Moje 1,5 roční kavalírka měla krásný černý čumáček. Nyní jakoby jí začal světlat-měnit se do hnědé barvy. Zatím jsem viděla pouze jednoho kavalíra s takovým hnědo-růžovým čumáčkem. Vzhledově už to není tak půvabné jako ten čerňoučký. Je to normální, že by se jí až nyní, v 1,5 roce takto změnilo vybarvení nebo to má nějakou příčinu či dokonce důsledek onemocnění? Děkuji Všem za jakýkoliv příspěvek k tématu.
moze sa jednat o takzvany "zimny nos", v zimnom obdobi strati svoju farbu, hnedne, alebo ruzovie /mozu sa objavit aj len blede pasiky/. Vacsinou sa to na jar vrati do normalu (nos stmavne). Niekedy vsak pomahaju prirodne pripravky, mozno by ste mohli vyskusat morske riasy. Nejaky iny zaruceny liek na to nepoznam, ak sa jedna len o tuto kozmeticku vadu. Nemyslim, ze by to bola pricina nejakeho ochorenia (samozrejme ak je hafan v poriadku)
Souhlasím s víše uvedeným příspěvkem. Moje fena má teké sezóní zesvětlení nosní houby - nijak ji to nevadí a na jaře ji čumáček zase zčerná.
ano, také souhlasím s víše uvedenými příspěvky. Jen bych dodala, že je sezóní zesvětlení nejčastější u BH a RU ....
Sezónní depigmentace nosní houby - bývá na výstavaách penalizována známkou VD, někdy i D. Věřím, že máte Vaší kavalírku ráda i se zesvětleným čumáčkem a posílám touto cestou Vám oběma pozdravy.
Každý, kdo viděl zdraveho BT kavalíra se zesvětleou nosní houbou, má u mě láhev whisky.