Můžete mi, prosím, poradit na základě vlastních zkušeností, jak se dá odstranit nebo alespoň zmírnit zvracení a slintání psíka během jízdy autem? Zatím všichni naši psi vždy zvládali cestování naprosto skvěle, takže nevím, jak nejlépe by se dal tento problém zvládnout. Za každou radu děkuji.
Dobrý den, nejsem žádný odborník, ale naše první fenka také špatně snášela jízdu autem a zvracení jsme se dokázali zbavit tím, že před delší jízdou už fenka nedostala večerní dávku krmení. Co se týká slintání zkušenost nemám, ale vypadá to na stres a asi bych zkoušel pejska na auto zvykat - zpočátku jen pár piškotů do stojícího auta, postupně s pejskem jen objet blok a po čase dobu jízdy prodlužovat. Není to z mé hlavy, tento návod jsem kdysi někde četl. Jak to dopadne v praxi je ale otázka. Přeji úspěšné zvládnutí cestování.
Také jsem kdysi měla jeden čas problém s naší fenkou. Na doporučení veterinárního lékaře jsme před jízdou používali KINEDRIL. Jen si už nepamatuji dávkování. Fungovalo to. Lenka ž.
Náš Oliver zvracel v autě, když měl něco v žaludku, nejen obvyklé krmení, ale stačilo i pár pamlsků od babičky před cestou. Takže krmíme až po skončení cesty. V autě se snažíme, aby bylo chladněji (18-20st.C), čistý vzduch, ne velký průvan. Ale možná to také byl stres, jednak je teď Oliver starší (28 měsíců) a hlavně se stará o Jonáše (16 měsíců) a tak už nezvrací. Žádné krmení, chladno a čistý vzduch dodržujeme pořád. Držíme palce :)
Úplne súhlasím s pánom Altmanom, to by ozaj mohlo fungovať, ale občas sa nájdu psi, ktoré tak ako aj ľudia proste nevolnosti majú.
Na to vám môže pomôcť váš veterinár buď môžete vyskúšať novinku SOS bombons ,je to prírodný produkt a psíky ho dobre príjmajú. Pôsobí na ne len ukľudňujúco, ja som to skúšala ako začal silvestrový ošiaľ s petardami a je celkom fajn.
Alebo sa tiež používa Sedalin, ale to je už sedatívum, ktoré vám väčšinou psíka uspí, ale záleží od dávkovania a citlivosti psíka.
Kinedril funguje, ale nie je priamo určený zvieratkám, ale zatiaľ nemám s ním skúsenosť, že by niekomu ublížil, dávkovanie pri ňom dávam väčšinou ako deťom, ale samozrejme záleží od veľkosti psíka.
Ale pokiaľ sa dá určite by som to najskôr skúšala riešiť bez medikamentov, so zbavovaním stresu.
Tu je hlavne dôležité , aby psík chodil autom na rôzne miesta, nie len napr. k veterinárovi:), aby si to nespájal s niečim nepríjemným.
Držím palce a prajem trpezlivosť.
KINEDRIL opravdu pomůže i pejskům. Používala jsem ho u pudla ale opravdu jen malý kousíček a to nejméně 15 minut před plánovanou jízdou.
Musíte se ale připravit na to, že Vaš hafík může cestou více slintat, bude spát, bude velice unavený, nebo apatický.
KINEDRIL je nejlepší vyzkoušet na sobě, abyste pochopili, co to s člověkem udělá. Natož s pejskem, který neví, co se děje.
Schválený lék ve veterinární medicíně na nevolnost při cestování je SEDALIN gel nebo tablety.
Dočetla jsem se, že MVDr Frant.Luňák doporučuje také vyzkoušet TORECAN (je to lék pro lidi)