Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
1  |  1  Dagmar Marešová, 20.11.2015 @ 16:45
42d9fcad42ba881310ce15961561fe99
1

V minulém týdnu mi volala paní na štěňátko. Musela jsem ji říci, že bohužel již žádná štěňátka nemám. Paní se mě zeptala, zda nevím o chovatelské stanici, kde by měli k prodeji rubínovou holčičku. Doporučila jsem jí tedy CHS z lískových oříšků, protože vím, že jsou tam štěňátka čekající na nový domov. Paní mi říká,že takovou CHS nezná a kde tedy tato chovatelská stanice sídlí. Poskytla jsem jí informace a nabídla jí telefonický kontakt na chovatelku. Potud vše v pořádku. Co ale následovalo. Chvilka ticha v telefonu.
Paní Marešová, počkejte to je ta paní z Žamberka? Ano, to je paní Eva Sykorova povídám. No ale paní Marešová mi sháníme štěňátko s průkazem původu. Teď se pro změnu ozvalo asi ticho na mé straně a po chvilce povídám. CHS z lískových oříšků je chovatelská stanice, kde se prodávají štěňata s průkazem původu, tak jako by jste je zakoupila u mě, nebo v kterékoliv jiné chovatelské stanici. No my jsme volali do více chovatelských stanic a v některých nám bylo řečeno, že paní Sýkorová má chovatelskou stanici, jen tak na oko a ve skutečnosti prodává štěňata bez papírů a tam ať se raději ani neptáme pokud chceme s průkazem původu.
No tak tohle mě úplně dostalo!!!
Tímto se paní Evě, Eva Sýkorová omlouvám, že ji zde zmiňuji, ale toto by se mělo dostat na povrch.
Ruku na srdce, komu by se to líbilo, něco takového se o sobě a o své chovatelské stanici dozvědět.

Když jsem tuto informaci sdělila na sociální síti. V komentářích se objevila další neuvěřitelná informace.

O tomhle i já něco vím. Inzerát, který kdosi vložil na Evičky jméno má můj obrázek, který jsem pro Evičku udělala z našich fotek, Navíc je u něho napsáno, že dáva štěňata zdarma !!!! NEHORÁZNOST !!!! Nepochopím, jak někdo může mít tu drzost a něco takového udělat !!!

147  |  70  Michaela Čermáková, 20.11.2015 @ 18:12
5ed1afa2cd142bee3035dead4468f157
1

Když dovolíte, vyjádřím se také. Evu znám skoro 6 let a od samého počátku jí záleželo na tom, aby všechno udělala tak nejlíp, jak to jenom jde. Všechny své fenky nechala opakovaně vyšetřit na srdce-oči-pately a jednu nikdy k chovu nepoužila, právě proto, že měla nález na kolenních čéškách. Vždy vybírala pro svoje odchovy starší zdravé krycí psy, nikdy nic netajila a pro svá štěňata velmi pečlivě hledala nové majitele. Její pečlivost a úzkostlivost byla pověstná a myslím, že všichni, kdo jí osobně známe, víme naprosto přesně, co je Eva za člověka - férová, pečlivá, srdečná a naprosto nepřipravená na takovéto zákeřné útoky. Vždycky jsem tvrdila, že se okolo kavalírů sdružují lidé, kteří mají podobné vlastnosti, jako jejich psi - milí, laskaví, veselí a hlavně - nekonfliktní; už si toi nemyslím. Bohužel je pravdou, že se poslední dobou roztrhl pytel s prapodivnými osobami, které s chovem kavalírů sotva začaly a už míchají jedovatou kaši a napadají ty poctivé a hlavně bezbranné. Pročpak je to právě Eva, které se dostalo takové "pozornosti"? Komupak je trnem v oku? To lze snadno zjistit dotazem u paní, která se ptala na štěňátka. Veřejně bych tu uvedla jméno nebo jména těch lidí, kteří jí informaci o Evě Sýkorové poskytli...vůbec bych s tím neměla problém.

9  |  11  vladimira jaluvkova, 21.11.2015 @ 18:53
Be310ae7354862bb984f98269dff8094
0

Mozna by nebylo od veci tyto jmena zde uvest.

1  |  1  Irina Korbelová, 22.11.2015 @ 15:52
47636b5044732837f5e693a1af5537bd
1

Souhlasím se slovy paní Čermákové,paní Sýkorová je velice čestný člověk.Rozhodně by jméno pomlouvačných prolhanců měla být zveřejněna a navíc tito lidé by měli opustit společenství tak úžasných plemen jako jsou kavalíři a kingové.Myslím si,že jejich potupné jednání povede časem k sebezáhubě,jen by to mělo být brzo.Takové jednání vlastně zároveň poškozuje plemena.

5  |  2  Věra Hajná, 1.12.2015 @ 00:38
19db5246b79111b83253b5e0a9b7b715
1

Po přečtení těchto diskuzních příspěvků považuji za víc než důležité reagovat. Od Evy Sýkorové máme přesně dnes čtyřletého ruby kavalírka.Celou tu dobu jsme pravidelně v kontaktu. Jsme šťastni, že právě Evička nám našeho miláčka svěřila. Nechápu, jak někdo může vymýšlet takové LŽI a pomlouvat chovatelku s velkým CH. Všechna jJejí štěňátka jsou po všestranně vyšetřených rodičích a samozřejmě s rodokmenem !!! Odcházejí zcela přípravena a zajištěna pro přijetí novými majiteli a s pravdivými informacemi o zdravotním stavu. Eva poskytne psí drobečky skutečně pouze do pečlivě prověřených rodin a noví majitelé nadšeně posílají informace a fotky spokojených pejsků. Neznám férovějšího, pravdomluvnějšho, zodpovědnějšího a čestnějšího člověka.Připojuji se k názoru, že jména těch neuvěřitelně prolhaných a zlých rádoby chovatelů by se měla zveřejnit všude, kde se setkávají milovníci pejsků. A ještě jedna věc, kavalíři si přece nezaslouží, aby je chovali a nabízeli lidé s takovými vlastnostmi.

2  |  0  Martina Jůzová, 6.12.2015 @ 22:22
Af873ff43005000028bb5e1451951156
0

Po tom všem,co jsem si zde přečetla,se musím přidat k obráncům paní Evy .

Evičku jsem poznala před čtyřmi lety,kdy jsem sháněla štěně rubínového kavalíra.

V té době jsem o tomto úžasném plemeni věděla jen to,co uváděly chytré knihy a jak jistě každý uzná,teorie je něco úplně jiného než praxe.A byla to právě Eva,která mi vše trpělivě vysvětlila a ukázala .Dnes už vím,že kolikrát jsem se ptala i na věci,nad kterými bych se dnes ani nepozastavila, ale Eva mi na vše ochotně odpovídala.Nikdy jsem přitom neměla pocit,že by ji to nějak obtěžovalo.Šlo nám totiž o stejnou věc a to o pohodový život jejího štěněte. Nechápu tedy,proč někdo,tak férovou chovatelku,která by pro svoje čtyřnohé miláčky doslova dýchala,proč ji někdo tak zákeřně špiní a pomlouvá!!!!!! Já osobně jsem moc a moc ráda,že Evu znám a že ji mám mezi přáteli.

A vy lháři a pomlouvači. Myslete na to" ŽE na každou svini se vaří voda."!!!!!

1  |  0  Andrea Tumpachová, 16.12.2015 @ 09:55
9f4f7d84847c27f0d568e1d72b727498
0

Je to velice hnusný a zákeřný způsob jak někomu ublížit (ale čí je to záměr?). V zájmu tak krásneho plemene jako je Cavalier je přeci to, aby byly v dobrých rukou a chování s péčí a láskou. Dnes je bohužel na prahu doba kdy hmotný prospěch nebo vlastní zášť jsou postavené nad tyto hodnoty. Bohužel je to velice snadný způsob jak druhé straně ublížit a více méně vůči němu není obrany. :-( Je mi velice líto, že i slušní chovatelé se už stávají terčem takovýchto útoků. A paní Sýkorová takovýmto chovatelem zcela jistě je!!! Myslím, že by bylo dobré jít vždy až na kořen problému a za pachatelem, aby již nemohl ublížit nikomu dalšímu.

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.