Mezi tradiční akce našeho klubu, pokud nepočítám výstavy, patří víkendové setkání kam se jezdíme pobavit a podzimní setkání chovatelů, kde se zase tak trošku vzděláme a něco zajímavého se dozvíme.
Letos poprvé to vypadá tak, že se na setkání chovatelů sejde méně lidí, než je obvyklé. Chvíli to dokonce vypadalo tak, že se tato akce ani neuskuteční. Přiznávám se, že tomu moc nerozumím a ptám se proč.
Tuhle akci, kterou náš klub zastřešuje, pořádá Míša Čermáková. Ti kteří ji znají ví, že i kdyby četla pražské zlaté stránky, bude to nejen zábavné, ale dokáže i z něčeho takového vytáhnout to důležité. Navíc mám osobní zkušenost, že dokáže naučit a poradit při vystavování psa. A zrovna takhle nabídka přišla právě včas. Pokud jste si všimli, tak na naší poslední klubové výstavě byla také předsedkyně anglického klubu kavalírů, Sheena Maclaine. Když jsem s ní po výstavě mluvil, došlo i na to, co se jí u nás nelíbilo:
_*"To, jak lidé u vás předvádějí své kavalíry je opravdu hrozné. Napočítali jsem s Andym asi tři, čtyři dobré handlery. Udělej nějaký instruktážní film, jak správně vystavovat."*_
No a není lepší než film, mít "na place" Míšu Čermákovou a možnost získat ty nejlepší možné rady hned a na místě? Proč toho tedy nevyužít?
Když se podíváme za hranice zjistíme, že podobná školení stojí docela dost. Například v Anglii stojí účast na podobném "odpoledním školení" asi 60 liber (1200 korun) a pokud si připlatíte dalších 30 liber, dostanete i občerstvení. U nás si budete muset zaplatit jen ten řízek.
A pokud je pro vás Praha daleko, uděláme podobné setkání i na Moravě. Když se dá dohromady okolo 20 zájemců a napíšete Míše, nebo sem do fóra, určitě se domluvíme.
Pevně věřím, že se nás sejde dost a že se k nám přidají i začínající chovatelé a vystavovatelé.
Ahoj Libore,
díky, že jsi sem napsal o "stavu zájmu o setkání", já jsem asi hloupá.
Představ si, že jsem se zatím nepřihlásila, protože jsem si řekla, že když jsem byla na minulých dvou setkáních, kde bylo narváno, tak letos přenechám svoje místo jiným zájemcům, případně se tam nacpu na poslední chvíli, kdyby někdo odpadl kvůli nemoci.
Tak nepřenechám! Už jsem přihlášená. A moc se těším, že se dovím, co dělám při předvádění špatně a co můžu dělat líp a hlavně jak.
Minulá Míšina přednáška a ukázka o úpravě srsti kavalíra před výstavou se mi náramně v praxi hodila a přinesla výsledky!! Takže tuhle příležitost se něco přiučit si taky nenechám ujít.
Dobrý den,
myslím si, že setkání mimo Prahu by bylo skvělé. Je to pro mě, a asi nejen pro mě, příliš z ruky. Kdyby by bylo setkání někdě poblíž, ráda přijedu. A co víc, setkání se koná týden po MV v Praze, což je pro mě nadlidský výkon trávit dva víkendy v Praze :)
Dobrý den, budu ráda, když se uskuteční setkání na Moravě
Skvělé! Jsem ochotná přijet třeba některý víkend v lednu a popovídat si s majiteli a chovateli kavalírů nejen o výstavách, ale třeba i o genetice, krytí, péči o březí fenu, porodu a dalších věcech, které by lidi zajímaly. Dejte dohromady partu lidí a nějakou místnost, kam se s pejsky vejdeme a je to :)
Už se na vás všechny moraváky moc těšánkuji...
Ahoj Míšo,
hned se chytám Tvé ochoty a určitě se domluvíme a rádi se sejdeme. :)