Dne 11. 7. 2014 jsme si od paní Drajsajtlové z CHS Rubínový květ zakoupili dvě osmitýdenní štěňata KKCHS (pejska máme my, fenečku příbuzní). Štěňata byla prodávána jako papírová – za cenu 10 tisíc za jedno štěně. Doposud jsme ale neobdrželi jejich PP!!! Chovatelka k dnešnímu dni nezaslala klubu ještě ani přihlášku k zápisu štěňat!!! Již několik měsíců se snažíme chovatelku kontaktovat telefonicky, pomocí sms zpráv, mailu, facebooku, bohužel bezúspěšně, paní Drajsajtlová nás ignoruje. Při tom víme, že paní chovatelka normálně funguje a je v pořádku. Vše již několik týdnů řešíme v pražském Klubu chovatelů Kavalír a KCHS, kde je také členkou. Klub se nám snaží pomoci situaci vyřešit, ale též bezvýsledně, chovatelka nereaguje ani na jejich výzvy. Celou záležitost jsme již začátkem prosince předali advokátovi, který paní Drajsajtlové zaslal Předžalobní upomínku a výzvu, aby dostála svým povinnostem souvisejícím s prodejem štěňat, zatím též bez jakékoliv odezvy. Její chování je pro nás zcela nepochopitelné a opravdu nevíme, co si o tom myslet. Nabýváme dojmu, že jsme se stali oběti podvodu, kdy chovatelka přijala peníze za štěňata, ale slíbené PP už nezajistí. S touto variantou se nehodláme smířit.
Nyní jsme se dozvěděli, že paní Drajsajtlová je členkou i tohoto klubu. Tímto chceme upozornit na její neseriozní chování, kterým porušuje pravidla klubu, etický kodex i zásady chovu, což rozhodně nečiní dobré jméno klubu.
Věřte, že psát tyto řádky nám není nikterak příjemné, ale bohužel je to realita, takto negativní zkušenost máme s členkou vašeho klubu a veřejně by se o tom měli dozvědět i její budoucí potencionální zákazníci o štěňátka.
S pozdravem Hákovi
Dobrý večer,
je nám opravdu líto, že se musíte potýkat s takovými potížemi. Bohužel chov u paní Drajsajtlové se potýká s různými problémy delší dobu. Proto měla u našeho klubu pozastavené vydávání krycích listů (nemohla odchovávat štěňata) až do doby, než se situace zlepší. Paní Drajsajtlová vyřešila situaci tak, že začala odchovávat pod druhým klubem. Členkou našeho klubu již v roce 2014 nebyla a tak ani nemáme možnost nějak zasáhnout a pomoci Vám. Pokusíme se alespoň zjistit jaká je situace u paní Drajsajtlové a popřípadě Vám napíšu na mail.
Za Klub Kavalírů Čech, Moravy a Slezska Martina Králová
Dobrý den paní Králová,
právě si čtu konverzaci mezi Vámi a p.Hákovou. Jsem příbuzná p.Hákové ta která si od p.Drajajtlové vzala to druhé štěně-fenečku. Jsem velice znechucena a pohoršena jednáním této chovalelky, pokud se tato paní dá takto oslovit. Jsem zkušená chovatelka i když přes jiná plemena a kavalírka jsem si zamilovala na první pohled a chtěla jsem se tomuto plemeni věnovat, ale bohužel jsem narazila na tuto podvodnici. Byli bychom Vám velice vděčni,pokud byste nám mohla v této situaci pomoci. Se zmiňovaným "druhým" klubem jsme v kontaktu, ale bohužel p.Drajsajtlována na veškeré výzvy nereaguje. Celou záležitost jsme předali právníkovi, jak se Vám již p.Háková zmiňovala. Rozhodně tuto nepříjemnou záležitost nenecháme bez odezvy.
Hantschová Yvetta
Dobrý večer, paní Králová,
velice Vám děkujeme za odpověď a snahu pomoci nám. Informace, které jste nám napsala, nás nemile zaskočily. Už teď je nám jasné, že získat PP od paní Drajsajtlové bude nadále velký problém a bez právní pomoci se neobejdeme. Je až k neuvěření, jak lehkovážně paní Drajsatlová k danému problému přistupuje.Neznáme důvod jejího ignorantského chování. Pokaždé, když jsme se ji pokoušeli zkontaktovat, jednali jsme slušně. I při předávání štěňat, jsme nevznesli jedinou výtku, i když z jeho průběhu jsme zaskočeni ještě dnes. Štěňata byla zablešená a paní „chovatelka“ je před námi stříkala antiparazitním sprejem v takové míře, že nám psík, díky předávkování tímto přípravkem, posléze málem zemřel. Díky včasnému veterinárnímu ošetření a pravidelné domácí péči, kdy jsme psíka několik dní každou hodinu napájeli injekční stříkačkou, neboť odmítal jíst a pít, jsme psíka zachránili. Stálo nás to nemálo psychických sil, slz i peněz za léky a léčbu. Informace ke štěňatům chovatelka neposkytla žádné, kdybychom se sami neptali, nevíme nic. A o úrovni kupní smlouvy ani nemluvě. Mrzelo nás, že se chovatelka nezajímá o další průběh života štěňat, ač snaha z naší strany byla, chyběla jakákoli zpětná vazba. Všechno jsme překousli, rozčarování na sobě nedali znát. Ale že vše bude ještě pokračovat problémem z ní dostat PP štěňat, to jsme už opravdu nečekali.
Jediné, co nás na celé nemilé záležitosti těší je fakt, že jsme si vybrali opravdu úžasné plemeno, kterým kavalírci jsou. Náš pejsek se stal milujícím členem rodiny. Máme z něj, i po všech počátečních peripetiích, velikou radost.
Kavalír je úžasné plemeno a takový přístup k chovu jaký má paní Drajsajtlová je dle mého nepřípustný. O problémech v jejím chovu se ví už dlouho,ale bohužel to nikdo neřeší. Chov jí měl být zakázán už dávno !!! Moc vám přeji aby se vše vyřešilo ve váš prospěch a chovatelka byla dostatečně potrestána,její chov v nepřípustných podmínkách ZAKÁZÁN a psi odebráni.Tito chovatelé, pro mě množitelé jsou ostudou slušných chovatelských stanic.
Dobrý den,paní Strnadlová,
souhlasím s Vámi, že kavalír je úžasné plemeno. Měla jsem velké plány, ale bohužel díky p.Drajsajtlové jsou mizivé. Určitě tuto situaci budeme řešit a na p. Drajsajtlovou podáme trestní oznámení. Již jsme ve spojení s právníkem. Takovéto chování nemůže zůstat bez potrestání a věřte, že p. Drajsajtlová bude náležitě potrestána. Jsme velice rádi, že se najdou dobří chovatelé, kterým není naše situace lhostejná. Děkujeme za podporu!
Hantschová Yvetta
Dobrý den všem,
máte pravdu, že kavalír je úžasné plemeno. Před čtyřmi lety jsme se stali šťastnými majiteli malého kavalířího kluka a ač začátečníci, měli jsme ještě jedno velikánské štěstí - na úžasnou paní chovatelku. Bohužel nejsou všichni stejní a já nechápu, jak je možné, že lidi jako p. Drajsajtlová stále můžou vlastnit chovatelskou stanici a krýt. Před rokem jsme adoptovali z její CHS odebraného pejska. Byl neuvěřitelně podvyživený, nemocný, matná oškubaná srst /možná okousaná od ostatních zoufalců/, vystresovaný a vůbec neuměl jíst z misky. Dalo hodně práce napravit škody, které rádoby paní chovatelka způsobila. Nejsmutnější na tom, že psů zachráněných a adoptovaných z její CHS je více - nejenom ten náš a že dál může krýt. Doufám, že konečně bude p. Drajsajtlová potrestána. I když správným trestem pro ni a jí podobným by bylo, aby byli chování ve stejných podmínkách jako jejich psi. Držíme Vám i s klukama pěsti a tlapky, aby se vše podařilo a přejeme Vám hodně krásných chvil s kavalírkama. Mají velké štěstí, že se dostali do dobrých rukou a Vaši lásku Vám mnohonásobně oplatí - jako ti naši. I.L.
Dobrý den, paní Lososová,
děkujeme za Váš příspěvek. Ještě před pár dny jsme mysleli, že jsme jediní, kteří mají negativní zkušenost s paní Drajsajtlovou. Ale jak je vidět, je nás mnohem více. Nestačíme se divit, co všechno nyní vyplývá na povrch. To, že psi žijí v nevyhovujících podmínkách, jsme tušili hned poté, co jsme si pro štěňata přijeli. Ale podle toho, co popisujete, je vše ještě mnohem - mnohem horší!!! Je nám z toho opravdu smutno :-(
Náš kavalírek od paní Drajsajtlové je úplně první čtyřnohý kamarád, kterého jsme si s manželem pořídili. Paradox je, že jsme chtěli štěně s PP, abychom u něj měli alespoň trošku předpoklad dobrého zdraví a jistotu, že nepochází z množírny. Bohužel až pozdě jsme zjistili, že i když je CHS paní Drajsajtlové na internetu prezentována jako dobrá s dlouholetou tradicí, nezaručí nám to získání PP a díky „péči“ rádoby chovatelky ani zdraví štěňat. Jak již jsem zmiňovala v předchozím příspěvku, o štěňátko jsme málem přišli díky velkému množství antiparazit. spreje, kterým paní Drajsajtlová našeho 1,4 kg drobečka odblešovala. Když se z nejhoršího dostal a začínal mít pomalu chuť k jídlu, zjistili jsme, že stejně jako Váš zachráněný pejsek, tak i ten náš, se bál jíst z misky! Granulky musel mít vysypány na podlaze, k misce se nepřiblížil. Když měl vařené maso, zkoušeli jsme mu ho dát na mělký talířek, ale i toho se bál. Vyndávali jsme mu kousky masa na podlahu nebo mu ho dávali přímo do pusy, protože se k talířku prostě nepřiblížil. Ještě se nám ten strach nepodařilo zcela odbourat, ale pokroky jsou znatelné.
Tím, že jsme si pejska museli od počátku takto „vypiplat“, máme mezi sebou silné pouto, které doufám vydrží alespoň 15 let.
Děkujeme za podporu a přejeme hodně zdraví a radosti Vám i Vašim kavalírkům.
Toto se děje proto, když u jednoho klubu neuspěji, přejdu do druhého, kde mi psa zbonitují, nebo dají krycí listy atd, měla by být dohoda mezi kluby, že se TOTO podporovat nebude, přispělo by to k úbytku podvodníků v chovu
Dobrý den když to tu čtu je mi s toho smutno.I já mám fenečku od p.Drajsajtlové.Při předávání pejska mi říkala,že je taková všetečka a že dělá jakože neslyší a kouká a k nikomu nejde,ale zjistily jsme že špatně slyší.Malá byla zablešená a také se hodně bála misky a vůbec nechtěla pít !Můžu říct,že až ted se nám nějak podařilo to že krásně pije,ale misek se pořád bojí..:- o očičkách ani nemluvím dlouho jsme je léčily!I zablešená byla.(Paní nám při předání i řekla ,že kupní smlouvu zapoměla doma a papíry,že dodá.Ze začátku jsme to řešily,ale už jsme to vzdaly....My ji milujeme i bez papírů,ale chápu Vás co jste chtěly pejsky na chov.Dlouho jsem přemýšlela jestli napsat,protože paní nám ze začátku psala,když jsem malou řešila,že jsi pro pejska přijede a sebere nám ho....nedala bych ji ani za nic,je to naše zlatíčko všichni jsme si ji strašně zamilovaly.
Paní Hanáková máme malou zřejmně ze stejného vrhu...my jsme si ji braly v září a to měla 4 měsíce
Dobrý den,
jsem Vaší informací absolutně šokovaná a trhá mi srdce, že chovatelská stanice se dá nazvat množírnou. Pořád se tu snažíme bojovat za pejsky s PP a chovatelské stanice a pak se tu najde někdo takový, kdo nám naše snažení srazí hluboko na dno oceánu. Bohužel je toto pravda a taková stanice se objeví. Mám také špatnou zkušenost s "chovatelskou stanicí" bernských salašnických psů. Jeli jsme pro fenečku přes půl republiky a na místě jsme se dozvěděli, že jí byla odoperována kýla. Bohužel toto nebylo vše...naši fenečku a její sestru kojila babička, matku nám odmítli ukázat a otec byl po smrti. Paní nám ani neoznámila vadu fenečky, o které musela vědět. Bohužel jsme díky tomu dostali omezení chovnosti. Paní tvrdila, že fena je krmena granulemi a jmenovala asi 4 druhy. Mamka fenku vzít nechtěla, ale já jsem jí ve svých deseti letech uplakala. Doma jsme jí dali granule a ona nevěděla co s tím. Jakmile jsme dali kočkám mléko vrhla se na něj. Tím nám došlo, že miminka byla chována na rohlících a mléku, jak zvykem v množírnách. Fenečka byla nejlepší na světě a moc jsme jí milovali. Ale o CHS jsme se dozvěděli spoustu špatného. Bohužel tato CHS stále funguje a množí na svých fenách chovaných v kotcích.
Tomuhle by se mělo zabránit!! Měli by být přísnější pravidla. A bohužel i kupující by se měli zatvrdit a pejsky si nekupovat, jinak se toho nikdy nezbavíme. Držím Vám palečky a ťapičky, aby paní "chovatelka" dostala co proto!! Tohle uráží všechny ostatní poctivé chovatele, kteří se maximálně věnují svým odchovům!
Dobrý den, tady se musím zastat obou klubů. Kluby mohou dělat hodně, ale ne všechno. Snaha o "domluvení" tu probíhá několik let a nakonec to dopadlo, jak se čekalo. Odchov psů bez PP. Tady chybí podle mě účinný dohled státu- přes vet. správy, zákazy chovu a odebrání zvířat. Je smutné, že chovatelka s pěknou chovnou linií a dlouhověkými kavalíry takto dopadne. Proč, to je otázka jinam. Miloš
Dobrý den paní Konečná,
můžete mi prosím odpovědět, psala jsem Vám na Váš soukromý email.
Ja som si prekvapená prečítala všetky príspevky už pred niekoľkými dňami.... Prekvapilo ma, že vraj pani chovateľka sa plánuje zúčastniť slovenskej klubovej výstavy... Viem, že môže, ale ja by som sa asi od hanby na jej mieste prepadla po týchto kauzách...