Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
78  |  0  Olga Záleská, 4.9.2013 @ 07:18
55587125d8337fba37310729eecbfcd8
0

V pondělí 2. září před 13. hodinou jsem v České Skalici na parkovišti před marketem uviděla BH fenku a dala se do řeči s jejími majiteli.

Ve zkratce: Šarlotka pochází od "renomované" chovatelky z jižních Čech, která má velmi výkonnou chovatelskou stanici. Šarlotčina údajná mamka i taťka mají PP, ale Šarlotka PP nedostala, protože má křivé zoubky, nicméně, kdyby si 6 tisíc připlatili, chovatelka by jim bývala PP prý sama vystavila, kdyby po přezubení měla fenka zuby lepší.
Šarlotčini majitelé už teď vědí, jakou kupu nesmyslů jim paní chovatelka navykládala.
Dle veterináře byla Šarlotka při předání od chovatelky příliš malá (nízká hmotnost), nedostatečně dlouho kojená, potřebovala speciální péči, aby neumřela. Šarlotka má problémy s klouby.

Mám přesnou adresu i telefonní spojení na majitele. Detailně popsali, jak to u chovatelky vypadá, jak se jmenuje údajná matka Šarlotky a obdivovali velikého "samce", jak říkali, který ležel na gauči. Šarlotka sama byla oddělená od ostatních štěňat v ohrádce s plyšákem. Viděli "pokojíčky" pro holčičky, pro krycí psy, atd. Nemám důvod jim nevěřit. Mají podepsanou kupní smlouvu.

Když chtěli s chovatelkou dále jednat, začala jim vyhrožovat a začala je napadat. Zatím nechtějí smlouvu zveřejnit, aby se vyhnuli šikaně od chovatelky. Do Skalice se přestěhovali nedávno.

Bylo mi moc smutno. Jméno chovatelky i údajné matky Šarlotky přesně sedí. Majitelé mají svou první kavalírku a je nepravděpodobné, že by si tolik údajů někde našli. A také nemají důvod lhát. O Šarlotku je dobře postaráno, chovatelka si přišla na peníze, množí s PP i bez PP a dokud se majitelé neodhodlají zveřejnit kupní smlouvu, nedá se dělat nic. Jistě, dokud bude poptávka...

7  |  0  Jindra Diblíková, 5.9.2013 @ 07:47
B10c08be13376ea1346d7de78e3133e0
0

Vážení přátelé chovatelé,

domnívám se, že jediným "renomovaným" chovatelem z jižních Čech jsem já-zřejmě proto,že mé odchovy mají úspěch jak v ČR, tak v zahraničí (např. jediný český pes, který se umístil na 5.místě na Cruft´s 2013, je můj Vigo Arny).

Ačkoliv mě paní Ing. Záleská nejmenuje, musí být každému více než jasné, že v článku míní mě. A jak se říká, potrefená husa se ozve, takže, prosím, zde je moje reakce.

Ano, v roce 2009 jsem odchovala fenku Charlote Nessi z Usedlosti Újezdec. Fena je z vrhu 4 štěňat, všem z nich byl vystaven rodokmen ČMKU (račte si překontrolovat). Fenka je tetována pod číslem 1188. Prodávala se ve věku 52 dnů, v naprostém pořádku. Jelikož jsem členkou KCHKaKCHs Praha, můj vrh byl zkontrolován OPCH paní L. Siegrovou. Jistě se se mnou nebudete přít, že by tato dlouholetá chovatelka a majitelka pěkných pejsků nerozpoznala na smrt nemocná, nedokojená štěňata. Kupní smlouva je pro mě samozřejmostí, předávám ji s každým mým štěnětem. V příloze můžete vidět, že fenka byla prodána se slevou kvůli nestandardnímu skusu-předkusu. Vy byste ji, paní Záleská, prodala za cenu plnou? Smlouvu mám založenou v účetních dokladech. Pro rodokmen si pan majitel osobně zajel k nám domů.

Byla bych velmi ráda, kdybyste podobné nepravdivé výpady proti mé osobě již nevyvolávala, obzvláště ne na veřejných fórech či Facebooku.

Pokud se mnou máte nějaký problém, můžeme si o něm pohovořit osobně. Důrazně Vás žádám, aby se toto již neopakovalo, házíte špatné světlo na mě, na moji CHS a na moji dlouholetou chovatelskou práci.

Na celé věci mě potěšilo jediné, mezi chovateli mám dostatek přátel, kteří Vašemu "článku" nevěřili. Naopak mě mrzí ti, co mě odsoudili z hyenismu a svinstev. Jak se říká, v nouzi poznáš přítele.

Těším se na výstavu v Kutné Hoře, doufám, že se uvidíme. Omlouvat se mi nemusíte, považuji tuto kauzu za uzavřenou.

Jindra Diblíková

P.S Bohužel sem nemohu vložit obrázek,smlouvu nemohu přiložit. Pokusím se ji vložit alespoň na FB. Kdo by měl zájem, ráda mu ji pošlu e-mailem. Nemám co skrývat, ani za co se stydět.

78  |  0  Olga Záleská, 5.9.2013 @ 08:35
0

Kopii výše zmiňované smlouvy uveřejnila slečna Ing.Nováková na Facebooku. V uvozovkách následuje citace ze zveřejněné smlouvy:
"PP bude předán po obdržení z plemenné knihy ČMKU" - asi se ztratil poštou nebo paní a pan Krempelovi (majitelé Šarlotky)na parkovišti vykládají cizím lidem na potkání báchorky - no není to podivuhodné....A já jim všem naletěla !

78  |  0  Olga Záleská, 5.9.2013 @ 09:03
0

Na plemenné knize lze samozřejmě vyžádat duplikát PP. Je to nyní tvrzení proti tvrzení a já hluboce lituji, že jsem svou příhodu zveřejnila.

78  |  0  Olga Záleská, 5.9.2013 @ 12:44
0

Vzhledem k tomu, že informace, které jsem obdržela od pana a paní Krempelových, jsou v úplném rozporu s údaji paní Diblíkové, OMLOUVÁM se tímto panu a paní Krempelovým i paní Diblíkové. Tato veřejná omluva náleží také všem, kteří četli výše uvedenou věrně popsanou příhodu.

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.