Dobrý den,můžete mi poradit jestli je furminátor vhodný na vyčesávání cavalírka?Děkuji za rady.Venclová
Dobrý den,
je naprosto super! Nejen že krásně vyčeše, ale i srst je lesklejší a vypadá zdravěji. Máme "trochu" chlupatějšího psa a díky furminátoru nemusím na jaře a podzim zametat Xkrát denně :-) Takže já rozhodně doporučuji, kupte si ho na aukru, jsou tam mnohem hezčí ceny, než v jiných eshopech ;-)
Jednu mám chlupatou,tam je to super na dostání chlupů pryč,i když se jít o moc nelíbí-kvičí-že ji to tahá..A druhá má chlupů málo,takže jsem ji nedchtěně poškrábala-je totiž dost ostrý- a jakmile furmunátor vidí.-mizí...záleží na psovi a na Vás,zda ho použijete. Já už u kavalíra nikdy.
Jsou i jiné druhy kartáčů,kde to mýmk "holkám nevadí."...je dobrý na teriera..
Furminator mám a používám. Pokud se to češe s citem, je báječný, protože opravdu vezme všechno. Nesmíte na něj tlačit, ale to ani nepotřebujete. Už zdaleka nemáme doma tolik chlupů, co dřív. Kastrovanou kavalírku bych bez něj nevyčesala vůbec.
Ono se nesmí jedno místo přejíždět vícekrát ... viz. přiložený návod na použití. U více chlupatých psů to asi zřejmě nevadí, náš pes má furminátor rád, řekla bych, že mu to je spíše příjemné.
Tiež vyčesávam oba psy, hlavne sučku, tá je veľmi osrstená a som veľmi spokojná, prejdem chrbát, boky, hruď a len zľahka vyčešem kopu chlpov, s hrebeňom mi to tak nejde, to sa nedá ani porovnať. Ak by mal niekto furminátor vo Vašom okolí, že by ste si ho požičali na skúšku, ale ja by som už nemenila - je super. Kupcová
vypadá to zajímavě :) češete tím i ouška o ocásek? Nebo je to hlavně na tělo? A jaký furminátor máte? Předpokládam ten small, ale obyčejný nebo ten deluxe? Četla jsem recenzi, že vyčesané chlupy elektrizují a lepí se na toho, kdo pejska češe. Je to pravda nebo to není taková tragédie? Přemýšlím, že by to holky dostaly od Ježíška :)
Dát Renymu furminátor k Vánocům, tak mě asi prvně v životě kousne:-) Měli jsme ho, velikost M, nepřipadalo mi, že by by se na mě chlupy lepily více než jindy. Ale jelikož se nerad češe a není extra chlupatý, zůstali jsme jen u obyč hřebenu.
Já mám obyčejný a o velikost větší, než small (ne proto, že bych ho chtěla, ale že jsem neměla na výběr). Češu tím způsobem, že chlupy po několika tazích odebírám přímo z hřebenu, aby mi nikde nelítali. Ale určitě neelektrizují a nelepí se na mě :-)
slušná hromada, další pes :D
a ta velikost M Vám přijde OK? Nebo by bylo lepší S? Já mám 2 holky větší a 2 menší, tak nevím, aby to zase ty malý třeba někde neškrábalo (tím, že to bude velký a tím pádem více neohrabaný)
Se škrábáním by problém být asi neměl, hřeben je stejný, jen má delší plochu, která češe chlupy a v tom vidím rozdíl. Delší plocha mi bere chlupy jen uprostřed, protože zkrátka ty konce už jedou "ve vzduchu", ne po těle psa a moc, nebo spíše vůbec nic nepoberou, jsou tam jakoby navíc. Takže asi bych už na kavalíra koupila ten menší, ale použít se dá i větší, pokud to má někdo třeba současně i na většího psa.
Češu s ním hlavně uši a tělo, na ocas je psice poněkud háklivá, ale druhé nevadí ani na ocásku. Když se vyčešou všechny mrtvé chlupy, tak se nedělají na uších a za ušima zacuchtance, což je báječné.
Všechny Vás zdravím a děkuji za rady.Furminátor už mám ,i jsem fenky-mám 2-česala.Tolik chlupů jsem nikdy hřebenem nevyčesala.A holky ani neprotestovaly.Koupila jsem ten menší -4,5cm a na dlouhé chlupy,myslím že pro kavalírky je akorát.Objednala jsem ho u Zoohit,mají je podle velikosti psa a délky chlupů.Sice jsou dražší,ale co by jsme pro naše miláčky neudělali....Venclová
Používáme ho už 2 roky na 4 fenky. Vzhledem k tomu,že k česání obecně nemají kladný vztah :-),tak z něj nadšené nejsou.Musím česat opatrně,hlavně ocas a podbřišek, ale v období línání je to skvělý pomocník a holky mají krásnou a lesklou srst.
našla jsem suprovou cenu za Furminátor, pokud ještě nemáte koupené a uvažujete, koukněte sem: "http://www.intershop-krmiv.cz/products/furminator-/":http://www.intershop-krmiv.cz/products/furminator-/
úžasné, už jsem si ho objednala. díky za tip.
taky jsem holčičkám objednala. Určitě budou mít velkou radost :D