Dobrý den,
opět jdu za vámi s otázkou. Je mi někdo ochoten pomoct s teoreticky vhodným psem pro mou fenu co se týká původu? V případě, že bych příští jaro přece jen naplánovala štěňata, chtěla bych dobře psa k ní vybrat, aby štěňata měla zajímavý původ a předpoklady.
Děkuji
Zdravím, Petro, a radím - obraťte se na chovatele, od kterého fenku máte. Ten má většinou nějaký chovný plán, který by se určitě na Vaší slečnu hodil.
Ještě bych se Vás ráda zeptala, co myslíte tím - zajímavý původ a předpoklady - ...k čemu? Na výstavy, na chov, na sport, na dlouhověkost, na všechno... :-)
Míša Čermáková
No já jsem koňař a tam se bere v úvahu předpoklad povahy, vlastností, výkonnosti. U psů je určitě taky prioritou povaha, určitě se asi nedoporučuje vzít prvního psa, kterého mám nejblíže domu, ale takového, který ve spojitosti s mou fenou nějak zlepší chov. Jsou psi vhodnější a pak méně vhodní, bohužel u kavalírků nemám o tom přehled, tak bych se raději poradila s někým, kdo mrkne do původu a řekne á jo, už to vidím :)
Opravdu bude nejlepší oslovit chovatele nebo zkuste klubového poradce chovu, to je také osoba znalá věci :-)
Držím palce, aby se to povedlo k Vaší spokojenosti.
M.Č.