http://www.catandogs.name/ jsou stránky, kde se dozvíte podrobnosti o další možnosti, jak chránit kavalíra před vnějšími cizopasníky. Je to v současné době, kdy máme plnou chalupu miminek a batolat, pro nás jediná možnost, jak pejsky chránit před blechami a klíšťaty a děti neohrozit jedovatými látkami v obojcích nebo sprejích.
Moji psi to nosí už asi tři neděle, Alfík přestal mít "drbací" reakci na domácí roztoče (během dvou dnů, skvělé :-) )a já doufám, že dva roky, co výrobce garantuje, budeme mít od všech těch potvor pokoj.
Vím, že to není přesně podle mého kréda - napřed pořádně vyzkoušet, pak teprve doporučovat - ale oni teď mají do konce března slevovou akci -
Akce !! 12.3. – 31.3 2014
Sdílejte web na Facebooku a medailonek CatanDog’s máte za 800 Kč + pošt. (49,-)!
Je to jednoduché! Při objednávce zadejte do poznámky „Sdílení Facebook“, po kontrole Vám bude poslán počet objednaných kusů za tuto jedinečnou cenu za ks!
Tak já to letos s přírodními preparáty vzdala a právě koupila obojky :( , škoda, ale jestli se to osvědčí, určité příští rok, díky za tip, budu sledovat vaše recenze :)
Šárka
Dobrý den, už máte prosím někdo více zkušeností s přívěskem Catan Dog's? Já po zkušenostech s všeléčivými hologramy a jinými nesmysly jsem trochu nedůvěřivá. Ale pokud opravdu funguje, tak je to super. Po teplé zimě je klíšťat opravdu moc a pipety nám neúčinkují. Dáváte někdo březí feně obojek - konkrétně Foresto? (Prý je nejlepší). Výrobce uvádí, že to pouze nedoporučuje, protože výrobek není dostatečně odzkoušen, ale není přímo prokázána toxicita pro březí a kojící feny. Tak si myslím, že je lepší to risknout a obojek dát, (pokud bude fungovat)než pak léčit Boreliozu.
Děkuji za reakce
Březí feně zásadně obojek proti klíšťatům nedávám.
Zdravím a hlásím, že přívěsky zatím fungují skvěle. Zrzek se ještě nezačal drbat (alergie na domácí roztoče) a i když lítáme po lesích, žádné klíště ani blechu ještě hafani nechytli...dokonce po nich klíšťata ani nelezou, skvělé.
Přívěsky mají déle jak měsíc a moc jim sluší :-)
Míša
Tak to je super,účinky až 2 roky,ale holky nejsou zvyklé nosit obojek neustále,to se bude muset promyslet,ale jinak asi to nemá chybu :)
Ani moji hafové nenosí doma obojky, medajlon mají na šňůrce. Našla jsem v domácích potřebách něco jako tkaničky do bot, má to nylonový střed a navrch je pletenina. Dalo se to provléknout přímo otvorem v přívěsku, pak jsem na radu Běly tkanici svázala nad medajlonem, aby po ní neklouzal a nakonec jsem to celé uvázala psům těsně okolo krku.
Netváří se, že by jim to vadilo.
Míša
Tak to koupím i pro sebe
CatanDog’s jsem pořídila Kenzovi, protože na obojek Killtex měl před dvěma lety silnou reakci a pipety moc nepomáhaly. Má ho na šňůrce asi měsíc. nejdřív jsem chtěla vyzkoušet, než pořídíme ostatním. Nefunguje 100%, ale určitě zabírá.
Bastien má obojek Foresto. A nejmladší Flavio pipetu (od veterinářky obal jsem vyhodila, tak nevím název).
Po nedělní procházce výsledek :
Kenzo 2 klíšťata, Bastien žádné, Flavio jedno.
takže na to, jaká je invaze, a jak kluci klíšťata doslova před tím přitahovali, i když měli pipety, tak jsem hodně spokojená.
A vypadá to, že v budoucnu budou mít CatanDog’s všichni naši kluci.
V tu neděli jsme byli se známými, a ti sundávali z Romíska asi deset klišťat, na sobě měl nějaký antiparazitní obojek.