Se zájmem jsem si vyzkoušela vaši novinku na webu- test chovného páru a jsem tedy opravdu nemile překvapená,jaké informace na mě vypadly! Netuším, kdo to vymyslel a dával dohromady, ale užitek v tom tedy nevidím, neboť zobrazené informace jsou zavádějící a neodpovídají skutečnostem! Nejsem členkou vašeho klubu a můj pes nebyl ve vašem klubu zbonitován (mimochodem, to je krom věku psa jediná pravdivá informace).Můj pes má každoročně opakovaně vyšetřené srdce krdiologem a to nejen poslechem, má před rokem hotové genetické testy na EFS/CC, má vyšetřené oči, pately rovněž. Veškerá vyšetření mám zveřejněná na svém webu a všem zájemcům o krytí je předkládám! Vámi uvedené informace o mém psu případnému zájemci sdělí, že pes je nevyšetřený a že může být přenašeč. Vaše snaha se tak rázem mění v medvědí službu! Neměla jsem vůbec tušení, že takovýto projekt vzniká a nechápu, proč tam uvádíte mého psa, když o něm nic nevíte! Uvádíte lidi v omyl absolutně nesmyslnými a nepravdivými informacemi. Kdyby byl předem majitel psa - feny vyzván, že pokud má zájem, může zaslat potřebné info o svém psovi za účelem tohoto projektu, bylo by vše v pořádku. Takto to ztropí akorát sváry! Předpokládám, že nebylo vaším záměrem mého psa a vlastně i mé feny poškodit. Žádám o vymazání mého psa z vaší prapodivné databáze, nenechám se veřejně poškozovat. Zároveň bych byla zvědavá na reakci pana Aldouse, kdyby se stejný výsledek dozvěděl i o svém Aranel Cosmicovi, který v databázi též figuruje coby nevyšetřený, ačkoli potřebná vyšetření vlastní.(akorát je taky nenahlásil!) A ještě něco, chovný pár se sestavuje ruku v ruce s rodokmenem, nikoli pouze na základě zdravotních kritérií. Jinak doufám, že nové stránky budou přínosem, je za tím jistě obrovský kus práce, ale tento oddíl se bohužel minul účinkem.
Dobrý večer,
děkujeme za podnět ohledně zdravotních vyšetření zobrazovaných u CHOVNÉHO PÁRU. Dole na stránce sice byla poznámka, ale uznávám, že přehlédnutelná a z toho důvodu byla přidána ke každému chybějícímu vyšetření poznámka **" Pes nemá vyšetření na....., nebo údaje nejsou klubu dostupné."**
Náš klub se nikdy nebránil přidat zdravotní vyšetření i nečlenům klubu, pokud projevili zájem o zveřejnění, právě naopak.
Ani na nových stránkách to není jinak.
Viz sekce Zdraví a nemoci:
*Náš klub vsadil na otevřenost a výchovu v oblasti zdraví. Jestli je to správná cesta ukáže čas. V současnosti tedy všichni návštěvníci těchto stránek mají přístup k výsledkům zdravotních vyšetření psů ve vlastnictví členů tohoto klubu, ale i k výsledkům, které nám zaslali ostatní chovatelé a majitelé kavalírů.
Jediným důvodem otevření této zdravotní databáze a ozdravného programu nečlenům je velká provázanost chovu kavalírů na území bývalého Československa. Izolované výsledky jednoho klubu by těžko přinesly požadovaný účinek stejně jako tři oddělené databáze. Tato služba je všem zájemcům poskytována zdarma.*
Doufám, že po provedených změnách jsou údaje v tabulce naprosto jasné a budeme rádi, když naši snahu podpoříte tím, že nám potřebné údaje zašlete.
Pokud jde o údaje veškerých psů, které tento web obsahuje, jsou dnes úplně stejné jako včera na starých webových stránkách. Tedy i údaje o Vašich psech.
Všechny údaje o psech jsou získány z veřejně dostupných zdrojů (katalogy výstav, průkazy původu psů v majetku členů klubu a přístupných informací na internetu.)
Jedinou výjimkou jsou zdravotní vyšetření, které poskytují sami majitelé a chovatelé a to z důvodu ověření pravdivosti výsledku. Pevně věříme, že právě díky otevřenosti tohoto systému v oblasti zdraví, v brzké době dosáhneme doplnění zdravotních vyšetření u valné většiny psů aktivních v chovu v ČR.
Martina Králová
Dobrý večer,nadšeně jsem prohlížela nové stránky,jsou úžasné a obdivuji práci,která za tím stojí. Test chované ho páru mě jako chovatele začátečníka samozřejmě hodně zajímal a čekala jsem,že to bude něco s rodokmeny a genetikou,po pravdě,neuměla jsem si to představit ( to množství potřebných dat....) Tvůrce to pojal hlavně zdravotně.
Vypadá to jako nevýhodné pro psy,jejichž majitelé jsou v jiném klubu,nicméně u každého údaje je uvedeno: nebo informace nejsou klubu známy a dole v poznámkách je to také osvětleno. Je to jistě k diskuzi, každopádně je na stránkách spousta užitečných a zajímavých informací a děkuji za ně :-).
Šárka
Dobrý den,
souhlasím s paní Novákovou. Rovněž jsem nikdy nebyla a nejsem členkou tohoto klubu. Zdravotní vyšetření mých psů jsou dostupná v mém klubu,na ČMKU a pochopitelně jsou u mne k dispozici všem zájemcům o krytí nebo zájemcům o mnou odchovaná štěňata. Nemám zájem o jejich zveřejnění v jiných databázích a proto rovněž žádám o vyřazení VŠECH mých chovných jedinců z vaší databáze. Kromě toho jsem zjistila, že vaše údaje jsou neúplné, zejména co se týče počtu vrhů fen, event. data jejich posledního vrhu. Dále jsem v databázi našla své psy, kteří již před mnoha let přešli duhový most, přesto je lze zařadit do testu chovného páru. Informace o rodokmenech psů, počtech jejich odchovů, zdravotním stavu, výstavních výsledcích apod. jsou pro chov samozřejmě důležité a neocenitelné. Musí však být přesné, úplné a pravdivé, protože v opačném případě poškozují chovatele a případné zájemce o jeho psy a odchovy uvádějí v omyl.
Dobrý večer,
Dnes jsou nové stránky první den v provozu a už je tu čilý ruch a o informace z nich je velký zájem.
Jak už odpověděla paní Králová výše. V testu chovného páru na vás "vypadnou" pouze ty informace, které má klub k dispozici.
Cílem zveřejnění všech těchto informací je poskytnout co nejlepší servis všem chovatelů - bez ohledu na členství v klubu - nikoli někoho uvádět v omyl, natož poškozovat.
Není ale v ničích časových možnostech prohledávat weby jednotlivých chovatelských stanic, ani ČMKU.
Bylo by vynikající, kdybyste vy i ostatní chovatelé, kteří se zde na detaily pejsků budou dívat (samozřejmě hlavně těch svých), v případě, že zjistíte chybějící nebo neúplné informace, mohla zaslat správné informace k opravě a doplnění. To by byl velmi cenný přínos ke zpřesnění informací, jejich doplnění a rozšíření. Z toho bychom měli prospěch všichni.
Racionálně přece všichni chápeme, že při vkládání takto obrovského množství dat může dojít k chybě v přepisu.
Proto předem děkuji všem za pochopení a spolupráci na rozšiřování a zpřesňování informací o jednotlivých psech a o našem krásném plemeni vůbec.
Hlavně bych chtěla poděkovat Liborovi a Martině Královým, kteří těmto stránkám věnovali měsíce svého volného času. Děkuji.
Připojuji se k paní Haně Novákové a Judr Ivaně Jandové-nejsem členkou tohoto klubu a zdravotní vyšetření mých psů a fenek jsou dostupná na mém klubu.na ČMKU a na mých web stránkách a nyní již i v rodokmenech mých odchovů.Každý zájemce o má štěňata a o krytí mými psy dostane kopie těchto vyšetření.Rozhodně se necítím povinna zasílat tato vyšetření,která jsou mým majetkem některému zastupci tohoto klubu rovněž se necítím být chovatalem na "baterky"/jak mi bylo dnes sděleno představitelem tohoto klubu/
jen proto,že tuto povinnost necítím.Naopak si myslím,že pokud na každé stránce tohoto webu píšete,že údaje nesmí být zneužity-bylo povinstí autora těchto stránek se nás zeptat zda vůbec souhlasíme se zveřejněním údajů o svých psech a odchovech.Mohu se vůbec zeptat kde jste přišli k údajům o rodokmenech,odchovech a podobně,kde jsou nehorázné chyby a špatné údaje.Stejně jako dámy se kterými souhlasím se cítím poškozena jednáním autora těchto stránek-nezaplatila jsem téměř 40 000,- za vyšetření všech svých psů proto ,aby chovatelé dostávali zavádějící informace,že pes může být přenašeč-od těchto informací jsem zde já,moje stránky a protokol o vyšetření psa. Ze všech uvedených důvodů žádám aby z těchto stránek byly okamžitě vymazány veškeré údaje o mých psech a odchovech ,pokud ovšem nejsou v majetku členů tohoto klubu. Jindra Diblíková
Paní Králová,kosmetická úprava z vaší strany je nedostačující. Vaše formulace stále zavání spekulací o zdraví jedince. Nemůže být v jednom řádku, že pes není vyšetřen, že může být nosič, či dokonce postižený, nebo, že klub nemá o psovi informace. Zrovna tak by mohlo být uvedeno, že pes může být zdravý, ale že klub nemá informace o vyšetření. Vidíte ten rozdíl? Obojí je nesmysl! Jediný údaj, který tam může být je : klub nemá tyto údaje k dispozici. Ostatní údaje jsou zavádějící.
Když už jste vynaložili takové obrovské úsilí, bylo by dobré, aby to sloužilo věci tak jak bylo myšleno. Chce to jenom vychytat tyto nedostatky, aby se uvedené informace staly užitečnými a prospěšnými.
Když jsem se doslechl o nové verzi web stránek klubu a o možnosti testu "chovného páru" napadlo mne, že konečně je tady skvělá pomůcka pro začínající majitele/chovatele kavalírů! Skvělé! Tak hned běžím "test chovného páru" vyzkoušet.....zklamání.....nejedná se o test chovného páru jak je deklarováno v nadpisu, a to v žádném smyslu, ale o databázi zdravotních vyšetření kavalírů.
Pokud pro sestavení chovného páru stačí zohleďnit jen zdravotní vyšetření ale už rodokmen ani exteriér obou psů a jejich předků nejsou důležité pak pojďme a chovejme pejsky z útulku!!! Veřím, že i tam se najdou jedinci, kteří projdou zdravotními atesty s čistým štítem a je nám přeci jedno jaké mají předky a jak vypadají.
Ale nedá mi to a "zkouším" sestavit "chovný pár" i dál - bratr se sestrou? matka se synem? či dokonce kluk s klukem?? to není pro sestavení "chovného páru" žádný problém!!!
V jednom z "testů" jsem se dozvěděl, ze pejsek je sice "starší 14měsíců" ale "klub nedoporučuje v chovu využívat jedince mladší 2,5 roku" - no a to jsem si byl jistý, že podle chovatelského řádu je pes v ČR chovný NEJDŘÍVE PO DOSAŽENÍ 15měsíců věku?! jedu dál - tohoto mladého pejska jsem "nakryl" s fenkou, která je tímto pejskem :-) no a ejhle! tento pejsek když je psem, tak mu ještě není 2,5roku takže "nevyužívat!" ovšem když je tento pejsek fenou tak je "starší 2,5 roku a mladší 8 let" a tak je jeho využití v chovu vlastně v pořádku (budu si muset obnovit své znalosti matematiky - na 2,5roku psa narozeného v únoru 2011 dnes nedopočítám ani napotřetí).
Je to moc hezký nápad uvést v život databázi, která by umožnila začátečníkům, ale i zkušeným chovatelům získat informace o tom zda chovný pár sestavili "dobře" ovšem obávám se, že z technického hlediska není možné takovou databázi zvládnout ani připravit ani dostatečně kvalitně vést (už jenom vzhledem k tomu množství zahraničních pejsků, hlavně z UK, kteří dnes naši chovatelé využívají), i když by to bylo asi skvělé kdyby to šlo. Škoda, že tady bylo spuštěno něco co není hotové a není to ani tím za co se to vydává, já bych pod tím odkazem radějí umístil UNDER CONSTRUCTION do té doby, než se to celé dodělá, pokud s tím byl nějaký záměr, který v tom teď ještě vidět není a nebo - co takhle to nazvat "seznam zdravotních vyšetření kavalírů" a zveřejnit tam jenom ty, kteří si jejich majitelé přihlásí a atesty doloží? Proč tam mají být ti, kteří o tom vlastně ani neví?
Přečetl jsem si Zásady chovatelů psů CKChS klubu Čech, Moravy a Slezska (umístěný zde na těchto stránkách)
článek A: Všeobecné,
odstavec 2......Členové by se neměli snížit k pomluvám, které urážejí nebo poškozují jiného člena, klub, nebo chov obecně, ani by neměli poskytovat informace včetně rodokmenů a fotografií psů, kteří nejsou v jejich vlastnictví bez předchozího písemného souhlasu vlastníka.
Vzhledem k tomu, že jsem o žádný písemný souhlas nikdy požádán nebyl, určitě jsem ho zatím nedal a s ohledem na dnešní dobu kdy po mně všude chtějí souhlas se zapsáním údajů, které jsem jim já sám předtím dal, vůbec nechápu, jak je možné, že tady jsou informace o mých psech a navíc zkreslující skutečný stav!!! leckdo by mohl říct, že to je pomluva a že je veřejné využití mých informací bez mého souhlasu žalovatelné.
Z které veřejně přístupné databáze byly informace využity? když se v ní nachází pes
- který nikdy nebyl na výstavě ani nebyl využit v chovu v ČR, tudíž ho těžko někdo bude mít ve svém PP
- je tam jeden či dva kavalíři z vrhu, ale ne všichni jeho sourozenci, tedy ne kompletní vrh,
- informace o fenách kdy měli svůj poslední vrh a kolik vrhů v životě již měly přičemž vlastně ani nechápu k čemu tato informace při sestavování chovného páru slouží??
Bohužel, tenhle nápad byl sice dobrý, ale věc není v žádném případě ani zdaleka hotová a do doby, než bude fungovat tak jak má žádám, aby byli MÍ psi vyřazeni z databáze a to IHNED. Rád později poskytnu informace o svých psech a jejich zdravotních vyšetřeních, včetně písemného souhlasu k využití až tato databáze bude fungovat k účelu, ke kterému asi měla a až bude pak to bude SKVĚLÉ!!!!
Plně souhlasím s názorem svého manžela a žádám aby byli psi Perle du Sahel a další kavalíři, kteří jsou anebo byli v mém vlastnictví, vyřazeni z této databáze, do které byli zapsáni aniž bych o tom věděla. Informace o nich zde jsou neúplné a ty které se k nim zobrazují jsou zavádějící. Navíc se zde nacházejí i psi kteří již nežijí a tedy jejich využití v chovu asi nebude aktuální.....
Ráda poskytnu servis a informace začínajícím majitelům i zkušeným chovatelům tohoto tak užasného plemene, obávám se však, že kvalitní chovný pár nelze sestavit s pomocí softwaru jakkoli tento tady může v začátečníkovi ten dojem vyvolat. Díky bohu jsou stále ještě činnosti, které náleží člověku a žádný počítačový systém je nenahradí!
@Jan Špaček: Díky za podnětné připomínky. Něco jsem už zapracoval, takže:
Jak vidíte je dobré, když aplikaci testuje více lidí. Zatím nikoho před Vámi nenapadlo testovat dva jedince stejného pohlaví. Někomu to může připadat úsměvné, ale máte pravdu, tohle musí být ošetřeno. A tak je to opraveno.
Příbuzenská plemenitba - tohle bylo v plánu jakmile systém začne počítat inbreeding koeficienty, ale opět máte pravdu, to nejhorší (tedy bratr-sestra, otec-dcera …) můžeme "stopnout" ihned. Takže v tuto chvíli by to mělo (alespoň doufám) fungovat. Potíž je jen v tom, jak to zobrazit. Zvolil jsem variantu "upozornění". Vy jistě víte, že ne ve všech státech a klubech je tomu stejně. Snad to tak bude vyhovovat. Pokud Vás napadne lepší řešení, dejte vědět.
Těch 14 měsíců - jste opravdu pozorný a důkladný. Také jsem si s tím lámal hlavu. Zápisní řád Českomoravské kynologické unie praví následující:
Reprodukce chovných zvířat je přípustná:
u malých plemen do 50 cm kohoutkové výšky ode dne ukončeného 14. měsíce věku až do dne ukončeného 8. roku věku u fen, u psů ode dne ukončeného 14. měsíce doživotně.
Já jsem zvolil tuhle variantu, protože každý klub si může tuto hranici přitvrdit jak chce, jen nemůže jít níž. Já tam pak uvádím hranici našeho klubu. Určitě tam můžu dát i těch 15 měsíců, ale popravdě nevím. Co myslíte?
Počet vrhů u fen a poslední vrh - to je tam z toho důvodu, že výše zmíněný chovatelský řád upravuje počet vrhů feny za její život a doporučuje nějaký rozestup krytí. Jednotlivé kluby si opět mohou nastavit svá pravidla, ale ne "měkčí" než daný ČMKU.
Pokud jde o ten rozdílný věk u psa, který byl vložen jako fena - teď, když už je tomu zabráněno, je ten věk správný, nebo je tam chyba? Bohužel to nemůžu otestovat, protože neznám jméno toho psa. Mohl byste to zkusit a dát vědět?
A poslední dotaz na toho psa, který je v databázi, ale nikde jinde ne, můžete mi poslat jméno? Dám Vám pak vědět.
Pokud budete mít zájem, čas a chuť, napište sem, nebo lépe na můj mail (bude to rychlejší a některé technické věci asi nebudou všechny čtenáře zajímat). Ale je to na Vás. Můj mail libor@artwork.cz
Předem díky.
LK
@Jan Špaček a @Hana Nováková:
Ano, jistě rodokmeny sem patří a také budou. Ladí se jen způsob zobrazení. Je potřeba vyjít vstříc začínajícím chovatelům a i těm zkušeným. Oba víte, že ne každý se v tom správně orientuje … takže tady budou asi dvě varianty, ale ještě jsem ten "ořech" nerozlousknul. Ale je to podobné jako s liniovou plemenitbou, typem zvířat v chovném páru atd… To už je trošku nad rámec věci a žádná aplikace tohle za vás neudělá. Tohle by jen mělo zabránit hrubým chybám v chovu a doufám, že to tak všichni pochopili. Nota bene je to tam i napsáno.
@Hana Nováková:
Já jsem ještě jednou zrevidoval ty formulace o kterých se diskutovalo výše. Nepředpokládám, že by v tom nyní byl zásadní problém. Na dovysvětlenou: Suché konstatování, že některé údaje chybí, je nedostačující. Ten začátečník musí být upozorněn na možné problémy s tím související. Ale je to uděláno takovou formou, aby z toho nebyla cítit žádná spekulace, jak jste psala. Víte, když to programujete, tak vám jde v prvním plánu o to, aby aplikace řekla správně to, co říci má. Vy se na to díváte, abych tak řekl, jako konzument a něco může být z Vašeho pohledu vyjádřeno příliš "ostře". A od toho je ta diskuze, aby se mezi tím programátorským a "konzumentským" světem vytvořil nějaký rozumný kompromis. Doufám,že se to podaří.
Díky všem, kteří poslali nějaké konstruktivní připomínky a doufám, že nám budete pomáhat i nadále. Také děkuji všem nečlenům našeho klubu, kteří začali zasílat zdravotní vyšetření, rodokmeny a nebo opravy (popravdě byl jsem mile překvapen). Bez vás všech by nebylo možné dotáhnout tento projekt do nějakého rozumného konce.
Na všechny opravy, připomínky a nápady se budeme snažit reagovat co nejrychleji.
LK
pro pana Krále -vyjádříte se prosím také k tomu,jak je možné,že jste použil údaje o našich psech bez našich souhlasů - ptali jsme se Vás na to všichni! Děkuji Diblíková
Prosím o vyřazení pejsků C Two Cromwell z Usedlosti Újezdec (genetické poškození patel, raná hluchota) a JCh, Ch, GrandCh L Two Lovely Bert z Usedlosti Újezdec (genetické změny na srdečních chlopních, raná hluchota) z databáze plemeníků, protože je z pochopitelných důvodů ke krytí neposkytuji.
Některé předchozí příspěvky mi připadají nepříliš trefné: rodokmen psa je veřejná listina a údaje v něm uvedené nejsou tudíž tajné..
@Jindra Diblíková: Já jsem neodpovídal na tento dotaz pouze z důvodu, že jsem se domníval, že již byl zodpovězen (viz. druhý příspěvek). Dobrá tedy, podrobnější odpověď na Vašem příkladu:
Následující se netýká výsledků zdravotních vyšetření. Tyto údaje nám zasílají sami majitelé psů a dávají nám tím souhlas ke zveřejnění, nebo využili služeb klubu a nechali si vyšetření provést na nějaké klubové akci a tím souhlasili s předáním výsledků klubu. Jiný zdroj není. Ani to není možné, protože publikujeme jen ta zdravotní vyšetření, od kterých jsme viděli příslušné certifikáty.
Databáze obsahuje 56 psů u kterých jste označena jako majitel.
1. Jméno psa, otce, matku, chovatele, číslo zápisu, datum narození, barvu, pohlaví - ve valné většině případů jsou tato data legálně získána z katalogů výstav, což je veřejný zdroj.
2. Druhý zdroj jsou rodokmeny psů, které nám zaslali členové klubu. Zde již u předků tolik údajů není a pokud nezískáme data jinak, logicky u těchto psů najdete v databázi také méně údajů. Každý předek je do databáze uložen jako nový záznam a aplikace pak může vytvořit rodokmen. Sama vidíte, že v některých případech jsou v rodokmenu otazníky, protože tu údaje nemáme a není v našich silách procházet například stránky majitelů těchto psů a tímto způsobem údaje doplňovat.
3. Poslední základní zdroj jsou údaje, které nám z nějakého důvodu zaslali sami majitelé. Ve vašem případě například (opravdu jsem nešel po každém jednotlivém psu, tedy opravdu příklad):
Ve spoluvlastnictví s manželkou Jindrou Diblíkovou mám
BH fenku Casandra Baby z Františkovy zahrady
BT fenku H Two Hannah z Usedlosti Újezdec
ve vlastnictví RU pejska H TWO Happy Art z Usedlosti Újezdec
a RU pejska Rambo Arny z Usedlosti Újezdec
děkuji Jan Diblík
nebo:
přeji Vám hezký den a posílám data naší Adélky.která se dožila v plném zdraví 11 let.
Český veterán šampion Adélka Gold Ba-ka-ra
CMKU/CKC 4648/98/01
nar.1.8.1998
barva RUBY
fenka
otec:Astor z Kozlovic cs
matka :Etna kouzelný oheň cs
fena je dosud bez nálezu na srdečním svalu
zdravím a děkuji za potvrzení,že e-mail Vám došel
Jindra Diblíková
Katalogy všech výstav ze kterých jsme čerpali máme archivované. Kopie rodokmenů psů od majitelů a chovatelů, které nám byly zaslány máme archivované v elektronické podobě. Veškerá mailová korespondence, která přišla na mou addresu a nebo na adresu mé manželky je archivována.
Odhaduji, že může existovat asi 1% psů u kterých jsme získali informace jinak. Zdroje jsou opět veřejné: databáze rodokmenů, které jsou volné a nejsou zatíženy autorskými právy.
Nedomnívám se, že naše databáze obsahuje údaje, která by autorská či vlastnická práva porušovala.
Já sám bych si nikdy nedovolil autorské právo porušit.
Já osobně bych byl rád, kdyby konečně existovala slušná databáze kavalírů pro potřeby chovatelů v ČR. Ne nějaká klubová, ale pro všechny chovatele bez rozdílu. A to samozřejmě není možné bez vás, chovatelů. Tento klub pro to poskytl prostor a jak vidíte, nesnaží se na tom nijak profitovat. Takže jakékoliv opravy chyb od Vás i od všech ostatních budou vítány. Možná si řeknete, že jsem hlupák a že se to nemůže nikdy podařit. Ale já tomu zatím věřím.
Pojďte, zapomeňme na spory a zkusme to. Myslím, že prospěch by z toho mohli mít všichni. A jak vidíte na připomínky se snažíme rychle reagovat, třeba pan Špaček našel věci, které jsem já opominul ...
S pozdravem,
LK
Dobrý den vám všem přeji,
předem chci moc poděkovat za podobu nových stránek i za snahu kvalitního obsahu na nich. Všichni dobře víme, že zrození dobrého nápadu a uvedení jej v realitu znamená obrovské úsilí. Já sama můžu potvrdit jak je strašně složité "bojovat" s něčím co je v prvopočátku, dá se říci v plenkách a obhájit svůj názor. I mě se potvrdilo že všechno má svůj čas. Myslím, že si všichni pamatujete "hon na čarodějnice" kdy skoro nikdo neznal EFS/CC ani výsledky testů s tímto onemocněním, nicméně můj pejsek byl jednoznačně odsouzen. Chápu vás všechny, kteří jako lvi bráníte psy ve svém vlastnictví i své odchovy, nicméně chápu, rozumím a jsem přesvědčena o tom že stanovit nebo spíše poradit k sestavení chovného páru ať už začínajícím chovatelům, nebo zkrátka těm, co si nejsou jisti, je obrovská pomoc. Jen potřebuje doladit a doplnit o vše potřebné jako vše co je v začátcích. A tady máme obrovskou příležitost my chovatelé, abychom se snažili o doplnění a rozšíření této databáze. Rozumím vám všem, co jste rozhořčeni nad tím, že údaje o vašem pejsku či fence jsou zavádějící či snad nepravdivé. Nebylo by lepší ale kdyby tato databáze byla spíše doplněna, než abyste své pejsky/fenky z databáze nechali odstranit? Pojďme se spíše zamyslet nad tím, jak dobrý nápad zdokonalit, právo veta máme k dispozici přece kdykoliv, ale bylo by to škoda... Moc vám všem děkuji. Lenka Poláková
Pro pana Krále-odpověděl jste mi na něco jiného než jsem se ptala,s ohledem na zásady Vašeho klubu čl. A odst.2 jsem se ptala kde jste našel můj souhlas se zveřejnením mých psů v databázi.Věk Adélky a spluvlastnictví mého manžela s tím nemá nic společného.
Myslím,že kdybyste se na nás obrátil,třeba krátkým e-mailem byla by situace jiná.
děkuji Diblíková
Dobré ráno, test chovného páru je nová věc a jako taková potřebuje doladit. Samozřejmě chápu chovatele, kterým tato aplikace nesedí, protože tam nejsou všechny údaje o jejich psech. S tím můžu souhlasit. Ale s čím nesouhlasím je ten kategorický odpor k nové věci místo snahy pomoct. Ano Vy služebně starší chovatelé odvádíte velký kus práce. Máte zkušenosti, mnozí dlouhé linie úspěšných psů a štěňátka, která chcete prodat. Internet je mocné médium, které Vám v tom pomáhá, kde si každý najde psíka jakého chce. Tak se to stalo po smrti mého prvního kavalíra, tenkrát bez PP, v 7 letech na srdíčko. Takže další volba u mě padla na kavalíra s PP, bohužel i u něho je potíž v nemocech. A tady se dostávám k databázím psů, ze kterých tato aplikace vychází. Domníváte se, že jen chovatelé máte svá práva a my majitelé jsme až někde vzadu, že nemáme právo zjistit z veřejných databází maximum informací? A že to někde skřípe? To se dá doladit. Když odbočím, tak si vzpomenu jak kdesi u Polomi zamrzly Pendolínu CD ROMY. A dnes převáží mezi Prahou a Ostravou denně tisíce lidí. Taky se to muselo doladit. Stejně jako nové auto, pračka nebo lék. Přestaňte prosím na sebe házet hnůj a udělejte to, když ne pro sebe, tak pro kavalíry. Všichni tvrdíme jak jsou úžasní a kavalíři by se určitě domluvili. Na konec dodávám, že jsem záměrně nedával jména ChS nebo chovatelů. Děkuji Kopecký
Test chovných párů je podle mne úžasná věc a určitě bude velkým přínosem pro všechny chovatele, kterým záleží na dalším upevňování zdraví našich pejsků a zlepšování kvality chovu. Jen jsem zvědavá, zda bude možno využít službu i trochu jiným způsobem. Nejsem programátor a nevím, jak moc je složié vytvořit aplikaci, kterou mám na mysli. Inspiroval mě film "Jáchyme hoď ho do stroje". Prostě, zda by bylo možno nechat vyhledat několik vhodných psů pro konkrétní fenu (která bude mít xx vyšetření).Třeba vím, že fena má v jistém bodě horší hodnocení a chci sledovat jeden konrétní údaj(nebo i několik). V tu chvíli by byly ve výhodě psi majitelů, kteří dobrovolně poskytnou data o svém psu a bude je možno zařadit do výběru, což by mohlo přispět k dobrovolnému rozšiřování databáze. Znovu opakuji, že nejsem programátor a nevím, co to obnáší. Ale když vidím, že pan Král je téměř kouzelník, tak se mi zdá, že pro něj není nic nemožné. Jen toho všeho je strašně moc a taky je jen člověk, který má i jiné starostí a práce mnoho. Třeba budu někdy v budoucnu příjemně překvapená. Držím palce a denně sleduji stránky. S pozdravem Iva
Dobrý den,
tento web sleduji již dlouhou dobu. Vždy se na něj ráda vracím a objevuji nové věci. Nikdy se mi nestalo, že bych se zde nedopátrala potřebných informací! Vždyť jsem si tu vybrala i svou první fenečku Ramonu ze Západní stráně.
Ná nový design webu jsem se těšila a každým dnem jej sledovala netrpělivě...a co tady vidím? Zlost, hořkost a zatrpklost! Je mi smutno z toho, že se tak zrovna chovají ti, jejichž jméno něco ve "světě kavalírů" znamená.
Plně souhlasím s panem Kopeckým a připojuji se k němu a na závěr dodávám - jsme přece jenom lidi.
Přesto všechno, moc děkuji za nové stránky a přeji, ať se jim daří, jak tomu bývalo doposud. Markéta Řeháčková
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že můj příspěvek byl tvůrci databáze kavalírů na tomto webu ignorován, obracím se na ně znovu s důraznou žádostí,aby všichni kavalíři v mém vlastnictví( a to jak žijící, tak i uhynulí jedinci) z ní byli OKAMŽITĚ vyřazeni. Pan Král mne nemusí přesvědčovat o tom, že neporušil autorké právo. To samozřejmě ani nemohl, neboť předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam.Tím opravdu informace o chovných jedincích nejsou. Na rozdíl od něho se však domnívám, že zde jednoznačně dochází k poškození práva vlastnického v kontextu platné právní úpravy. Každý ze psů, které vlastním, jsou předmětem vlastnického práva a v šíření nepravdivých, zkreslených nebo neúplných informací o nich lze spatřovat neoprávněný zásah do mého vlastnického práva. Dále , jak již bylo v několika příspěvcích v této diskuzi uvedeno, došlo k porušení čl. A, odst. 2 Zásad chovatelů, a to tím, že informace o mých psech, včetně jejich rodokmenů a fotografií, byly zveřejněny bez mého předchozího souhlasu. O tento souhlas jsem nebyla nikdy požádána.
Z těchto důvodů žádám o vyřazení z vaší evidence těchto jedinců:
Argo Jizutoji
Happy Amigo Jizutoji
Wilson z Císařského mlýna
Rockwell de Castelburry
Angel´s Pride Heartbreaker
Toraylac Zig Ziglar
Cream Camellia Perle du Sahel
Fiona Santana Gwellian
Yardley Perle du Sahel( ve spoluvlastnictví s p. A.Špačkovou Bedoui, která rovněž požádala o vyškrtnutí všech svých psů - viz výše)
Vanilla Bliss Perle du Sahel
Connery Victoria Cavaliers
Day Dream de Castelburry
Dire Strait of Woodville
Bruno Banani vom Welfenhof
Florida Tampa Bay Silver Capricorn
U odchovů mé chovatelské stanice je na jejich vlastnících, jak se zachovají, i když konstatuji, že přehled odchovů je zde v žalostném stavu, který naprosto neodpovídá realitě ( neúplnost, zkomolená jména, duplicity atp.)
Závěrem chci konstatovat, že dokonalá a úplná databáze odchovů konkrétního plemene je skutečně neocenitelnou pomůckou pro chovatele. Za takovou například považuji veřejnou plemennou knihu finského Kennel Clubu, vedenou pro všechna plemena, která např u kavalírů obsahuje informace o cca 24 000 jedinců. Takovou
databázi lze ovšem vytvořit a spravovat pouze na profesionální úrovni. Amaterismus, byť vedený dobrým úmyslem, je bohužel předem odsouzený k neúspěchu.
JUDr. Ivana Jandová
Dobrý večer, tak si tady čtu a je mi z toho trochu smutno. Nejsem přítel pana Krále, téměř se ani neznáme, ale cením si jeho (byť amatérské) práce, musí to být nepředstavitelná spousta času stráveného nad těmito stránkami.
Logicky jsem si myslela, že ti, kteří zde mají informace o svých psech neucelené, rádi dodají vše, co chtějí zveřejnit, vždyť kde dnes najdete někoho, kdo to pro vás udělá reklamu vašich psů a chovných stanic ZADARMO? Nebo snad máte co skrývat? Určitě ne. Všichni chceme, aby se našich kavalírech vědělo, proto také chodíme na výstavy, že ano?
Tuším, že všichni nebo aspoň převážná část chovatelů jsme členy nějakého klubu a tyto stránky nerozlišují, kterého, nikoho nediskriminují, ba naopak nabízejí služby i nečlenům, no, není to záslužné a obdivuhodné?
Vždyť nám všem jde přece o chov zdravých, krásných a mírumilovných kavalírků, tak proč si komplikovat život, nejsem žádná renomovaná chovatelka, ale doufám, že i nad mými slovy se snad někdo zamyslí. Děkuji, že jsem se zde mohla vyjádřit a přeju krásný večer ve společnosti našich milých kavalírů.
Šárka Křesťanová
Šárko,moc hezky napsané a pravdivé.
Sleduji tuto diskuzi od samého začátku a je mi z toho opravdu velmi smutno! Naprosto souhlasím se slovy paní Šárky, lidičky, proboha, proč to děláte, proč tolika nevraživosti? Dodejte potřebné dokumenty a je to vyřešené, ne? Pan Král všechny informace okamžitě doplní, zrovna tak, jako mým psům, o kterých zde bylo minimum informací. Vše pořebné jsem dodala a informace jsou zde okamžitě k dispozici! Je to takový problém tyto informace dodat, poskytnout? Přeji nám, aby tyto stránky dělaly radost všem milovníkům kavalírků! Panu Královi a spol moc děkuji, že tyto stránky vytvořil.
Hezký a slunečný den Eva Mašitová
P.S: Též nejsme spolu žádní kamarádi!