Chtěl bych tímto poděkovat všem chovatelům a majitelům kavalírů, kteří za nemalé finanční částky nechali otestovat své psy na EF/CC. Ačkoliv jsem se obával, že právě díky ceně a pro některé také složitostí při objednávání, bude těžké aby se tyto testy v ČR rozšířily, byl jsem velmi mile překvapen zájmem a počtem přihlášených.
Klub bude nadále tyto testy zprostředkovávat a věříme, že sleva, kterou jsme získali, pro nás bude i nadále platit. Pokud budeme připravovat další skupinu, budete o tom informováni v novinkách na úvodní stránce tohoto webu. Zcela určitě budeme odebírat vzorky na bonitaci 25.3. v Červeném Újezdu.
Uskutečnění dalších odběrů závisí pouze na vašem zájmu. Odběry by se pak uskutečnily například v červnu na každoročním setkání, začátkem září na bonitaci v Brodku u Prostějova a na konci roku opět v Červeném Újezdu.
Rozesílání souprav k individuálním odběrům sice možné je, ale naše zkušenost není příliš dobrá. Je potřeba, aby se zúčastnění chovali opravdu disciplinovaně a uvědomili si, že na jejich chování je odkázáno docela dost dalších lidí a jakékoliv zpoždění může znamenat paradoxně pro ty zodpovědné a rychlé výsledek: DNA nenalezena a tím i ztráta 1200 Kč a očekávaného výsledku. Pokud tedy bude zájem, můžeme to ještě jednou zkusit, ale prosil bych všechny, aby udělali všechno bez zbytečného prodlení.
Dnes jsem na stránkách zveřejnil výsledky posledních tří vyšetření, které chyběly v druhé skupině. Ke zdržení došlo z důvodu, který je napsán na každém certifikátu o testu - AHT nemusí poslat všechny výsledky v jeden den. Odesílá je zkrátka postupně tak, jak samo výsledky získává. Klub je dostává jako poslední, nejprve jsou informováni majitelé psů. Klub žádné výsledky nezatajil a ani zatajovat nebude. A z důvodu, že někteří pochybovali o transparentnosti a dobrém úmyslu klubu
při těchto testech, nebudu v budoucnosti zveřejňovat počty odeslaných vzorků. Snad to zabrání spekulacím.
Skupina, která bude odeslána po bonitaci koncem března je již téměř obsazena, pokud tedy má ještě někdo zájem, má poslední příležitost.
Vím, že to bylo ve fóru už několikrát napsané, ale myslím si, že poděkování není nikdy dost. Takže já tímto ještě jednou děkuji panu Královi za to, že se zhostil organizace testování a také za to, že jako nečlenovi klubu mi byla účast na testování umožněna bez rozdílu. Díky.
Chtěla bych se připojit k p.Weberové a poděkovat, také nejsem členem klubu a jsem velice ráda, že nám to bylo umožněno. Díky.