Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
2  |  0  Adéla H., 18.7.2014 @ 21:28
Ff3c6a5b9823285fdeb39ae3b28e68b7
0

Dobrý den, chtěla jsem poprosit o informaci, z jakého důvodu jsou pro chovatele kavalírů v ČR k dispozici dva kluby a jak se v nich zorientovat? Chci chovat kavalírky a potřebuji tedy být členem klubu, nemám zkušenosti a tak nevím, podle čeho se rozhodnout a nebo musím být členem obou? Každý z klubů si pořádá vlastní klubové výstavy? děkuji za odpověď. Adéla H.

257  |  0  Libor Král, 18.7.2014 @ 22:37
D94d7376b090a83c2a6ebd2ef3d100a3
0

Já to vezmu odzadu, tedy od toho nejjednoduššího:

Oba kluby pořádají klubové výstavy. Účast na těchto výstavách není podmíněna členstvím.

Na otázku proč jsou v ČR dva kluby, které zastřešují kavalíry, neexistuje úplně jednoznačná odpověď,
ale nejblíže pravdě asi bude: "Proč ne?". Kavalíři nejsou výjimkou, jsou i jiná plemena, která mají více klubů. A když se podíváte za hranice zjistíte, že například v Anglii je jich tuším 10, nebo 11 (myslím těch kavalířích).

Nemusíte být členem žádného klubu a můžete chovat kavalíry. Kluby mají povinnost poskytnout Vám chovatelský servis i když nejste jejich členem. Jen nebudete mít členské výhody.

Jak se zorientovat a jak si vybrat? Vybrat si budete muset sama. Dalo by se očekávat, že já jako člen klubu, na jehož stránkách jste dotaz položila, řeknu pojďte k nám a pořádně bych náš klub pochválil. Jenže to by nebylo fér vůči druhému klubu. Takže "nadstranická" odpověď zní: Projděte si stránky obou klubů. Každý klub se nějak prezentuje, takže si určitě uděláte obrázek, jak klub funguje a co zhruba v chovu prosazuje. Pokud chcete chovat kavalíry, budete muset nějak začít, takže určitě získáte informace i od chovatele, od kterého si nějakého kavalíra koupíte. Na internetu najdete i další fóra o psech, na kterých se můžete o kavalířích klubech něco dozvědět. No a pak si vyberte co se Vám líbí víc, co odpovídá Vašim chovatelským představám a plánům...

Přeji Vám šťastnou ruku při výběru,
LK

35  |  0  Miloš, 19.7.2014 @ 12:43
Eedf4221595da2bae0cd1a27a27532af
0

Dobrý den, jako postupný člen Pražského klubu a potom Klubu Čech, Moravy a Slezka, bych k tomu řekl asi následující: pokud chcete jen zaplatit členský poplatek a čerpat z klubových výhod- pak je to asi jedno. Pokud se od klubu chcete dozvědět informace ke zdraví a chovu, více se dozvíte od Moravského, sle i v Pražském se hlavně ohledně zdraví začíná blýskat na lepší časy, hlavně díky manželům Špačkovým. A pokud vás navíc láká i forma společných víkendů a kontakt s ostatními chovateli a majiteli kavalírů, tak jednoznačně Moravský.A vždy je možnost klub změnit. Pak je ještě možnost být v obou klubech. To je podle mých zkušeností, nejdřív Pražský klub, Ulrich Tres je od paní Severové a k němu jsem dostal přihlášku, pak jsem přešel do Moravského - byli tam skoro všichni kavalíří kamarádi. Přeji správný výběr.

2  |  0  Adéla H., 29.7.2014 @ 21:15
Ff3c6a5b9823285fdeb39ae3b28e68b7
0

Moc děkuji za pomoc při výběru. už to, že jsem se tady dočkala ihned odpovědi, mi udělalo radost a tak mám jasno, popravdě to na mne dýchalo už na první dojem z tohoto klubu o něco příjemněji..

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.