Dobrý den,prosím o radu či Vaši zkušenost.
Náš malý syn ostříhal bez našeho vědomí uši(chlupy) našemu kavalírovi. Vypadá to opravdu otřesně, myslíte si,že existuje možnost, že to doroste? Jsme z toho opravdu nešťastný,předem děkuji za odpověď.
Moje stará nemocná maminka ostříhala našemu BT Oliverovi jedno ucho a jednu nožku těsně před klubovou výstavou, protože mu nechtěla vyčesávat čumbrky. Oliverdovi tehdá byl necelý rok a vypadal:( Do jara to skoro dorostlo, resp. na jaře jsem trošku přizpůsobila neostříhané ucho, aby nebyl tuze nesymetrický.
Zapomněla jsem napsat, že ostříhání proběhlo v září, aby bylo jasno, že to trvalo víc než půl roku, než byl trošku k světu :)
Dobrý den, nebude to tak rychle, ale doroste. Našemu to taky dorostlo po ostříhání kvůli veterinárnímu zákroku.
Nebojte se, určitě to doroste - stejně jako Vám vlasy, když se necháte ostříhat. Navíc pejsek nemá stejné chlupy od narození až do smrti - neustále přelínává, staré osrstění vypadává a rostou mu chloupky nové. Jen to nebude hned, ale žádná tragédie to není. Navíc Váš chlapeček z takových nápadů určitě vyroste. Znám pejsky, kteří si takové střihy vyrábějí sami (několik let to byla oblíbená kratochvíle sestry mého zrzečka) - a to je teprve neštěstí, protože dřív než jim chloupky stihnou dorůst, tak si je zase "zastřihnou" a to obvykle jen na jedné straně.
Ano určitě by to mělo dorust jen me zaráži že ste nechali syna bez dozoru se psem a nůžkami můžu se zeptat kolik je mu let?
Buďte ráda, že mu ostříhal jenom chlupy .....
Obnovuji tohle téma.
Mám dvě kavalírky a ta jedna občas(většinou před háráním) té druhé jakoby utrhává chlupy po celých zádech. Neškube je ale celé, nevím jak to dělá, ale vypadá to jako by měla stříhance od nůžek. Já sama jsem je při tom nikdy neviděla, přede mnou si nedovolí jí škubat.
Teď je to pro mě aktuální a proto se ptám, viděli jste někdy ostříhaného kavalíra? Dá se na to dívat? Z předchozích příspěvků jsem pochopila že by ji to do zimy dorostlo.
Děkuji
Ano, viděla jsem ostříhaného kavalíra a není to vůbec žádná katastrofa.Předchozího kavalírka jsem pravidelně nechávala stříhat asi od jeho 5ti let a myslím, že to byla oboustranná pohoda. Pokud nechodíte nebo neplánujete výstavy, tak to ničemu nevadí a navíc je to pro vás a myslím i pro pejska velmi pohodlné. Samozřejmě, že by ale neměl být obrán úplně dohola!!
Ano, viděla jsem ostříhaného kavalíra a není to vůbec žádná katastrofa.Předchozího kavalírka jsem pravidelně nechávala stříhat asi od jeho 5ti let a myslím, že to byla oboustranná pohoda. Pokud nechodíte nebo neplánujete výstavy, tak to ničemu nevadí a navíc je to pro vás a myslím i pro pejska velmi pohodlné. Samozřejmě, že by ale neměl být obrán úplně dohola!!
Já jsem viděla dokonce celého oholeného trikolora, a to včetně uší a ocasu. Chvíli jsem váhala, jestli to je nebo není kavalír, ale to zbarvení bylo tak typické, že jsem se rozhodla, že to kavalír je. Nakonec jsem se paní zeptala a ona mi to potvrdila. Upřímně řečeno vypadal divně, paní mi řekla, že ji nebaví česat, tak proto je dohola.
Díky za odpovědi. Mám rubynku, kde si ji po ostříhání nedokážu představit. Uši bych určitě nestříhala, možná ani břicho, nevím používané střihy neznám.
Nenašel by jste někdo fotku jak ostříhaný kavalírek vypadá?
Díky
Tak mě se samozřejmě líbí kavalír s dlouhými chlupy,ale kavalíry mám hlavně pro jejich povahu! Takže když sportujeme,tak stříhám v létě pravidelně a holkám to svědčí a za ty roky se mi i líbí. Výstaváci se možná asi zlobí,ale zkuste si zaběhat agi v písku,nebo jít denně v létě polem k rybníku a v zimě kolem bodláků ve výstavním účesu.... nemožné udržet. Jen,než ta hříva uschne.A že těch chlupů holky mají- Jak říkám,kavalíři jsou moje srdeční záležitost a tak je držím v kondici a krátkém střihu. Jsou spokojené-a to je pro mě to hlavní. Do výstavního kruhu tak tedy ale nelezem.
Ostříhaný kavalír je taky nádherný. Viděla jsem vyholeného na pár milimetrů, jen praporky na nohou nechané, uši chlupaté a samozřejmě celý "závěs" na ocasu - ten musí zůstat. Moc krásné!