalier v byte je super, ale dvaja ešte lepšie... Tiež pozdravujem.