Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
1  |  -7  Anna Halíková, 21.1.2016 @ 12:32
822193bd1c59b4feec012d5bb48e601e
-7

Zdravím všechny příznivce kavalírů. Zajímá mě přístup paní Šmejkalové,která je zároveň poradkyně chovu,zda je etické nakrýt fenu,která měla v létě štěňata a dva měsíce po odstavu štěňat tutéž fenu opět nakryla.Takto by se zodpovědný chovatel neměl chovat a už vůbec né poradkyně chovu,kde etický kodex klubu ve kterém působí takové jednání zamítá.Jedná se zároveň o fenu,která neměla čisté oční vyšetření.Proč se tedy dělají různá zdravotní vyšetření,když se pak chová na nezdravých jedincích ?Názor jsem si udělala a při výběru druhého kavalíra bych si v této chovatelské stanici štěňátko nepořídila.Zavání mi to hyenismem a mám dojem,že je fena jen stroj na produkci štěňat.Bude velmi zajímavé,jak se k takovému přístupu k chovu v uvedené chovatelské stanici vyjádří vedení klubu!

S pozdravem Halíková

1  |  10  Radek Šmejkal, 21.1.2016 @ 20:38
E313ff8f9567e92ebf3a42025dfa7b57
10

Vážení příznivci kavalírů, paní Havlíková a ostatní...

Uvědomuji si , že poslední dobou světem kavalírů vládnou emoce nad zdravým rozumem. Já nejsem a nikdy jsem nebyl fanouškem paní Vykoukalové , ale kauza , která byla kolem ní rozvířená se mi nelíbí a nemám z ní potěšení. O to víc , že se někdo snaží rozpoutat něco podobného předchozím článkem , aniž by si zjistil pravdivé informace.

Proto jen pár informací na vysvětlenou :

1) Fena, kterou paní Havlíková zmiňuje ve svém příspěvku , je pravděpodobně Jacarta Ismene Minowara , tudíž je to fenka z mého chovu . Tato fena odchovala jeden vrh a to opět na moji chovatelskou stanici Minowara , která je registrovaná na mé jméno . Moje paní Kateřina Šmejkalová má svojí chovatelskou stanici Merlin Bohemia . Tudíž veškerou zodpovědnost za ch.st. Minowara nesu já , nikoliv moje paní !

2) To , že jsem tuto fenku znovu nakryl po konzultaci s veterinářem a k přihlédnutí k předchozímu vrhu a zvážení její kondice , jsem možná porušil etický kodex, nikoliv chovatelský řád .

3) Jacarta měla první oftalmologické vyšetření 15.11.2014 , vyšetření provedla MVDr B.Lenská s výsledkem : Není dočasně prostá klinických příznaků pro DOV , s tím , že si paní doktorka přála fenku znovu vyšetřit za několik měsíců , aby mohla učinit rozhodnutí . Druhé vyšetření bylo 14.3.2015 s výsledkem : Prostá klinických příznaků pro DOV !

Mohu doložit písemným certifikátem vystaveným MVDr. B. Lenskou !

Když to vše shrnu , mohu s paní Havlíkovou souhlasit jen v tom , že to vše zavání hyenismem .....

Chápu uraženou ješitnost , zmar chovatelské práce několika let , a lítost....Ale tím, že někdo někoho nepodloženě napadá a hází špínu na jiného , aniž by znal nebo chtěl znát fakta , je smutné .

Radek Šmejkal

53  |  74  Libor Král, 21.1.2016 @ 23:42
260f9576073dda1080ab410efed0b3de
6

No, když už se pani Halíková staví do role takové moralistky, tak jsem zvědav, jestli bude mít ty "koule" na to, aby sem také napsala něco ve smyslu "...sorry, s těma očima jsem to opravdu přestřelila..."

Jen dodávám, že to vyšetření z 14.3.2015 (které Radek uvádí), bylo na tomto webu publikováno 16.3.2015 ve 20:14 :-) Takže už je to zde k dispozici 10 měsíců.

P.S. Radku, za ten tvůj příspěvek máš ode mě palec nahoru. Škoda jen, že ses tady musel hájit sám i když jsme si to všichni mohli dohledat (a já píšu až teď).

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.