Dobrý den,máme šestiletého Kavalíra kterému už podruhé během půl roku bez zjevného důvodu spadl koutek. V dubnu levý a teď pravý.Je to provázeno v obou případech slintáním, nemůže dovřít hubu a zůstavají mu tam zbytky potravy.V prvním případě přestal i mrkat levím okem na cca měsíc (koutek se srovnal o něco dříve).Teď je oko v pořádku.
Nemá někdo zkušenost čím by se to mohlo stát?? Děkuji
Já bych sázela na slabší mozkovou příhodu. Doporučovala bych návštěvu veterináře. Moje kingačka ji prodělala také, sice silnější, ale kapačky a léky pomohly a je v pořádku (tedy snad). Užívá od té doby denně lék na lepší prokrvení mozku Karsivan.
Díky moc za reakci,my jsme u veterinaře byli po prvním spadnutí koutku protože nás to dost vykulilo.Dostali jsme vitamíny a dva doktoři nezávisle na sobě připustili slabou "mrtvičku",která odezní sama.Pejsek je naprosto normální,veselej a mě by jen zajímalo,čím je to způsobený a čeho se vyvarovat.
To je těžko říci, stejně jako u lidí - prostě to přijde. Prevence - snad jen ty léky na lepší prokrvení mozku. Jinak asi nenaděláte nic. Držím palce, aby se to již neopakovalo.
Našemu kavalírkovi se to také stalo po šestém roce života asi dvakrát nebo třikrát. Stejné příznaky i odeznívání.
Veterinář rovněž konstatoval, že je to mozková mrtvička.
Hlavu vzhůru, našenu pesanovi je už 12 let a stále žije.
Zamyslete se snad nad stravou. Stejně jako u lidí je potřeba zpevnit cévy. Mě se osvědčilo přidávat do krmení lososový olej a ovesné nebo pohankové vločky (ale ne moc tak lžičku denně). V tomhle věku už pomalu přecházet na seniorské granule. Žádné léky na to nebereme, jen píchám inzulín, máme totiž skoro šest let cukrovku.