Dobrý den, muj pejsek trpí zánětem třetího víčka. Veterinář mi doporučil operaci... chtěla bych vás poprosit o co nejvíce informací, zkušeností, popřípadě jestli by jste mi mohli poradit nějakého odborníka v západočeském kraji. Operaci hodlám s pejskem podstoupit, ale nejdříve se chci o této problematice dozvědět co nejvíce. Mnohokrát děkuji za každý poznatek, za každou radu.
Dobrý den paní Evo,
náš Eroll měl taky zánět třetího víčka v obou očích. Na operaci byl cca v 11 měsících. Dostal narkózu, takže nemohl určitou dobu před operací jíst a pít. Veterinář mu pak seškrábal drobné mízní uzlíky na vnitřní straně třetího víčka, které dráždily rohovku a na domácí ošetření nám dal mast a kapky, které jsme několikrát denně aplikovali. Po probuzení z narkózy jsem si Erollka odvezla hned domů. Zánět se již neopakoval.
Mnohokrát děkuji za odpověd!! Jenom bych se ctěla zeptat jesli jste vyhledala nějakého odborníka (popř. jakého) nebo jestli jste svěřila svého pejska svému stálému veterináři... Bylo mi totiž doporučeno vyhledat odborníka - ophalmologa, ale nejbližší je v Pardubicích, což je více než 3 hodiny cesty. Nejsem si jistá jestli je vhodné pejska zatěžovat tak dlouhou cestou, a také nevím jestli jsou nutné kontroly popř. jak časté. Ještě jednou děkuji za tak rychlou dopověď.
Náš pejsek absolvoval operaci u svého stálého veterináře. Na kontrole jsme byli, ovšem protože je to již skoro 7 let, tak už vám přesně nepovím. Ale operace se nebojte, četla jsem, že neoperovaný zánět třetího víčka se i po přeléčení vrací a náš Erollek již znovu tento zánět neměl. Doufám, že jsem vám pomohla.