Dobrý den, zvažujeme založení vlastní chovatelské stanice. Plánované krytí by mělo proběhnout v listopadu 2014, pokud jsem to správně pochopila, je nutné odeslat 6 týdnů před krytím krycí list (tedy někdy v říjnu). Mám však obavy, že do té doby nestihne proběhnout registrace chovatelské stanice - je možné ji doplnit dodatečně? Předem děkuji za odpověď
Pokud jste už o registraci názvu ch.s. zažádala, tak by se to dalo stihnout. Nejlepší bude, když se domluvíte přímo s klubovou poradkyní chovu. Její mail najdete na těchto stránkách: Klub-Kontakty.
Žádost o přiznání názvu chovatelské stanice se zasílá na vyplněném tiskopise,který najdete na stránkách ČMKU.Vyplněná se odesílá na adresu ČMKU,Maškova 3,Praha 8-Kobylisy,18253.Dnes jsem obržela doporučenou poštou žádost o přiznání CHS.Adesa na kterou byla žádost poslána je adresa sídla našeho klubu,nikoliv adresa ČMKU.Tuto žádost proto zasílám na správnou adresu.Jen bych chtěla upozornit,pokud něčemu nerozumíte a nebo nevíte si rady ,raději se zeptejte (kontaktní adesy jsou na stránkách klubu).Stojí nás to více času i peněz.Jinak vyřízení CHS trvá pár měsíců (názvy vašich návrh" jsou zasílány do Belgie ke schválení).Pokud od podání není ještě CHS vyřízena v době před zápisem štěňat do plemenné knihy,uvádí se v tiskopise do názvu CHS (zažádáno).Konečný zápis štěňat provádí Plemenná kniha až je název přiznán.
Dobrý den, až dnes jsem si všimla vaší odpovědi. Děkuji moc za odpověď. My jsme však žádost již zhruba před měsícem zaslali na adresu ČMKU, kterou uvádíte, a nikoliv doporučeně na adresu klubu. Tak se asi jednalo o někoho jiného, kdo se spletl. Každopádně děkuji za informace.