Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
-  |  0  Eva, 14.10.2006 @ 09:13
D914b368935a06a485908c35a12c7e32
0

Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o radu.. mám 2,5 letého pejska (samozřejmě kavalírka)..už od malička s ním jezdím jednou za 14dní na víkend k taťkovi (mám rozvedené rodiče).. nikdy s tím nebyl problém, pejsek měl výletu radost a choval se tam jako doma.. Poslední asi 3 měsíce(když odjedeme) se ale chová divně..přijde mi nervozní, málo spí, neustále vysedává u dveří, na výzvu ke hře sice reaguje, ale vydrží mu to jen chviličku..doufala jsem, že se to zase srovná, ale je to stejné.. Vůbec netuším, co s tím, protože bez něj odjet nemůžu,..prosím poraďte. Mockrát děkuju

41  |  0  Evola, 14.10.2006 @ 22:22
A8ba32730b571b0570693a25eaddc2df
0

Evičko.
pátrej po tom, jestli se kavalírkovi v domově Tvého taťky nepřihodilo něco zlého, nebo jestli mu tam někdo neublížil. Také se snaž zjistit jestli tam nejsou nějaké nové zvuky nebo hluk. Musíš tam být na svého kamaráda dvojnásob hodná, hlaď ho a domlouvej mu.

-  |  0  Marcela, 17.10.2006 @ 18:49
0

Není v okolí vašeho kavalírka háravá fena či feny?
Moje kavalírky jsou hodně citlivé na každou změnu ve svém okolí a také na zvuky. Stačí jedna horší zkušenost a na dlouhou dobu jsou "vyjukané". Chce to trpělivost a pejska třeba zaměstnat jinou i neobvyklou aktivitou.

7  |  0  Renata, 24.10.2006 @ 22:26
7570e9eaa9e4f7a1acd332a3fd2b2711
0

Nejpravděpodobnější mi příjde, že jste asi pejska nechala u tatínka na čas samotného stačí hodinka a pokud je pejsek na Vás fixovaný a není doma ve svém pelíšku(tohle psi velmi rozlišují - výlet a doma) tak si teď hlídá dveře, nespí a má strach,že ho zase opustíte.
Zkuste spíš zapátrat co jste dělali těsně před tím než se spustilo toto chování.
Pokud by měl pejsek nějakou negativní zkušenost spíše by vyhledával úkryt. Zalézal pod nábytek a nebyl by ochotný si hrát vůbec.
Hlavní je nepodporova takové chování. Zkuste nové hry, jiný výcvik, hodně dlouhé procházky ať je unavený. Nelitovat, nechlácholit. Jen ho utvrdíte v tom, že se chová správně a že po něm vyžadujete tuto reakci.

-  |  0  Eva, 27.10.2006 @ 09:59
0

Děkuji Vám moc za odpověď... na předchozí rady jsem pátrala po negativní zkušenosti, nových zvucích, či háravých fenkách..., ale nic.. jedinou negativní zkušeností mu bylo setkání s dítětem, když mu ale nebyl ještě ani rok..od té doby se mi dětí bojí, ale pochybuji, že tohle má nějakou souvislost.. Ale vaše verze bude ta pravdivá..Když jsme doma, tak Andorka opouštím, pouze když jdu do školy. Jinak jsme stále spolu. Ale když odjedu k taťkovi, tak vždy v sobotu večer odcházím tak na 3-4 hodiny. Jediné co mě klame je, že takle odcházím už téměř dva roky.. a pejsek se "podivně" chová asi tři měsíce. A když se vracím nečeká na mě u dveří, ale spí u taťky na gauči a většinou ho nemůžu odvolat, abych ho vyvenčila..
Na dlouhé procházky chodíme pravidelně.. ale co se chlácholení týče, tak jsem ho už bohužel chlácholila..a to v době, kdy s tím začal..myslela jsem, že se něčeho bojí, tak jsem mu chtěla ukázat, že nemá čeho..

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.