Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
15  |  0  Petra, 15.4.2012 @ 11:48
9b14cc58e8e65aae0b4feffd59f7b0ad
0

Dobrý den,
mám dvě skoro roční fenky kavalírky a můj plán je do budoucna absolvovat pouze bonitaci kdybych náhodou někdy chtěla jejich potomky tak aby měli PP, jinak se chovu věnovat nechci. Takže když nebudu členem zaplatím plnou cenu za bonitaci-to vím. Zajímá mě hlavně jak to je s případným vrhem pokud nebudu členem? Kde budu registrovat vrh a dostanou štěňata vůbec PP? Příjde mi totiž zbytečné platit členské poplatky když možná jednou někdy budu krýt(a možná taky ne).

děkuji za vaše reakce

45  |  0  Běla Sochorová, 16.4.2012 @ 20:23
75ad45d46e3d097a3377e7e9f168bfec
0

Paní Petro,chov mimo členství v klubu je možné,ale velmi nevýhodné,jak finančně pro vás,tak pro náš klub.Pokud by jste chtěla chovat mimo klub,musíte dodržovat všechny řády vydané klubem včetně zdravotního zaměření a etického kodexu. Nejedná se jen o bonitační poplatek,ale všechny poplatky,které mají členové zvýhodněny.Zdvojnásobení poplatků se týká dalších částek jako výstavní poplatky,zdravotní vyšetření zprostředkované klubem,přeregistrace chovného jedince na PK,vydání krycího listu,vystavení PP štěňat,je možná i kontrola vrhu ve vašem případě.Také je pro chovatele nutnost pořízení chovatelské stanice 1800,-kč na Plemenné knize.Mýlíte se pokud se domníváte,že jde o to jen rozmnožit Kavalíry s PP.Klub zodpovídá za chov má své poslání zachovat plemeno nejen krásné,ale především zdravé.Pro své členy zprostředkováváme přednášky,školení o zdraví,péči,různá setkání,výstavy,informace atd.Vy sama jak je zřejmé navštěvujete naše klubové stránky a očekáváte reakci na váš dotaz.Až budete vědět co vlastně chcete ,můžeme pokračovat.

101  |  0  Lenka Železná, 16.4.2012 @ 21:33
98c35713af5968b61aeba770697fd85b
0

Slušný chovatel se o plemeno zajímá po všech stránkách, ne jen proto, aby štěnata měla "PP". Je jedno, zda odchová jeden vrh, či se chovu bude věnovat dlouhodobě. Kde jinde by měl informace získat, než v chovatelském klubu přísluš.plemene. Hodně štěstí.

11  |  0  Šárka, 16.4.2012 @ 21:55
A9d3ddd88e9d545869b62c7a2e7870e0
0

Zdravím Lenko, já si myslím, že členský poplatek klubu (400Kč-ročně!!!!) je zanedbatelnou částkou ve srovnání s tím, kolik do pejsků investujete, pokud chcete odchovat zdravá štěňata s PP, a vstup do klubu i bonitaci můžete provést, až si budete úmyslech chovu opravdu jistá, určitě to stojí za to, zvažte to, prosím! A pokud budete chtít jen jeden vrh, nemusíte ani registrovat svou vlastní CHS, stačí se domluvit třeba s chovatelem krycího psa o zapůjčení CHS.Ale já téměř všechny informace načerpala taky jen tady na netu, určitě se Vám to taky podaří :-)

15  |  0  Petra, 17.4.2012 @ 10:10
9b14cc58e8e65aae0b4feffd59f7b0ad
0

Takže bude teda asi stačit registrovat se až bude u nás bonitace a krytí aktuální.
Jinak o plemeno se samozřejmě zajímám i jinak než jen že chci štěňata-jak jsem psala je možné že i štěnda nikdy mít nebudeme.

40  |  0  P.Guricová, 18.4.2012 @ 10:11
61f98b37dc1ea355cefbfdd5a14265d2
0

Dobrý den Petro.
Já nikdy neodchovala ani jedno štěně a holky mám momentálně vykastrované.No a v klubu jsem . Už jen,že se dvěma "holkama" uvažujete o odchování štěňat s PP,je jen otázkou času,kdy k tomu dojde.Při zdravotním programu,který probíhá v klubu, a podle mého je to naprosto geniální věc,stejně budete muset podstoupit různé testy a vyšetření. Tedy pokud budete chtít krýt.A odchovávat zdravé a kvalitní kavalíry. Už tady asi "ušetříte". No,ale hlavně,kde jinde ,by budoucí potencionální majitelé vašich PP štěňátek vzali informace co vlastně "geneticky"kupují? Netuším,jak jste si vybírala své fenky. Jestli jen náhodně nebo jste využila informace o zdraví pejsků z těchto stránek.-A máte pejsky zdravé a po sledovaných rodičích nebo ne. Roční členský příspěvek je jen minimum v "moři" co do pejsků a chovu dáte.
Sama nechovám,vždy mi ale dojdou informace v krásném zpravodaji a další info vyčtu na těchto krásných a velmi užitečných stránkách.-Za to osobně díky! Na to snad ani ten poplatek nestačí.Jo-a máte se koho zeptat a dostanete zadarmo a bez DPH odpověď.To nemyslím nijak ironicky!A to se dnes velmi cení. Jestli budu jednou vybírat dalšího kavalíra,vím,kam pro informace.Sama bych si štěně po nesledovcaných rodičích nekoupila. Pes není lednička,takže se i přes všechna vyšetření a starost se tak zvaně "může pokazit",ale je tu velká pravděpodobnost kvality.
Sama jsem měla nejprve smůlu-zemřeli mi 2 TR kavaláíři na srdce -a-
nyní zatím velké štěstí-mám 2 holky,zatím obě OK.
Moje A3CH Leontina Res Pretiosa oslaví 22.4. 2012 10 let.Zatím čilá,zdravá,nejbáječnější-jen občas v ní zalupká. Holt,co jsem si vybrala-to mám.
Přeji,ať chováte jen super štěňata.
Přeji pěkný den.
Všem
Pavlína Guricová

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.