Dobrý den,
chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti se stresovou (?) inkontinencí. Mám 5 měsíční fenku kavalírku a počůrá se kdykoliv někdo příjde na návštěvu. Všichni mají zákaz se s ní vítat, ale ona leží v pelechu a klidně čůrá vleže ikdyž si jí nikdo nevšímá. Zkoušela jsem ji držet v náruči při příchodu návštěvy, ale čůrá taky. Minule jsme se vrátili z dvouhodinové procházky a počůrala se hned po příchodu domů, když uviděla dceru. Jinak už se venčí venku, doma už vůbec, jen když někoho vidí - jak popisuji výše. Je to dost nepříjemné, tak bych chtěla vědět, zda to časem přejde. U předchozích psů (fen) jsem se s tím nesetkala.
Děkuji za odpověď
Dospělá fenka mých rodičů se asi ve věku 3 let zničehož nic pravidelně počurala a někdy i pokakala po návratu z venčení na dvoře a zahradě. Pozemek má skoro půl hektaru a nikdy se nevenčila sama; měla dost času, rodiče - důchodci ji rozmazlovali. Táta usoudil, že Abbinka má málo sociálních kontaktů: každý den, za jakéhokoliv počasí ji odpoledne naložil do auta, odjel s ní do Ratibořic, kde běhala podél Úpy navolno i na vodítku a kamarádila se s jinými pejsky. Otec se jí intenzivně věnoval. Pochopitelně se všem známým s Abbinkou předváděli, Abbinka byla za hvězdu. A bylo po čůrání i po kakání :)Lehké odpočinutí Abbince (Gwendy od Jihlavské brány) i tátovi...