Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
-  |  0  Adam, 23.2.2007 @ 19:27
D914b368935a06a485908c35a12c7e32
0

Dobrý den, jmenuji se Adam a je mi devět let. Mám pejska Kavalírka je mu 3,5 roku. Doufám, že nevadí, že nemá papíry. Vždycky ráno zůstává sám doma, naši jdou do práce a já do školy. Dřív nebyl problém, sice se očas počůral ke skříni, ale to se dalo. Ale teď začal čůrat na stůl v obíváku. Nevím proč. Chtěl sem se zeptat proč to může dělat a jak ho to odnaučit. Táta ho za to už několikrát ošklivě zbil. Bránil sem ho, ale táta je silnější. Teď mi naši vyhrožujou, že jestli to udělá ještě někdy, tak ho dají pryč. Prosím pomoste mi!

-  |  0  Olina, 1.3.2007 @ 17:21
0

jestli se tatinek k tvymu pejskovi takhle chova devet let, tak bych se ani nedivila kdyby se mu pochcal naschval do postele. To jak se k nemu chova je hnus. Jinak ti asi bohuzel neporadim :-(

-  |  0  Eva, 2.3.2007 @ 20:59
0

Adame,
máš trochu problémového pejska. A než se Ti ozve chovatel výcvikář s dobrou radou, pokus se doma svého pejska vychovávat sám. Kavalírek se takto chová naschvál, protože nedokáže pochopit, že všichni odejdete a necháte ho doma samotného.
Vždy než půjdeš do školy mu přenes jeho pelíšek, misku s vodou a baštičkou do předsíně. Pak zavři všechny dveře a nech otevřené jen do koupelny a WC. Posaď pejska do pelíšku, dej mu tam jeho oblíbené hračky, pohlaď ho a přikaž mu, čekej.
Až přijdeš domů, přivítej se s ním a hned ho jdi vyvenčit. Venku ho za loužičku pochval a dej mu piškotek.
Buď trpělivý. Domluv se s tátou, ať vám dá nějaký čas, snad se Tvůj kamarád polepší.

7  |  0  renata, 2.3.2007 @ 21:11
7570e9eaa9e4f7a1acd332a3fd2b2711
0

Ahoj Adame,
i když je hodně těžké na dálku a bez bližších informací zodpovědět tvůj dotaz pokusím se ti pomoci. Předpokládám, že pejsek je důkladně vyvenčený než všichni odejdete za svýmí povinnostmi. To znamená u psa (samce) minimálně 30 minutová couračka aby se důkladně vyprázdnil. Protože pes většinou není schopný se vyvenčit na jedno vyčurání musí nožičku zvednout vícekrát. Může si očuráváním nábytku i vyžadovat pozornost které se mu nedostává a to i za cenu, že bude bit. Proto se mu více věnuj. Hodně si s ním hraj a choď na dlouhé procházky pak bude unavený a v tvojí nepřítomnosti bude spát. Nechávej mu na hraní hračky nebo věci na kousání i tím se zabaví, ale často je měň. Stačí 2-3 hračky, nemusí mít k dispozici plnou krabici. Krm pejska ráno tím se také sníží jeho aktivita přez den. Pokud jej ,,na místě činu" nachytáš vuhubuj mu ale fyzické tresty kavalír opravdu nepotřebuje, stačí důrazné napomenutí. Trestat psa za loužičku, když ho nepřistihneš je zbytečné, protože to nepochopí. Každopádně chyba ve výchově pejska jde vzhledem k tvému věku na vrub tvých rodičů. A právě tatínek by si měl uvědomit, že starost o živoucí bytost a jeho výchova spočívá vždy na bedrech dospělých. Aby jsi mne správně pochopil, za toto chování tvého pejska můžou jen a jen lidi. To znamená tvoji rodiče i ty, proto je vaší povinností udělat maximum pro spokojené soužití vás všech a napravit VAŠE chování.

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.