Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit. Mám 6 letou fenku Cavaliera. Nedávno jsem změnila krmivo na Brit Care - odtučněné, kvůli váze naší fenky. Na váhu je krmivo bezva, ale fenka má od té doby docela problémy se srstí. Má hodně řídkou srst a taky suchou pokožku, někde se jí tvoří taková žlutá ložiska jakoby suché kůže. Mohlo by to mít nějakou souvislost se změnou krmiva, do te´d jsem kupovala Darling a Pedigree Pal. Děkuji za rada Marcela Votroubková
Tak paní veterinářka mi řekla, že je to opravdu odtučněným krmivem. Prostě jí to nesedí. Jen teď nevím, jaké krmivo koupit. Dříve jsme používali nepříliš kvalitní krmivo, k tomu se již vracet nechci. Můžete mi někdo doporučit takové krmivo, aby ani příliš nepřibírala, aby jí chutnalo a měla kvalitní srst? Děkuji všem
Těch granulí najdete hodně a každý z chovatelů vám asi doporučí něco jiného a s čím má dobrou zkušenost. Za sebe Vám můžu doporučit například:
Canidae Platinum Formula (právě pro psy s nadváhou)
OmniPro Holistic Salmon & Potato (základ jsou ruby a velice snadno upravíte krmnou dávku tak, aby vaší fence vyhovovala)
Magnusson Meat Biscuit LIGHT (také pro psy s nadváhou)
Tato krmiva jsou kvalitní, k problémům se srstí nedochází, dají se koupit v ČR. Teď jen aby fence chutnala ...
Dobrý den,
doporučuji lososový olej (http://zkracovatko.cz/Bbfja0) a šampón s pupalkovým olejem (http://zkracovatko.cz/bLSCSr).
S dietními granulemi nemám zkušenost, ale zkusila bych se podívat na Oliver´s diet&senior, Kronch main a všechny, které vyjmenoval pan Král. Z jeho seznamu se mi nejvíce líbí Canidae Platinum formula. Pokud chcete kvalitní granule, vyhněte se klasickým komerčním značkám, jako je Purina, Royal Canin, Eukanuba, Hills, aj.
S pozdravem
Lucie Bartošová
Bojovala jsem s nadváhou fenky a light granule moc nefungovaly. Nakonec dostává Acana bez obilovin, mají několik druhů, a zhubla. Srst má krásnou, zlepšila se zejména po Acana Pacifica, která je s rybami.
Taky jsem zkoušela různé light granule, ale bez účinku. Nakonec jsem to vyřešila radikálním snížením dávky a fenka nejen že zhubla, ale zlepšila se jí srst a je i aktivnější ;-)
Acanu bez obilovin jsme měli taky a dobrý. My ale měli nějaký ekzém nebo co a po těchto granulích se nic nezměnilo (dřív jsme měli Proplan a Hills a ještě cosi a od granulí bez obilovin jsem očekavála zlepšení ekzému). Měli jsme ještě v plánu koupit Canine Caviar, ale už jsme se k tomu nedostali. Teď jsme cca měsíc na barfu, ekzém je z věší části pryč. Kvalitu srsti zatím nemůžu posoudit, protože krmíme krátce, navíc jsme začali přelínávat. Jinak určitě je na srst dobrý olej, teď máme Canvit Fish oil a holkám moc chutná a ještě máme od Brit Care ten lososový olej, ale zatím nerozdělaný, takže nevím. Používali jsme i olej Dermanorm, ale mám pocit, že cena neodpovídá kvalitě (jakože lepší je koupit ten rybí :)) Co se týče snížení váhy, ani nám nepomohly light granule, jediné řešení je krmit kvalitně, ale méně a přidat pohyb.
Dobrý den, pro lepší kvalitu srsti doporučuji lososový olej. Mému kavalírovi se po něm zlepšila kvalita srsti i kůže. Na trhu ho vyrábí hodně značek, určitě si vyberete. Z osobní zkušenosti můžu na zhubnutí i srst doporučit přechod z granulý na syrovou stravu (BARF).