Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
1  |  0  Eliška, 26.6.2007 @ 14:57
8df8b603b6c9ac90ad16db5ebc69be21
0

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak pečovat o ouška kavalíra.. Moje 1,5 roku stará fenečka si je neustále drbe. Pravidelně čistím uši přípravkem Epi-otic, nicméně svědivost přetrvává. Jakým způsobem se ošetřují osrstěné zvukovody? Slyšela jsem o trhání chloupků, ale přijde mi to bolestivé. Od neustálého drbání má na jednom oušku polámané chloupky, to druhé musím zkracovat, protože to jinak vypadá komicky. Uši neustále češu a onemocnění veterinář nepotvrdil. Jinak je osrstěná po těle velice pěkně.. Velie děkuji za jakoukoliv radu, je to moje první kavalírka, a proto chci o ní pečovat jak nejlépe to jde.

41  |  0  Evola, 30.6.2007 @ 09:38
9718a3af7fbc26d82eff77127b03cceb
0

Pokud je podle vyjádření lékaře ouško Vaší fenku zdravé, soustředila bych se na vnější stranu. Prohlédněte, zda na ni nemá kůži suchou, popraskanou, nebo jestli tam nejsou lupy. Pak bych Vám doporučila umýt ouško šamponem VETRIDERM na suchou kůži- výrobce BAYER SRN.
Tento šampon zbavil moji fenku lupů, zoufalého svědění a škrábání na tělíčku.

1  |  0  Gabča, 3.7.2007 @ 10:45
A2ea7603957634ccad42bf7c80adc630
0

U dlouhých a těžkých uší s uzavřeným zvukovodem, kam není přirozený přístup vzduchu, je opravdu nutné srst pravidelně škubat. Není to drastické ani bolestivé, v podsatě je tosejný grif jako při trimování, vezmu chlup mezi palec a ukazováček a škubnu. Protože je v uších srst odumřelá, psyto nebolí a chlupy Vám zůstanou v ruce a věřte, že pokud byste náhodou špatně vzala "živý" chlup, nevytrhla byste ho, protože by to nešlo. Je to naprosto jednoduché a je to základ u psů typu španěla, jak pečovat o uši a můžete tím zabránit nejen zánětům, ale hlavně bude ucho dopře přístupné a zvukovod bude větrat. Není taky od věci čas od času sepnout doma uši nahoru třeba kolíčkem na prádlo, aby luftovaly. Já osobně u hodně osrstěných psů uši taky trimuju a prostřihuju, ale to je už jiná věc a člověk který neví jak na to a kam šáhnout, by si na tohle už troufat neměl, aby neměl psa s okudlaným uchem.

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.