Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
101  |  0  Lenka Železná, 26.6.2007 @ 11:23
98c35713af5968b61aeba770697fd85b
0

Dnes dopoledne mne kontaktovala paní (slečna), která nalezla TR kavalírku v Praze Jihozápadním městě - Lužiny.
Protože si ji nemůže ponechat, dnes večer ji u ní vyzvednu a bude prozatím u mne (do útulku ji nepovezu) a pokusím se zjistit, zda má tetování či čip.
Pokud ji už teď někdo hledá, může mi zavolat. Bližší informace přidám, jak něco zjistím. Lenka Železná tel.728 771 007 Praha 5, Velká Ohrada, ul.Borovanského

101  |  0  Lenka Železná, 27.6.2007 @ 10:06
0

Kavalírku jsem včera ve večerních hodinách vyzvedla a zjistila: byla nalezena a odchycena asi před třemi týdny Policií ČR na dálnici D5 (Praha-Plzeň) asi na 15 km a ti ji přivezli na benzinovou stanici, zda by se jí někdo neujal. Vzala si ji tedy prozatím domů paní, která si ji bohužel nemůže nechat (již jednoho pejska má). Byla bez obojku, celá zablešená, plná klíšťat a bodláků a vyhublá. Asi se potulovala již delší dobu. Já jsem s ní hned včera večer navštívila veterinárního lékaře - bohužel nemá ani čip ani tetování. Podle odhadu bude tak 9-10 letá, má v horším stavu zuby a šelest na srdíčku, ale problémy ji to zatím asi velké nedělá. Protože KAVALÍR do ÚTULKU nepatří, vzala jsem ji prozatím k sobě na nějakou dobu, zda se nenajde majitel. Bohužel na stálo si ji ponechat nemohu (už doma tři kavalírky mám v dvougarsonce a s problematickou sousedkou pode mnou) a proto hledám někoho, kdo by se jí ujal. Je už celkově jakž takž v pořádku, je plašší povahy, čistotná, ve společnosti mých kavalírek spokojená a bezkonfliktní, neštěká. Pokud byste věděli o někom, komu by se mohla ztratit, či byste se jí ujali, ozvěte se..... Do útulku v Praze-Troji jsem již volala a hlásila, že ji mám prozatím u sebe.
Dnes ráno jsem udělala v rychlosti pár fotek - můžete se podívat na :
http://hvezdaprokyon.rajce.idnes.cz/1_ISI_nalezena_TR_kavalirka/

Lenka Železná, tel.728 771 007

101  |  0  Lenka Železná, 28.6.2007 @ 11:45
0

S velkou radostí musím napsat, že od včerejšího večera je kavalírka IŠI v nové báječné rodině v Praze na Jižním městě, které se ztratila asi před dvěma měsíci jejich vlastní fenka. V případě, že by se našel původní majitel, bude mu samozřejmě vrácena. Po podrobnější včerejší prohlídce jsem zjistila, že je "možná" tetovaná, ale jsou to jen náznaky čísla v oušku, poslední číslice snad 2. S náhradní rodinou budu i nadále v kontaktu.

101  |  0  Lenka Železná, 3.7.2007 @ 11:34
0

Příběh se šťasným koncem - včerejší večerní zpráva :
(kavalírka dostala nové jméno Cherinka)
----
Dobrý večer paní Lenko!

Utekla jsem kvůli ní v pátek z práce(nervuju šéfa, chi!) a udělaly jsme si jen samy dvě bezva odpoledne. Děsně mě rozesmála..když se vykaká : začne běhat radostně dokolečka a skáče skoro půl metru do výšky :o))))Prošly jsme pomaloučku a v klidu celé sídliště a kousek lesa... Kdybyste ji viděla! Je prostě rozkošná!!!!!!A je strašně hodná!!!A miloučká!!!Mám radost i z té mojí malé
Andrejky (dcerka)-víte, ona je děsné zlobidlo, takové to akční dítko, ale kolem Cherinky chodí pěkně pomaličku, leží u ní na zemi a dokáže jí dlouhé minuty hladit(zázrak, naše malá Ája totiž nevydrží dlouhé minuty dělat vůbec nic klidného!!)...A Cherinka je fakt v pohodě! Doma polehává v pelíšku, zvedá ke mě ty svoje nádherný očíčka když se motám v kuchyni, občas si zajde zvědavě prohlédnout momentální stav u holek v pokojíčkách, a venku děsně legračně ožije a zajímají jí všichni okolojdoucí fešáci. Zkrátka, nakonec jsme se my
holky rozhodly k výjezdu na chatičku. Manžel se nejdřív trochu bál, ale znáte to, nakonec povolil a vyrazili jsme. Cherinka okamžitě, jakmile jí otevřete dveře od auta, sama vyskočí(to se nestačím divit!)na sedadlo a
celou cestu vzorně leží! To u Sendinky (pozn.-pejsek,který se rodině ztratil) neznám, ta vždy po autě poletovala, pletla se do řízení, hopsala po nás, a když jsme jí to znemožnili, tak alespoň celou cestu kňourala. To Cherinka je zlaťoučká!!!Ája jí celou cestu
do H.hladila, občas spolu snědly piškotek :o). Hodnějšího psa jsem zatím asi neměla, fakt! Nejdříve s Ájou na vodítku(tedy Cheri na vodítku, naše Ája coby pozorný a vstřícný průvodce,prošmějdily zahradu a nejbližší okolí, pak Cherinka prozkoumala chatičku, a páč jí to asi mírně
znavilo, vybrala si místo k ležení-v obýváku pod stolem. Tak jsme tam nainstalovali pelíšek a další hodinku prospala. Druhý pelíšek jsme jí vytvořili na terase, aby byla s námi na čerstvém vzduchu a měla rozhled do
kraje, a tam taky strávila celý večer, občas jukla, jestli někdo z nás nešvindluje v kartách a všechny postupně si nás očichala a nechala se "milostivě"pohladit. Prostě nádhera a balzám na moje nervy!!! Sendinka byla veselej pejsek a stýská se mi po ní, ale je fakt, že na procházkách mě venčila ona, plápola jsem za ní na vodítku s málem vykloubeným ramenem, a na chatě se s námi vůbec nehodlala zdržovat a jala se nahánět okolní zvěř, ač jsme jí lákali na odměnky jakkoliv...Na Cherinku pořád koukám a nevěřím svým
očím-fakt pejsek, který je nejenom hezký, ale taky hodný!!!Je to moje miminko...a hodný!Jo a taky jsme si udělali vycházku na jedno točené pro nás a zmrzku pro děti do naší oblíbené hospůdky na H.nádraží. Na zahrádce bylo asi pět psů, Cherince se to líbilo, nechali jsme jí pozdravit ty měnší fešáčky, od těch velkých jsme ji drželi stranou, a jí to tak podle všeho vyhovovalo(Sendy bych neudržela, ta tam s námi zkrátka chodit nemohla)a
protože pod těmi slunečníky je někdy dlažba docela studená a Cherinka přeci jen je už ta starší dáma, máme s sebou i malou dečku(protialergickou :-DD,
je to totiž polštářek z kočárku, když byla Ája malá a Cherinka si jej oblíbila), a tak i v té hospodě si na něj způsobně lehla a spokojeně se rozhlížela po ostatních psích návštěvnících...
Myslím-teda doufám, že je Cherince alespoň stejně dobře s námi, jako nám s ní! A já Vám doopravdy musím moc poděkovat, vážně!!
Tak ještě jednou moc děkuju! Kdybych cokoliv kolem Cherinky řešila, určitě se s dovolením obrátím na Vás, tedy jestli se nezlobíte, protože já jsem přeci jen měla jen ty "oříšky" a mám strach, abych něco nepopletla, když je Cherinka třeba i čistokrevná dáma a Vy se v kavalírkách vyznáte, nevadí?
Neloučím se, určitě Vám ještě pošlem fotečky...Jen co bude čas stáhnout je do PC.. a ozveme se, ano?
Moc pozdravte Vaše holky! Cherinka taky určitě zdraví! No a my jdem čůrat...
S upřímným pozdravem!
V.H. a spol.

NO NENÍ TO PŘÍBĚH PRO "CHCETE MĚ" ????

1  |  0  "Cherinčina původní smečka", 8.7.2007 @ 19:17
F07a8a657c9c9a74b0b9b0618d41c942
0

Příběh pokračuje! Cherinka se oficiálně jmenuje Nora Svatojánské noci, ale slyší na jméno Andulka. No, slyší - ona je dost nahluchlá, což je vzhledem k 11,5 rokům, kterých se zatím dožila, asi docela pochopitelné, a zároveň to vysvětluje její plachost a opatrnost. Ztratila se nám na Malé Americe před dvěma měsíci a od té doby trávíme víkendy v krásných lesích kolem Svatého Jana pod Skalou, kam přišla hned v den svého ztracení k panu starostovi na večeři (první z řady lidí, kterým i jménem Andulky upřímně děkujeme), aby se poté vydala znovu hledat ztracenou smečku. Dnes jsme si jí díky mnoha dobrým lidem mohli vyzvednout u paní V. H. na Jižním Městě. Moc děkujeme paní V. H., paní Lence Železné a všem dalším - pro nás neznámým - lidem, kteří se s Andulkou v uplynulých dvou měsících potkali (nikdo jí neublížil, což je v dnešním světě zpráva zpráv) nebo se zasloužili o její návrat do smečky. Andulka má u nás kamarádku, mladší kavalírku Máňu (Omegu Prokopskou hvězdu), které se po ní stýskalo, a pochopitelně také nás čtyři lidi. Vypadá to, že Andulka se vrátila s velkými zásluhami o kavalíří svět - zjevně získala další chovatelskou rodinu, která teď čeká na nějaké štěňátko, aby s ním mohla prožít celý kavalíří život. Moc nás potěšilo, že dobrý člověk ještě žije dokonce i okolí Prahy a opravdu moc děkujeme

Jirka, Jana, Bára, Dáda, Andulka a Máňa

5  |  0  Lili, 10.7.2007 @ 19:23
D41bd53cf2bbfd0e8e858b705190c7d3
0

Jsem ráda, že to dopadlo dobře a fenečka je zase u svých páníčků, ale je mi moc líto paní V.H. která si určitě za těch pár dnů na fenečku zvykla a zamilovala si ji. Na kavalírka si člověk zvykne snadno a časem mu jeden doma přestane stačit.. Přeji krásné dny s našimi miláčky.

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.