Dobrý den, ráda bych se zeptala, od kolika -°C je vhodné kavalíra na ven obléct. Děkuji za odpověď
Ja obliekam len pri daždi, aby neboli mokrí, ale je pravda, že v zime nie sme vonku dlhšie ako 15 minút, naši veľmi nemajú radi v zime behať, berú sa hneď do bytu. A bývame na juhu Slovenska, tak to iné ako niekde na Orave...
Já oblékám tak od mínus tří čistě proto, že u nás obvykle hrozně fučí. A pokud je těsně nad nulou a mokro, ani nemusí pršet, tak taky- jak psicím moc navlhne srst na břiše, bývá jim zima, a v kombinaci s tím větrem to není nic moc. Venku jsou rády a obvykle hodně běhají, ale i tak...
Já své dva kavalíry neoblékám, a to chodíme denně za každého počasí (kromě silného deště) na dlouhou procházku do přírody - nezdá se, že by jim byla zima, netřepají se, ale jsou na vycházce pořád v pohybu. Naopak se mi zdá, že ač jsou "posteloví", tak jim mnohem víc než letní horka vyhovuje právě teplota i dost pod nulou, nejlépe beze sněhu - pak je vidět, že si to vyloženě užívají.
Když jdeme na delší procházku, dáváme něco lehčího už když je 5 nad nulou a sucho, máme doma kolem 25 stupňů a nechci, aby prochladli když je venku o tolik méně. Když je sníh mají samozřejmě taky (nepromokavé).
já své kavalírky neoblíkám,za žádného počasí.Za deště ven nechodíme,jen se vyvenčí.Jinak na prochajdě jsou stále v pohybu,myslím,že je to zbytečný.Jinak žijí doma v teploučku a nikdy nebyl žádný problém.
Děkuji za odpovědi, já myslela tak od -10°C, ale když to není potřeba, bude i nadále "bez"
Já kavalírky v zimě též neoblékám, ale pokud je venku mínus 10 stupňů a více, tak jim určitě obleček přes záda dám!! Hlavně když jdeme ne delší procházku. To už si myslím, že obleček snesou. Jinak za velkého deště dávám pláštěnku, aby úplně nepromokli. Zdravíííím
Pokud je pes zdravý, dospělý a v pohybu, tak nevidím jediný důvod, proč oblékat. Náš pes s námi chodí i v zimě ve sněhu na dlouhé výlety a větším nepřítelem je lepící se sníh, než zima.