Mám dotaz, ráda bych navrhla kandidáty do klubového výboru, ale nenašla jsem informace o tom, kolik kandidátů mohu navrhnout a jakou formou - jaké údaje o navržených kandidátech musí návrh obsahovat,by byl návrh platný.
Bývali kandidátské lístky, ale na letošní volby jsem jej ve formulářích nenašla.
Děkuji předem za vyjádření.
Lenko,
níže jsem nakopírovala výňatek z volební směrnice, která je uložena na klubovém webu v sekci Dokumenty ke stažení v části Klubové řády.
Citace z Volební směrnice:
"Kandidátem se muže stát každý zpusobilý clen klubu, kterého bud navrhne stávající klubový
výbor, nebo kterého písemne navrhne alespon 10 clenu klubu.
Konkrétní podmínky urcí volební komise.
Celkový pocet kandidátu není omezen.
Po jednomesícní lhute volební komise uzavre seznam kandidátu a každému clenovi klubu
zašle orazítkovaný volební lístek."
Ještě bych dodala, že nominace kandidátů je možné zasílat i mailem na moji adresu: lenka.kovalcikova@volny.cz.
To ano, celkový počet kandidátů, kteří budou členskou základnou navrženi a splní podmínku, že je navrhne alespoň 10 členů, do následných voleb není omezen, ale kolik kandidátů můžu sama za sebe navrhnout??
Tolik, kolik má stávající výbor členů, nebo kolik je uvedeno ve stanovách klubu (7+3), nebo třeba dvacet kandidátů? Jestli jsem něco přehlídla, omlouvám se předem.
Není důvod se omlouvat. Budu opět citovat - tentokrát ze stanov:
Clánek 6.
Klubový výbor a clenové klubového výboru – pravomoc, povinnosti, cinnost:
6/a Clenové klubového výboru mají trvalé bydlište na území Ceské republiky (na území Cech,
Moravy a Slezska).
6/b Klubový výbor je sestaven ze zkušených cinovníku – predevším v oboru chovatelském a
výcvikárském s organizacními schopnostmi – v cele s predsedou klubu. Klubový výbor má
lichý pocet clenu a to konkrétne 7.
Ve stanovách se mluví o počtu členů výboru (7), to nijak nesouvisí s počtem navrhovaných kandidátů, ten je zcela na uvážení každého jednotlivého člena a není omezen.
Tedy, pokud nominaci od 10-ti ostatních členů získá 30 členů, budou všichni na volebním lístku a z nich se budou volit členové výboru a kontrolní a revizní komise.
Takže lze navrhnout libovolný počet kadindátů, kteří jsou členy klubu a splňují podmínky stanov bod. 6 a) a 6 b).
Díky.