Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
74  |  40  Lenka Poláková, 7.1.2016 @ 15:53
810f7a69f696ba447303bed23f4969b2
8

Dobrý den všem,

nejsem dlouholetý chovatel, spíše si myslím že jsem majitel s určitými zkušenostmi za dobu 16 let s kavalíry. Přesto mi to nedá. a chci se zeptat na jediné. Na FB se objevily 2 vrhy z CHS Charmander, přesto ani u jednoho z těchto vrhů není nikde uvedeno krytí a to ani u žádného z klubů. Je to záměr, nebo jen nedopatření? Přesto... Obě fenky jsou kryté chovným psem Flanagenem Bez zábran a to obě další jejich hárání. Nedá mi to se nezeptat proč. Proč jsou obě kryté hned znovu co hárají, proč nikde není záznam o krytí a vůbec, je toto ve spojitosti s etickým kodexem klubu? Nechci nikoho napadat, jen chci jako mnoho dalších odpověď.... Děkuji.

4  |  16  Jana Minářová, 7.1.2016 @ 17:15
F0181f49a7cf193c27cb744c990faeb6
8

Dobrý den, chtěla jsem se dotázat na totéž. Dnes jsem si také prošla záznamy o krytí u obou klubů a dospěla jsem ke stejnému závěru. Velice mě znepokojuje krytí fenky při dalším hárání a jak píše i Lenka P. je to proti etickému kodexu klubu a i z lidského (psího hlediska) se mě to zdá hrozné. Sama bych toto svým fenkám nikdy neudělala. Jedna z fenek je téměř šestiletá a již je to její pátý vrh. Tak to asi nebude poprvé, kdy byla nakryta opakovaně bez jednoho odhárání. Jestliže se chceme snažit o ozdravné programy, zodpovědné krytí a odchovy, pak bychom neměli tolerovat ani tento způsob chovu. Byla bych ráda, pokud by se k tomuto problému vyjádřilo vedení klubu. Předem děkuji JM

26  |  -87  Dana Vykoukalová, 7.1.2016 @ 17:29
988cce4899eeefae266315fc8091d1fc
-10

Zdravím všechny,kteří projevují zájem o moji chovatelskou stanici,či v dobrém,nebo i ve zlém.

Nedá mi to nereagovat,veškeré doklady jsem zaslala poradkyni chovu,paní Šmejkalové s vysvětlením za opožděné zaslání.Myslím si,že nejsem první a ni poslední,kdo zasílal opožfěně papíry a nebyl s tím takový humbuk,fenky byly ve výborné kondici,Isabelka byla kryta po 10 měsících,což si myslím,že není nic neobvyklého,kdyby měla fena vrh na podzim a další druhý rok v létě,tak se nad tím nikdo nepozastaví a nebude tu mluvit o etickém kodexu,myslím si,že když má fena 7 štěňátek ve vrhu,tak spíše asi vzbuzuje určité nálady u lidí,štěňátka se narodila opravdu v Novém roce a nevidím v tom žádný problém !,Mé feny žijí s námi v rodině,jsou právoplatnými členy naší domácnosti,nežijí jako někde jinde,ve sklepě,nebo v prádelně,nebo co vím,tak i u někoho ve stodole!To si každý musí sáhnou sám do svého svědomí,kde jeho milovaný kavalír žije.Sama Lenko píšeš,jak jsou lidi na FB zlý a závistivý a že nebudeš již žádný příspěvek komentovat,a sama se snižuješ k takvým výrokům.Kdo bude chtít cokoliv zdůvodnit,či vysvětliv,může vzít telefon a mě osobně zavolat,ale myslím si,že jsem se tu vyjádřila dostatečně a jasně !

26  |  -87  Dana Vykoukalová, 7.1.2016 @ 17:39
-12

Paní Minářová,jestli to nebude tím,že jste kryla u Flanegena a již opakovaně vaše fenka 3x po sobě nezabřezla,že by závist ? a pak brečíte,že vaše fena nezabřezla,a tážete se,zda je potřeba jí vyšetřit ?zda nemá nějaký problém ?

28  |  23  Šárka Křesťanová, 7.1.2016 @ 18:02
938df2d61582392968ca77835996a1a8
8

Dano, promiň, ale tos hodně přestřelila, slušné chování asi někam uteklo

4  |  16  Jana Minářová, 7.1.2016 @ 18:17
F0181f49a7cf193c27cb744c990faeb6
7

Paní Vykoukalová na vaše napadání asi nemá smysl reagovat.

74  |  40  Lenka Poláková, 7.1.2016 @ 18:26
10

Nedá mi to než reagovat a někomu kdo si nepamatuje jeho paměť oživit :-) Pomíjím opožděné zaslání krycích listů i když si myslím, že tak zkušená a letitá chovatelka by na své povinnosti co se krytí týče zapomínat neměla, o to spíš když jde o krytí 2 fen....jak je uvedeno na stránkách CHS CHARMANDER - Isabela Foon Charmander měla svá poslední štěňata 6.4.2015 a to 2x BT pejsek, 1x RU pejsek a 1x RU fena, 2x BT fena a to je přesně necelých 9 měsíců do porodu dalších štěňátek, takže Isabela byla krytá necelých 7 měsíců po porodu, Olivie Foon Charmander dokonce měla štěňátka 10.5 a to 1x BT pejsek a 2x BT fena - takže byla naopak krytá necelých 6 měsíců od porodu a další štěňátka přivedla na svět necelých 8 měsíců od těch předchozích. Náhoda? Chovatelský záměr? Na to ať si odpoví každý sám....Vážně mi přijde nefér napadat paní Minářovou jen proto že projevila svůj názor .Že je holt nelíbivý pro majitelku CHS Charmander se nedá nic dělat. A že fenka paní Minářové několikrát po sobě nezabřezla? Možná by jí tak zkušená chovatelka jak se majielka chs Charmander staví a prezenuje, měla spíše poradit, než jí napadat. Navíc jak můj příspěvek, tak i příspěvek paní Minářové byl směřován spíše na vedení klubu a to na základě dotazů jiných majitelů a chovatelů, které třeba já osobně dostávám na sociálních sítích.

26  |  -87  Dana Vykoukalová, 7.1.2016 @ 18:46
-9

Pokud si paní Minářová vzpomíná,tak jsem jí doporučila pana doktora Lázničku,ač ho osobně neznám,tak jsem na něj slyšela jen samou chválu,sama se ptala na výstavě další zkušené chovatelky,která jí ho vřele doporučila.Jak jsem již psala,myslím si,že jsem žádná pravidla chovu neporušila.Jedná se o odchov štěńátek v jednom kalendářním roce.

2  |  19  Lenka Nováková, 7.1.2016 @ 18:50
514e2fed3e6d113defc3b111a1fa9f33
12

Dobrý večer, připojuji se k opodstatněným dotazům na klub. Chovatelská stanice která je prezentována jako TOP by opravdu mněla jít nám

začátečníkům příkladem a nenapadat ostatní chovatele kteří se řídí pravidly klubu a chovají se podle etického kodexu.

Bohužel mě tímto jednáním jen utvrzujete, že u Vás nebude asi něco v pořádku. Nejsou to zas tak složité počty!!!

Vaše chování je neetické a urážející pro ostatní slušné chovatele.

Prosím tedy klub o vyjádření LN.

26  |  -87  Dana Vykoukalová, 7.1.2016 @ 19:10
-6

Paní Nováková,že zrovna vy budete takto nepravdivě mluvit,že není něco u mě v pořádku ?, sama jste byla u nás doma a chtěla RU holčičku,hold vám to manžel nedovolil,co vím,tak jste se přímo rozplývala nad úžasným chovem u nás doma,jak jezdíme každý den s nimi do lesa,sama jste na jedné procházce s námi byla,myslím si,že tohle všechno pramení jen od jediné osoby,která se snaží jen škodit a pomlouvat !Moje chování není neetické a nikoho neurážím,jen říkám pravdu!Až bude mít každý takto úžasný chov zdravých a dlouhověkých kavalírů,tak pak se může otírat o mě,víc se k tomu nehodlám již vyjadřovat.Jak jsem již psala,ať si každý sáhne do svého svědomí,kde své miláčky chová,v jakých podmínkách žijí,zda jsou v rodině,či někde bokem odložené a čekající na lidské pohlazení a že vím o čem mluvím !

45  |  45  Běla Sochorová, 7.1.2016 @ 19:24
Picture
17

Vedení klubu se bude tímto problémem zabývat.

Předsedkyně Běla Sochorová

74  |  40  Lenka Poláková, 7.1.2016 @ 22:01
6

Hmm chov zdravých a dlouhověkých kavalírů? A kde jsou ti co mají problémy se zuby (můžu jmenovat kdy bylo štěně prodáno jako TOp kvalita na chov a výstavy ale vzhledem k zubům toto nelze a chovatelka se ani nesnažila se domluvit??), patelami (taky můžu jmenovat) nebo umřeli příliš brzy ( a taky by se jich pár našlo...)na selhání srdce???? Každý chovatel by si měl a má sledovat i své odchovy a to, že mám doma jedince, kteří neprokazují příznaky, nebo zrovna můj vet neslyší příznaky nebo zrovna fena kterou mám doma zrovna není nemocná, není podle mě známka "zdravých" odchovů..... Prezentace TOP odchovů za hooodně vysokou cenu (apropó, majitelé krycího psa s tímto určitě souhlasí a ví o tom, že jsou štěnda prodávána jako TOP, samosebou asi ano) s tím, že nikdo neví co se v rodokmenu nese když to nikdo nikomu neřekl..... Jo asi jo asi to chovatelé, kterých jsem si dosud vážila, dělali a dělají dobře.... Jen já jsem neobjektivní, zatrpklá, arogantní.... Víte co??? Pojďme udělat něco pro kavalíry. Něco ať budoucí generace je neznají jen z obrázků...

74  |  40  Lenka Poláková, 7.1.2016 @ 22:27
2

a pro upřesnění informací kdy paní Vykoukalová tvrdí, že jsem na FB prohlásila, jak jsou lidé zlí a závistiví, tak tady je můj status:

Tak nevím, nějak mě ten FB v posledních dnech vadí a překáží.... Objevují se zde příspěvky se žádostí, o zkušenost, o radu. Pokud ale napíšu svůj objektivní názor ( a nejen já i další kteří zcela nesouhlasí s daným statusem přispívajícího) je najednou příspěvek smazán... Fajn, vzhledem k tomu, že je FB jediný prostředek ke komunikaci se spoustou přátel, setrvám, ale už nadále nebudu komentovat ničí příspěvky, nezlobte se. Pokud někdo bude stát o zkušenost, radu, nebo jen vědět co si o dané situaci myslím,zkrátka stát o můj názor na danou věc, pošlete mi SZ. Děkuji. Hezký den vám všem....

To je vše. Jen pro upřesnění, paní Vykoukalová si mě dnes odstranila z přátel na FB. Ó jak moc se mi ulevilo! Nehodlám být totiž v řádném kontaktu s lidmi kteří lžou, podvádí, obelhávají a ubližují druhým!!! Dano přeju ti jediné - ať se ti vše vrátí....

26  |  -87  Dana Vykoukalová, 8.1.2016 @ 00:17
-8

Ano,sama jsi to napsala,arogantní,zatrpklá,nepřející,to se z tebe vyklubala osoba,která jen umí špinit a být zlá,ty se Lenko hlavně zamysly,jak ty doma chováš své kavalíry.kde je máš,jak sama se prezentuješ s jakou láskou je chováš,sama jsem to viděla na vlastní oči a bylo mi jich moc líto,zavřené bez lidské přítomnosti,takhle se milující chovatel nechová a to že jsem si tě odebrala z přátel,jen dobře,už mi z těch tvých urážek lidí bylo na nic.Ale jak sama píšeš,ono se to ti vše vrátí,jak ty se chováš ke kavalírům.

2  |  19  Lenka Nováková, 8.1.2016 @ 09:04
514e2fed3e6d113defc3b111a1fa9f33
7

Nechtěla jsem včera reagovat na urážky paní Vykoukalové na klubových stránkách , ale protože jsem byla také odstraněna z FB, jsem nucena ale dnes již

naposledy reagovat na výroky paní chovatelky. To že venčí své pejsky a odchovává v domácím prostředí považuji za samozřejmost, ovšem takových je nás

tisíce. Sama mám doma tři fenky a z toho jednu téměř 11 letou veteránku a nikde nepíši že jsou denně na dlouhých procházkách v přírodě a jsou pravidelně

vyšetřované a kvalitně krmené,.to nepovažuji za důvod k tomu abych na svých fenkách odchovávala bez důležitého odpočinku fenky mezi vrhy.

Asi má paní chovatelka k tomu své pro mně nepochopitelné důvody. Proto jsem velmi ráda, že se k takovýmto odchovům vyjádří klub.

Přestaňte prosím urážet a napadat slušné chovatele kteří milují své pejsky a neodchovávají na svých fenkách štěňátka tímto způsobem.

Jsem z Vašeho chování zhnusená, svádíte vinu na všechny ostatní a sama máte máslo na hlavě!!! Tímto ukončuji konverzaci s chovatelskou stanicí

CHARMANDER.

9  |  11  vladimira jaluvkova, 8.1.2016 @ 19:51
Be310ae7354862bb984f98269dff8094
1

Tak to je husty.......vyjadreni klubu si ovsem rada prectu

2  |  -18  Milada Horáková, 9.1.2016 @ 08:14
79efc3101d649f2baf05a7577286395b
-10

Dobrý den, myslím, že tohle pošpinění paní Vykoukalové je jen čirá závist ostatních chovatelek, že se jí tak daří. To je můj osobní názor a asi pravdivý. Je vidět, že v Čechách jsme na prvním místě závidění, protože nikdo nikomu nepřeje úspěch. Další věc jak tu píšete všichni o statusech na FB. To jsem tak hloupí, že řešíte virtuální svět kdo co napsal ? Tomu se musím smát i můj 16 letý syn ví, že FB jen ničí přátelství a mění ho v ZÁVIST! Aspoň v tomhle foru vím kdo komu co závidí. Děkuji vám závistivým Čecháčkům mějte krásný den.

Ing. Horáková

74  |  40  Lenka Poláková, 9.1.2016 @ 23:02
5

Ano teď jste na to kápla paní Ing. Horáková (nebo Dano nebo Zdeňku?) my všichni vlastně chudince paní chovatelce závidíme, pořád mi něco nesedělo, teď jste nám to objasnila, děkuji..... A "vážená paní chovatelko" plně souhlasím a opravdu čekám na to, až se mi to, jak já se chovám ke kavalírům, vrátí, a upřímně, když to bude 2x a víc, tak, se vůbec nebudu zlobit ;-) Přeji šťastný nový rok 2016 vám všem. Lenka a "chudáci" kavalíři ze Sweet Cavaliers :-) apropó, já se teda zamyslým ;-)

2  |  -18  Milada Horáková, 10.1.2016 @ 14:28
79efc3101d649f2baf05a7577286395b
-8

Paní Poláková nevím kdo je Zdeněk natož neznám osobně Paní Vykoukalovou. Už od malička mě v práci každý říkal, ať si hledím svého jinak ostatní budou koukat na to co dělám já. Držím se toho dodnes a zatím se vše ubírá správným směrem. Tohle si myslím ze svého hlediska, že jen závidíte nebo se snad pletu? Každý by si měl hledět svého, jak má uklizený píseček :)

6  |  5  Zuzana Novakova, 11.1.2016 @ 10:47
B7f3cfb561d020d25b85cf5ec04cd34e
0

Výňatek z chovatelského řádu, který je uveřejněn na těchto stránkách:

Základní ustanovení
41. CHOVNÁ FENA:
A. smí mít jeden vrh v jednom kalendářním roce
B. opakované krytí při následujícím hárání po porodu smí chovatel uskutečnit pouze se souhlasem KPCH, kdy bude přihlíženo k
údajům o předchozím vrhu

C. v případě pochybností o uspokojivé kondici feny je výbor klubu na popud KPCH
D. oprávněn nařídit kondiční předvedení feny, např. v rámci klubové bonitace, Klubové či Speciální výstavy
E. smí být v chovu použita naposledy v den dosažení osmého roku svého věku, přičemž rozhoduje datum uskutečněného krytí
smí mít za období své chovnosti maximálně 5 vrhů

Měly feny jeden vrh v kalendářním roce? Měly. Měly vystavený KL? Měly. Musela tedy o tom poradkyně chovu vědět? Ano.

Čí je to problém? Chovatelky a výboru klubu. Ještě něčí? Ne.

Má vliv dvou krytí za sebou na zdraví štěňat? Ne. Kdyby fena nebyla zdravá a schopná rodit, zabřezla by? Asi ne.

Já nevím, podle mě tady ani nic k řešení není, byly-li splněny výše uvedené podmínky.

17  |  14  Olga Záleská, 11.1.2016 @ 14:19
Picture
0

Výraz "kalendářní rok" je v tomto případě pokrytectví. A v množírnách zabřeznou a rodí i feny nezdravé...Jestliže nemá dvoje krytí za sebou vliv na zdraví štěňat, tak vliv na zdraví feny asi ale bude, že ? --- Určitě je to však výhradně záležitost jenom chovatelky a jejího svědomí. --- Admine, prosím, neměly by se vyloženě dehonestující příspěvky nějak označit, když už ne mazat ? Co kdybys, Libore, třeba vytvořil nálepku PRASÁTKO a když bude někdo někomu nadávat, tak ji k příspěvku přilepil ? --- a milý dyskutující opravte si pravopysné chybi :) aspoň některé :)

53  |  74  Libor Král, 11.1.2016 @ 15:35
260f9576073dda1080ab410efed0b3de
5

No, jak psala Zuzana Nováková, je to záležitostí majitele feny, pokud je ten členem nějakého klubu, tak klubového výboru a dle mého názoru v tomto případě i majitele krycího psa. Výbor k tomu jistě zaujme nějaké stanovisko a ostatní, jak už je u nás obvyklé, bez toho aby měli veškeré informace zde budou mlátit prázdnou slámu. Předsedkyně klubu jasně napsala, že se tím výbor zabývat bude, takže moc nerozumím tomu proč se v tom bahně dál "rochnit".

K tomu mazání, či označování. Pokud má někdo nějakou masochistickou touhu se na tomto fóru svým příspěvkem nějak dehonestovat, zesměšňovat... a pokud není vulgární, neporušuje pravidla fóra, bezdůkazně nenapadá ostatní... tak ať... Normálně uvažující člověk si jistě udělá tu správnou představu o aktérech sám.

Nálepky prasátek a ani jiné zvěře sem rozhodně dávat nebudu. Kdo by o tom rozhodoval, který příspěvek si tu nálepku zaslouží a který ne? Já? To aby se zase do mě nějaký moralista s máslem na hlavě otíral na FB, to nemám zapotřebí. Nota bene, máte zde možnost příspěvky "opalcovat", takže pokud se někomu něco nelíbí, ať dá palec dolů a naopak - Vox populi, vox Dei.

Žijeme v nádherné době,

LK

43  |  1  Janka Točíková, 11.1.2016 @ 16:03
Babe9d53841dbb6d4376e4f367c13a58
1

V Etickém kodexu-Zásady chovatelů, D/ chovné feny bod 4/Žádná fena nesmí odchovat vrh v po sobě následující periodě/hárání/......... platí nebo neplatí.Když se včas nehlásí krytí u zabřezlé feny,jak je to potom u nakrytých nezabřezlých fen?.Svádí to k úvaze,počkám měsíc,když nezabřezla,tak to neohlásím.Setkala jsem se,že žádají oplodnění feny,která nezabřezla tam,onde a v krytí psů to nenajdete ani na jednom klubu.Stane se i to,že hledáte krytí ,z kterých vzešli výstavně úspěšní psi a krytí prostě nebylo.Nevím ,co na to statistiky?Pokud není včas hlášeno krytí, termín porodu se nedá kontrolovat.Asi by se mělo více dbát na včasné hlášení krytí/hlásí majitel plemeníka?/ i vrhů.

53  |  74  Libor Král, 11.1.2016 @ 16:42
3

V Etickém kodexu-Zásady chovatelů, D/ chovné feny bod 4/Žádná fena nesmí odchovat vrh v po sobě následující periodě/hárání/......... platí nebo neplatí.

To, že má mladší člověk pustit staršího sednout třeba v tramvaji, také patří k jakémusi kodexu slušnosti. A co myslíte? Platí nebo neplatí?

Když se včas nehlásí krytí u zabřezlé feny,jak je to potom u nakrytých nezabřezlých fen?.

Vzhledem k tomu, že Chovatelský řád klubu obsahuje m.j. i odstavec: "Krycí list č. 1 zasílá majitel plemeníka doporučenou poštou klubovému poradci chovu nejpozději do 7 dnů po uskutečněném krytí.", postrádá váš dotaz relevanci.

Pokud není včas hlášeno krytí, termín porodu se nedá kontrolovat.Asi by se mělo více dbát na včasné hlášení krytí/hlásí majitel plemeníka?/ i vrhů.

Opět odkazuji na Chovatelský řád klubu a další dokumenty. Veškeré povinnosti a termíny jsou tam jasně dány.

43  |  1  Janka Točíková, 11.1.2016 @ 16:56
Babe9d53841dbb6d4376e4f367c13a58
0

Ano předpisy jsou,ale se nedodržují-tak pro koho platí?

53  |  74  Libor Král, 11.1.2016 @ 17:14
2

Můžete být konkrétnější? Kdo, co a kdy nedodržel?

Obecná odpověď totiž je, že klubové řády platí pro všechny členy klubu a pro členy obou klubů pak platí řády ČMKU a FCI. A že je někteří nedodržují... zákony ČR také nedovolují krást a přesto se krade, takže při vší úctě, bylo by naivní si myslet, že jinde je tomu jinak. Pokud se však na takového člověka přijde, měl by být adekvátně potrestán. Jestli tedy o nějakém případu porušení klubových předpisů víte, stačí napsat a výbor se tím bude určitě zabývat.

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.