Mám 7-mi měsíční kavalírku, která má málo vyplněné tváře. Je možnost, že se jí ještě časem vyplní? Tuto vadu ovšem měly i její matka s babičkou. Děkuji za odpověď.
Vzhledem k tomu, že tuto vadu měli i předci je velmi pravděpodobné, že to zdědila po matce. Jinak hlava Kavalíra se většinou začne tvarovat a formovat až po 1 roce věku, možnost že se ji tváře vyplní tedy ještě je, ale moc bych na to nespoléhala....
Málo vyplněné tváře není vada, fenka může být normálně uchovněna, pokud bude jinak hezká může i "bodovat" na výstavách, samozřejmě záleží na konkurenci a fenky s lepšími tvářemi budou mít přednost. Jinak Vaše fenka je stále ještě mladá, hlavička (i ostaní) se ještě bude utvářet "dodělávat" (momentálně je asi samá noha, ruka - jak se říká :-)), určitě bych si s tvářemi nedělala žádné starosti. Pokud měli málo vyplněné tváře i matka s babičkou je to pravděpodobné i u ní, ale neznamená to, že z ní nemůže být pěkná holka ...
Niečo málo sa dá upraviť, ak dávate psíkovi žuvacie tyčinky, ale veľa sa s tým robiť nedá. Ale na výstavách aj tak stretnete rozhodcov s rôznymi názormi. Mojej Clariske to väčšina rozhodcov tiež vyčítala a predstavte si , na klubovej výstave v Kutnej Hore , kde ju posudzoval pán Inglis z Anglicka, sa mu páčila práve jej hlavička a vytkol niečo úplne iné.
A moja rada. Ja si z posudkov robím pre seba dva špeciálne, jeden z kladov a jeden zo záporov od každého rozhodcu.
A vychádza mi , že mám doma dvoch psíkov najkrajšieho aj najhroznejšieho:)
Ale pre mňa je vždy najúžasnejšia.