Dobrý den. Velmi by mě zajímalo,jak moc je pravdivý seznam žijících GOLDEN OLDIES kavalírků. Pokud ano ,velmi mě těší,jakého věku se může kavalírek dožít. I když je jich jen hrstka / z celkového počtu kavalírků/ ,je to pro mě velmi pozitivní a všem těm dědouškům přeji ještě další spokojený a v mezích možností zdravý život.Snad se nám na seznamu poštěstí být také dlouho.Pěkný večer..
Dobrý večer,
požadavky na zařazení psa do seznamu Golden Oldies si musí zaslat každý majitel sám. Stejně tak musí zaslat i datum jeho úmrtí. A to nejen kvůli tomuto seznamu. Ale zejména z důvodu, že chovatelský řád našeho klubu v bodě 21. uvádí: Dojde-li k úhynu psa/feny, je majitel plemeníka i chovatel povinen písemně nebo elektronickou poštou, tuto skutečnost oznámit KPCH a to včetně uvedení důvodu úhynu.
Tuto povinnost téměř nikdo nedodržuje. A majitelé se spokojí pouze s tím, že je jejich pes v této tabulce uveden a aktuálnost záznamu je již vůbec nezajímá.
Takže odpověď na Vaši otázku zní: spolehnout se můžete pouze na údaje v sekci "Minulí kavalíři."
Děkuji za odpověď.Právě proto,co uvádí řád/,že je povinnost zaslat zprávu i o úhynu/jsem doufala,že se můžu radovat a alespoň trošku spoléhat.Nu což. Doufám,že se hned tak brzy do seznamu "minulí" nedostaneme.