Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
1  |  0  Roman, 21.1.2008 @ 18:18
B7f34052d290aa9d7be3ef1a4f3a5adc
0

Máme Kavalíra 11týdnů, krmíme jej krmivem "K9". Může mi někdo říct, kolik by toho mělo takové štěně sníst, aby nebylo ani podvyživené ani překrmené? Nyní váží 2,8kg.

-  |  0  Ilona ml., 22.1.2008 @ 00:35
D914b368935a06a485908c35a12c7e32
0

K9 je kvalitní kanadské krmivo, předpokládám, že krmíte granulemi puppy, tedy pro štěňata. Na každém pytli bývá napsáno kolik má štěně sníst v závislosti na jeho váze nebo je tam spotřeba kJ na kg granulí, v tomto věku by mělo štěně mít spotřebu asi okolo 2000 kJ, ale raději se vždy řiďte návodem na krmivu. Dávku zvažte a pak si můžete pomáhat nabíráním např.hrnečkem, aby jste měl vždy zhruba stejné množství. Celkovou denní dávku rozdělte na 3 části, protože v tomto věku by štěně mělo dostávat několikrát denně, granule můžete i namáčet, aby změkly, přebytečnou vodu odlít a pak podávat.Váha kterou uvádíte se mi v tomto věku zdá dobrá, ale záleží na štěňátku, jak celkově vypadá. Myslím, že sám nakonec poznáte jestli je pejsek "při těle" nebo hubený a potřebuje přidat.
Na servrech o psím krmení jsem se dočetla, že se uvádí, že má pejsek dostat tolik krmení kolik samostatně sní během 15 minut. Na to POZOR !!! Rozhodně bych se tímto neřídila. Jsou pejskové, co rádi jedí a za čtvrt hodiny jsou schopni sníst až 3x tolik, co jiní. Tento výrok se mi zdá dost klamný!
Přeji hodně radosti s Vaším pejskem.

-  |  0  , 22.1.2008 @ 00:38
0

-  |  0  Radka, 22.1.2008 @ 16:43
0

návod máte na pytli od granulí, pokud se vám bude zdát štěňátko hubené, tak jednoduše přidáte a nebo v opačném případě uberete. Kvalitní značky krmiv dodávají speciální odměrky s ryskou, abyste nemusel odměřovat granulky ve výše zmíněném hrnečku. Jinak neopomíjejte ani jiné druhy stravy, jako je třeba ovoce zelenina, nízkotučný tvaroh a další. Štěně se vyvíjí a tak jeho organismus potřebuje velmi pestré příjmy vitámínů a ostatních látek. Mnohdy když se novým majitelům zmíním o tom, že by štěněti měli podávat třeba i jablko, tak jen vyjeveně koukají a pokaždé mi odpoví "mysleli jsme, že má vše v granulích". Ano, to by bylo ideální, kdyby tomu tak bylo. Ovšem čerstvé vitamínky nic nenahradí. Dozajista by se dali na trhu vybrat lepší granulky než K-9, ale rozhodně nepatří ke špatným. Velmi osvšdčenými značkami jsou Purina Pro Plan, Royal Canin a v sučasnosti nastupuje na trh nová řada granulí pod názvem Profilum, které patří v zahraničí mezi úplně nejlepší. Přeji vám, aby štěňátko krásně rostlo a zdravě prospívalo, s pozdravem Radka

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.