Zdravím všechny příznivce kavalírů. Zajímá mě přístup paní Šmejkalové,která je zároveň poradkyně chovu,zda je etické nakrýt fenu,která měla v létě štěňata a dva měsíce po odstavu štěňat tutéž fenu opět nakryla.Takto by se zodpovědný chovatel neměl chovat a už vůbec né poradkyně chovu,kde etický kodex klubu ve kterém působí takové jednání zamítá.Jedná se zároveň o fenu,která neměla čisté oční vyšetření.Proč se tedy dělají různá zdravotní vyšetření,když se pak chová na nezdravých jedincích ?Názor jsem si udělala a při výběru druhého kavalíra bych si v této chovatelské stanici štěňátko nepořídila.Zavání mi to hyenismem a mám dojem,že je fena jen stroj na produkci štěňat.Bude velmi zajímavé,jak se k takovému přístupu k chovu v uvedené chovatelské stanici vyjádří vedení klubu!
S pozdravem Halíková
Vážení příznivci kavalírů, paní Havlíková a ostatní...
Uvědomuji si , že poslední dobou světem kavalírů vládnou emoce nad zdravým rozumem. Já nejsem a nikdy jsem nebyl fanouškem paní Vykoukalové , ale kauza , která byla kolem ní rozvířená se mi nelíbí a nemám z ní potěšení. O to víc , že se někdo snaží rozpoutat něco podobného předchozím článkem , aniž by si zjistil pravdivé informace.
Proto jen pár informací na vysvětlenou :
1) Fena, kterou paní Havlíková zmiňuje ve svém příspěvku , je pravděpodobně Jacarta Ismene Minowara , tudíž je to fenka z mého chovu . Tato fena odchovala jeden vrh a to opět na moji chovatelskou stanici Minowara , která je registrovaná na mé jméno . Moje paní Kateřina Šmejkalová má svojí chovatelskou stanici Merlin Bohemia . Tudíž veškerou zodpovědnost za ch.st. Minowara nesu já , nikoliv moje paní !
2) To , že jsem tuto fenku znovu nakryl po konzultaci s veterinářem a k přihlédnutí k předchozímu vrhu a zvážení její kondice , jsem možná porušil etický kodex, nikoliv chovatelský řád .
3) Jacarta měla první oftalmologické vyšetření 15.11.2014 , vyšetření provedla MVDr B.Lenská s výsledkem : Není dočasně prostá klinických příznaků pro DOV , s tím , že si paní doktorka přála fenku znovu vyšetřit za několik měsíců , aby mohla učinit rozhodnutí . Druhé vyšetření bylo 14.3.2015 s výsledkem : Prostá klinických příznaků pro DOV !
Mohu doložit písemným certifikátem vystaveným MVDr. B. Lenskou !
Když to vše shrnu , mohu s paní Havlíkovou souhlasit jen v tom , že to vše zavání hyenismem .....
Chápu uraženou ješitnost , zmar chovatelské práce několika let , a lítost....Ale tím, že někdo někoho nepodloženě napadá a hází špínu na jiného , aniž by znal nebo chtěl znát fakta , je smutné .
Radek Šmejkal
No, když už se pani Halíková staví do role takové moralistky, tak jsem zvědav, jestli bude mít ty "koule" na to, aby sem také napsala něco ve smyslu "...sorry, s těma očima jsem to opravdu přestřelila..."
Jen dodávám, že to vyšetření z 14.3.2015 (které Radek uvádí), bylo na tomto webu publikováno 16.3.2015 ve 20:14 :-) Takže už je to zde k dispozici 10 měsíců.
P.S. Radku, za ten tvůj příspěvek máš ode mě palec nahoru. Škoda jen, že ses tady musel hájit sám i když jsme si to všichni mohli dohledat (a já píšu až teď).