Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
1  |  0  Simona Poláčková, 13.4.2016 @ 21:46
33d8ff43085bd7eb7d049f8819978318
0

Dobrý večer , chtěla bych Vás poprosit o radu. Chtěla bych si koupit fenku Kavalírka a potřebovala bych radu ohledně krmiva.Simona

43  |  1  Janka Točíková, 14.4.2016 @ 19:08
Babe9d53841dbb6d4376e4f367c13a58
0

Paní Simono,asi to nechte na chovateli,který Vám dá určitě výbavičku s granulemi pro šrěně,na které je zvyklé i radou,co do budoucna.Mé zkušenosti s prvním kavalírem ohledně krmení byly hrozné.Granule vůbec,vařila jsem,krmila ho.Nyní mám 5kavalírů jsou krmeni střídavě granulemi-Platinum-jsou i pro štěnata-jsou to měkké granule a mají obsahovat 70%masa.Někdy to chce změnu tak dávám Pro Plan lososový.Největším hitem u nás je nyní rybí Alfa-Spirit 80%masa.Samozřejmě občas mají vařené kuřecí.Momentálně mám štěnátka,jsou na syrovém krůtím mletém mase a starteru granulí.Točíková

147  |  70  Michaela Čermáková, 16.4.2016 @ 11:54
5ed1afa2cd142bee3035dead4468f157
0

Zdravím a z vlastní zkušenosti říkám - co kavalír, to jiné zažívání, jiné chutě a jiný způsob stravování. Na FB do sebe "řežou" zastánci B.A.R.F.(kosti a syrová strava) s granuláři a oba tábory tvrdí, že mají pravdu. Před 50ti lety se všem psům doma vařilo (maso, mrkev, rýže a přípravek Roboran), a platila zásada, že syrové maso psům škodí, pak nastal boom granulí nejrůznější kvality od "bobků" za 200Kč třicet kilo až po vegetariánské italské menu, které vyjde dráž, než kdybych pesanům dávala bio stejky... a také jsou na trhu konzervy a různé doplňky... a začínající chovatelé jsou z toho na větvi.

Jako u všeho tak i u krmení pejsků je nejlepší zlatá střední cesta. V první řadě je tu Vaše štěně, které má nějaký metabolizmus a trávení. Mí psi mohou sníst cokoliv a nic jim není, fenka kamarádky jen "olízne" kuřecí kost a má průjem dva dny. Myslím, že psi krmení pestrou stravou jsou pak na tom líp, když někde na vycházce cosi zblajznou než ti, co jsou celý život krmeni jedním typem veterinárních granulí. Každý veterinář Vám do nebes vychválí granule, které má vystavené v ordinaci; nemusí být ani špatné, jen je prostě domluvený s výrobcem a dostává z prodeje provizi a každý majitel kavalíra Vám řekne, že krmí třeba Platinem a je navýsost spokojený on i jeho pes (já mám pro pejsky v zásobě Platinum také :-) ). Janka má pravdu, že štěně bude od chovatele zvyklé na nějaký typ granulí a já k tomu dodávám - zkuste občas změnu, ale prosím OPATRNĚ! Změna není o tom, že budete štěně krmit každý týden jinak, ale můžete zkusit jako pamlsek syrový kuřecí krček nebo kousek vařeného hovězího a pak počkejte, co na to Váš kavalírek. Myslím, že tohle se bude Vašemu štěňátku hodně líbit.

Míša Čermačka

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.