Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
54  |  16  Petra Víšková, 8.2.2016 @ 23:10
6612bbc70a757f69ef30ac03ce06e383
0

Děti dělají s našimi kavalíry dogdancing. V bodovací tabulce Sportovce roku jsem ho nalezla pouze na úrovni oficiálních závodů / soutěží, nikoli na úrovni zkoušek. I ty ale jsou oficiální, existují v několika úrovních a divizích a dokladem je výkostní knížka. Zkouška jde složit na výbornou, velmi dobrou atp., lze je opravovat atp. Dále existují věci jako Master of.... (kombinace divizí, všechny úrovně v divizi atp.) atp.

Je prosím možné tento sport adekvátněji zařadit do Sportovce roku (nebo lépe vypíchnout pro ty, kdo to přehlédli, pokud to tam je - třeba jsem to jen nepochopila?) a kdo kdyžtak poradí/pomůže nastavit bodování (já umím zjistit, jaké existují zkoušky a úrovně, ale jinak jsme spíše začátečníci a srovnávat to s dalšími sporty si netroufám vůbec).

Má za stávající situace vůbec smysl posílat naše výsledky do Sportovce 2015 (oficiální závody zatím nenavštěvujeme, děti i psi se "otrkávají" na neoficiálních - junior dance, atp., náš starší pes má ale už složené své první oficální zkoušky - myslím, že dvě - první úrovně v různých divizích).

Děkuji za vyjádření a rady

4  |  1  Zuzana Stádníková, 9.2.2016 @ 09:40
3efe458318acd822949619043d6d08a0
0

Přidávám se s dotazem, resp. prosbou o doplnění bodovací tabulky. Úplně v ní chybí obedience. Typy zkoušek a titulů apod. jsou dané zkušebním řádem Obodování by měl ideálně navrhnout někdo, kdo se se psem věnuje nebo věnoval jak obedienci, tak sportovní kynologii, popř. dalším, aby dokázal posoudit a porovnat náročnost... Děkuju.

54  |  16  Petra Víšková, 9.2.2016 @ 17:42
0

našla jsem seznam zkoušek atd:

Jak jsou postupové zkoušky rozděleny a jak se postupuje úrovněmi

Každá ze čtyř divizí má tři úrovně obtížnosti. Každý tým musí nejprve začít v první úrovni a jejím splněním se může dostat do úrovně druhé a pak třetí. V divizích se postupuje nezávisle, pes tedy v jedné divizi muže skládat zkoušku 3. úrovně, ale v další musí opět začít na 1. úrovni.

Podle počtu bodů za jednotlivé cviky tým získává hodnocení dobře, velmi dobře nebo výborně. S hodnocením "dobře" tým splnil zkoušku, ale pokud chce postoupit do další úrovně, musí zkoušku opakovat a získat přinejmenším hodnocení "velmi dobře". S hodnocením "velmi dobře" tým muže na dané úrovni zkoušku opakovat, nebo může postoupit do další úrovně. S hodnocením "výborně" pes musí skládat další zkoušku dané divize pouze na vyšší úrovni, zkoušku na stejné úrovni opakovat nemůže.

Výsledky ze zkoušek jsou zapisovány do výkonnostního průkazu, který získáte na svých prvních zkouškách nebo závodech.

Tituly udílené za postupové zkoušky

Tým může plněním postupových zkoušek získávat tituly Master of Dogdancing (MoD) za splnení všech úrovní jedné divize (MoD A - všechny úrovně Musical Dressage, MoD B - všechny úrovně Heelwork to Music, MoD C - všechny úrovně Freestyle, MoD D - všechny úrovně Tanec se psem) nebo za splnění jedné úrovně ve všech divizích (MoD 1 - všechny divize na první úrovni, MoD 2 - všechny divize na druhé úrovni, MoD 3 - všechny divize na třetí úrovni). Za splnění všech dvanácti zkoušek získá tým navíc titul Champion of Dogdancing (CoD).

147  |  70  Michaela Čermáková, 12.2.2016 @ 17:30
5ed1afa2cd142bee3035dead4468f157
0

Jsem přesvědčena, že v nějakém jiném chovatelském klubu již mají bodování vyřešeno. Petro a Zuzko, zkuste zjistit, jestli třeba u borderek bodovací tabulku nemají hotovou. Bylo by lepší použít nějaký vyzkoušený model než "vařit z vody" :-)

Míša

54  |  16  Petra Víšková, 19.2.2016 @ 10:04
0

Našla jsem velmi podrobné a obsáhlé tabulky tady: http://www.kpchp.org/chpvykon.php

Jen nevim, jak to sedí/nesedí s už používanými tabulkami našeho klubu (kdyby ne sedělo, třeba by to šlo přepočítat nějakým koeficientem?)

54  |  16  Petra Víšková, 19.2.2016 @ 10:32
0

velmi mnoho sportu a dalších aktivit (vč napr canisterapie nebo stop, poslušnosti atp, coz takédělají i někteří kavaliri) a jiny přístup je zde : http://www.beardedcollie.cz/dokumenty/2015/Novy%20...

Asi jde o to najít neco, co je bodově podobne tomu u nas dosud používanému ... ? Anebo přepočítat?

54  |  16  Petra Víšková, 19.2.2016 @ 10:35
0

borderky to maji jednodušeji - stejne body za zkouška, umístěni, titul... bez ohledu na druh sportu: http://www.bcccz.cz/ksampioni_rad_sampion_vykonu.htm

147  |  70  Michaela Čermáková, 20.2.2016 @ 18:28
5ed1afa2cd142bee3035dead4468f157
0

Hlasuji pro to nejjednodušší - všechny sporty stejnou tabulku...

54  |  16  Petra Víšková, 20.2.2016 @ 20:19
0

Taky mi to prijde nejjednodussi ..

54  |  16  Petra Víšková, 3.3.2016 @ 16:18
0

prosím, můžu to vypustit z hlavy ("protože už je tu dost inspirace a až bude čas, bude to klub řešit") nebo mám ještě něco podniknout, aby aspoň v 2016 se už další sporty daly také počítat? díky moc

53  |  74  Libor Král, 3.3.2016 @ 17:38
260f9576073dda1080ab410efed0b3de
0

No, nemohu mluvit za klubový výbor, ale obávám se, že to výbor řešit nebude. Není zde vlastně žádný hotový návrh. Inspirace, to ano, ale ve výboru není nikdo, kdo by byl natolik kompetentní, aby to dal dohromady. To si prostě musí sportovci vytvořit sami. Tady těžko někdo posoudí, co je lehčí a co těžší a tedy co si zaslouží kolik bodů. Musí to být spravedlivé, že? ...budete se muset domluvit, vypracovat návrh komplexní tabulky pro bodování, nechat to odsouhlasit zástupci všech sportů, které budou bodovány... a já nevím co ještě. Až to budete mít, můžete to předložit výboru...

Žijeme v nádherné době,

LK

54  |  16  Petra Víšková, 3.3.2016 @ 18:58
0

jak bylo uvedeno vyse, nekde to nekdo uz vymyslel a nejjednoduseji borderky - bez ohledu na sport, stejne body za stejný typ výkonu - složenou zkoušku / umístění na soutěži atp. http://www.bcccz.cz/ksampioni_rad_sampion_vykonu.h...

Coby stále relativní nováček mezi vámi netuším, kdo vymýšlel původní / současnou verzi Sportovce a proč tam jsou jen ty věci, které tam jsou - asi se tehdy mezi zástupci všech sportů zrovna moc nic neřešilo, když např. agility je dost detailní a jiné věci chybí zcela, ostatní "někde mezi". Ptám se tedy v souladu s výzvou uvedenou přímo u Sportovce (že seznam není definitivní a má se vznést návrh), co více mohu udělat pro to, aby mezi sportovci nebyli jen a jen agiliťáci (nic proti nim :-)) , resp. aby tam byl adekvátně pokryt dogdancing.

Díky :-)

53  |  74  Libor Král, 3.3.2016 @ 20:30
0

Co dělat? Nevím co víc ti poradit. Tvá "výzva" je tady asi měsíc. Tobě to odpověď nepřineslo, mně ano :-)

Tvoje dcerka tancuje se psem, takže logicky lobuješ za zařazení tohoto sportu do bodování. Ozvala se pak již jen Zuzana Stádníková, která (opět logicky) lobuje za obedienci, když ji dělá, že? Pak už se neozval vlastně nikdo. Ostatní jsou tedy buď spokojení, nebo nemají zájem něco měnit. To je můj postřeh z předchozí debaty.

Co ta tabulka (na kterou uvádíš odkaz) vlastně znamená, to nevím, nerozumím tomu, sporty se psy nedělám. Lenka Kovalčíková, která je ve výboru dělá agility, ale to už se boduje. Petra Breineková dělá coursing, to už se také boduje. Když chtěla Petra přidat bodování coursingu tak pokud si dobře pamatuji, vytvořila tabulku, konzultovala to s agiliťákama (asi aby body nějak korespondovaly s výkonem, sporty to jsou rozdílné, tak to asi společně nějak "poladili"). Já nevím jak poradit víc. Dokud někdo nepřijde s konkrétním návrhem, tak se asi nic dít nebude. A dle mého, pokud nějaký návrh bude, tak s tím budou muset souhlasit ti, kteří v tabulce dnes již jsou.

Můžu ti odpovědět na to, proč tam nejsou jiné sporty, než ty, které se dnes bodují. Buď ten sport s kavalírem nikdo v době vzniku bodování nedělal, nebo nedokázal předložit nějaký konkrétní návrh. Určitě nikdo neřekl třeba: "obedience, nééé, to tam nebude".

Takže, pokud se do toho chceš pustit, musíš najít zástupce "současných" a "budoucích" sportů, vytvořit komplexní tabulku, kterou budou všichni zástupci sportovců akceptovat. Pak tu tabulku pěkně namalovat a dát ji sem, aby se s ní všichni seznámili, popřípadě okomentovali atd... Taky bude potřeba vznést dotaz na Zuzanu Novákou (tu, která pro nás připravuje výsledky sportovců) jestli bude ochotná to počítat pro další sporty a rozumí tomu. A pak to poslat výboru klubu (asi Lence Kovalčíkové).

P.S. Odkaz na cizí tabulku asi stačit nebude, je potřeba brát v potaz to, že historicky je naše tabulka agiliťácká, takže oni mají jistá práva a asi by jim vadilo, kdyby se jejich výsledky začaly počítat nějak úplně jinak. Nvíc by jim to rozodilo bodování za X let... Možná jsem na něco zapomněl, ale jak jsem psal, sporty se psy nedělám... Musíš sehnat někoho kompetentního.

Přeji hodně štěstí...

54  |  16  Petra Víšková, 4.3.2016 @ 13:54
0

poněkud mi to připomíná pohádku o Slepičce, ale vezmu si borderky atp. i našeho sportovce jako čtení na dovolenou a zkusím něco "nakreslit". Doufejme, že švadlenu, kravičku, louku, studánku...atp. se podaří oslovit nějak společně a že se Sportovec stane co nejdříve opravdu Sportovcem / sportovním šampionem a ne Agiliťákem roku :-) (a ani ne dog-dancerem, svět psích sportů je široký, proměnlivý a kavalír právě patří mezi multi-talenty :-))

díky, Libore, alespoň za ta konkrétní jména :-)

když se podařilo domluvit TopKavalíra, věřím, že se to podaří i se Sportovcem :-)

2  |  0  Zuzana Nováková, 7.3.2016 @ 08:06
758561c4fe37130fe2316b89f96147aa
0

Nevím, zda je šťastné v průběhu soutěže zcela změnit způsob počítání výsledků, což by převzetí modelu od jakéhokoliv klubu bylo. Pokud dobře chápu model od border kolií, tak se sbírají body za splněné zkoušky a jak mají uvedeno v pravidlech - zkoušku se stejným označením lze započítat jen jednou. To si myslím, že např. pro agility není moc vhodné, hlavně pro ty co již běhají v A3. Vyšší zkouška není, takže ani šance na zisk bodů. Myslím si, že tento model by se musel hodně přizpůsobit a doplnit. Přijatelnější model si myslím je ten co mají bearded kolie. Je pracnější na počítání, ale počítají s vícenásobným ziskem jedné zkoušky + opět např. u agility mají body pro otevřené běhy. Dále by se zřejmě musel upravit počet bodů pro zisk titulu Sportovní šampion – u borderek je to 200 u beardetek 250, což si myslím, že v průběhu taky není moc dobré. Nejsem proti inovaci, ale dle mého názoru by se spíš měla vytvořit podrobnější pravidla pro počítání dogdancingu a každé nové disciplíny než úplně měnit co už bylo jednou nastavené.

53  |  74  Libor Král, 7.3.2016 @ 11:43
0

@Zuzana Novájová: no přesně, vidím to také tak. I když jako "nesportovec" do toho asi nemám co kecat. :-) Nicméně ta soutěž u nás má přeci jen nějakou tradici a sportovci si i na těch pravidlech odpracovali své. Když se dokázali domluvit na přidání coursingu a odladili to, tak se jistě najde cesta, jak postupně přidávat další sporty. Bude důležité najít tu správnou váhu (bodovou), aby celá soutěž zůstala spravedlivá (myslím dle výkonu). Věřím, že se Vám to podaří a jako jediný problém vidím nutnost participace všech zastoupených... nevím jestli to zvládnete jen pomocí mailů, nebo se sejít, což bývá obtížné...

Držím vám palce...

54  |  16  Petra Víšková, 7.3.2016 @ 22:54
0

souhlas, ze menit již zavedené nelze, jen vymyslet jak přidat ostatni sporty.

Nedělám si ambice přidat tam "vsechny", ale zkusim si "odpracovat" ten navrh na dogdancing. Připadne podle některého ze vzorů pred-navrhnout zbytek. Jen se obavám toho "domluvit se všichni" - pred rokem byla iniciativa různé sporty popsat pro web a pokud vim, dodnes se to nedokopalo do konce. (To mi taky prijde škoda, byla by to dalsi propagace tohoto úžasného univerzálního plemene)To by taky mohl Sportovec byt jen o současných sportech dalších několik let, coz taky asi neni zrovna spravedlivé :-)

Ale ja věrím, ze to společne vymyslime :-))

46  |  0  Petra Breineková, 17.3.2016 @ 13:12
Ad59aa5b9404fa04345dfe265ad9a4af
0

Ty sporty pro klubové stránky mám stále rozpracované. Vlastně hotové mimo agility. Bohužel, nikdo z oslovených agiliťáků nebyl ochotný těch pár vět sepsat. Já sama si na to netroufám, i když máme již první zkoušku A1, až tak tomu nerozumím. Pokud se najde agiliťák, který nám to napíše, tak již nic nebrání tomu to přidat na tyto stránky. Hotové mám coursing, dog racing, dogdancing, mantrailing a obedienci. Byla by veliká škoda, kdyby přišla vniveč jak práce moje, tak práce ostatních, kteří tomu již nějaký čas věnovali. Já teď nemám čas někoho dalšího shánět, mám 7 týdenní miminko, tak práce mám nad hlavu, nemám ani tolik času pro svý psy, kolik bych chtěla.

Co se týče bodovací tabulky pro sportovce roku, tak jak tu napsal Libor, nejdřív jsem si zjistila, jestli je klub ochotný coursing do bodování zařadit, poté vypracovala tabulku a předložila ji klubu, který ji odsouhlasil. To, co je na stránkách teď je mám tušení druhá verze, coursing pro nechrty prochází stále změnami, tak aby se v tom někdo vyznal. Už i teď by to chtělo kosmetické úpravy :)

54  |  16  Petra Víšková, 30.3.2016 @ 22:18
0

ve spolupráci s rozhodčími pro dogdancing, které mají navíc vlastní zkušenost i s jinými sporty vč. agility, jsem vypracovala návrh pro dogdancing (který plně zachovává vše již dnes funkční, jen to doplňuje dogdancing z jejich pohledu v adekvátní proporci) a pošlu ho k odsouhlasení klubu. @ Zuzana Stádníková - pokud se do téhož chceš pustit pro Obedience (nebo třeba s Nikolou Hoffmanovou?), mohu vám poslat podklady, kde jsem inspiraci hledala já (a pak jsem požádala lektorky / rozhodčí daného sportu o úpravy a rady)

54  |  16  Petra Víšková, 30.3.2016 @ 22:20
0

to se tu opravdu nenajde nikdo z agiliťáků, kdo by Petře Breinekové sepsal pár řádků na téma Agility? Mohu poslat příklad, co jsem jí dávala (ve spolupráci se zkušenějšími) dohromady pro dogdancing...

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.