Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
4  |  0  Jana Hrušková, 6.6.2008 @ 12:27
6b9fedc1225fdcb1b5c5a5da3d340f9e
0

Dobrý den, rádi podnikáme pěší tůry se stanem a chtěli bychom s sebou brát i svého kavalírka. V horku ho raději necháváme u rodičů odpočívat na zahrádce, ale pozdní jaro a časný podzim jsou pro společné toulky jak dělané. Jenže tady nastává problém, jak vyřešit pejska ve stanu tak, aby všechny věci nebyly špinavé, mokré a od bláta. Z dosavadních zkušeností vím, že jeden ručník to neřeší. :(
Prosím o Vaše zkušenosti, rady a tipy.

Díky,
Jana

28  |  0  Lucka, 6.6.2008 @ 15:17
B9da7d568610aa88bd6f07536c449061
0

Dobry den,
take se v lete chystame na par dni se psem pod stan, ale az takhle jsem to zatim neresila, bude to jeho premiera. Nemyslim si, ze by melo byt vse spinave a mokre od blata, vzdyt do stanu zalezete az nekdy vecer, kdy bude Vas pejsek suchy a "cisty" - pokud teda nebudete mit stesti na pocasi a nebude Vam prset. Muj kavalirek probehne kazdou louzi, krovim, miluje plavani a vse, kde se muze uspinit a zabahnit. Pres den se bude koupat v rybniku, navecer uschne a pak uz jen budeme doufat, ze se nijak neuspini. Jedine co me napada, naucit pejska aby byl celou noc na svem pelisku, ale to u nas neni realny :-)) kdyz jedete se psem, tak s timhle asi musite pocitat

Lucka

-  |  0  Lili, 6.6.2008 @ 19:19
D914b368935a06a485908c35a12c7e32
0

Ahoj Jani, zkus kouknout tady na tohle http://www.spokojenypes.cz/prepravky-na-psy/t-camp-mobile-kennel-2+id-7-24476.html, myslím že je to dobré řešení, ale podle toho taky jaký máte stan, tuším, že ho nechceš nechat spát někde venku vedle vašeho stanu... :-)) Prostě jen když by měl jít do stanu tak šup s ním sem, ať to tam nezašlape a nezašpiní.. Jinak jak se máš a co Bartík? Víš vůbec že máme nový přírůstek? Asi ne, dlouho jsme si nepsaly, a já nevím jestli jsem ti posílala fotky. Měj se hezky a pusu prckovi (no on už to asi není prcek co? Naše je taky velká slečna..) Zdraví Lucka Chudobová s Henrietkou, Barčou a Delinkou... Pošli mi kdyžtak fotky na mail.

-  |  0  Lili, 6.6.2008 @ 19:20
0

netuším proč se zobrazilo takhle blbě.. Snad to najdeš...

-  |  0  Lili, 6.6.2008 @ 19:23
0

ne, prostě to nejde, zkopíruj si to celý.. neklikej jen na to.

41  |  0  Evola, 6.6.2008 @ 21:45
9718a3af7fbc26d82eff77127b03cceb
0

KAVALÍR VE STANU...dá se, je to krásný prožitek a doplnění spolužití se svým psím kamarádem. Ale ze své zkušenosti vím o několika problémech, které bych zařadila před ušpinění vnitřku stanu. Ještě otázka: budete stanovat na vyhraženém tábořišti, v kempu nebo nadivoko?
Problém-NOČNÍ VENČENÍ!Co když se kavalírek bude dožadovat jít na loužičku a neumí ji udělat na vodítku. Máte to v pohodě?Pro náhodné pozorovatele je zábavné vidět, jak zoufalá panička kličkuje mezi stany,zakopává o kolíky a šňůry a tlumeným hlasem volá na svého pejska, kterému to vše v noci připadá jiné, zajímavější než ve dne.
Problém-ZAJIŠTĚNÍ STANU proti otevření. Chytrá kavalíří hlavička to ve dne okouká a pak v noci-když je zip starší a oježděný, stačí správně zatlačit,pak tam strčit hlavičku...Paničku pak v nejlepším případě vzbudí až vrčení jejího miláčka, který o dva stany dále vrčí na chrápače uvnitř.
Problém-STANOVÁNÍ U VODY.Okoukněte, zda poblíž nejsou znečištěná místa od rybářů. Často kuchají chycené ryby a vnitřnosti pohodí.Pro některé jedince jsou tyto páchnoucí hromádky neodolatelně vonící! Stane-li se to v noci, musíte vzbudit partnera, pejska umýt,vysušit a strčit ho k sobě do spacáku a zahřát ho, jinak by vám nastydl.
Problém-ODPADKOVÉ KOŠE- někdy nízko zavěšené, jindy převrácené,ale většinou plné toho,co by váš pejsek neměl ochutnat.
Přeji a věřím, že vám spolu pod stanem bude hezky a když to napoprvé nevyjde, podruhé to určitě bude ono.
Evola

-  |  0  Lucka, 7.6.2008 @ 09:11
0

pro Evolu

NOCNI VENCENI - snad kazdej dobre socializovanej pes se umi vyvencit na voditku, popr. pouzijeme flexi voditko pro jeho delsi delku a nebo na voditko zapomeneme uplne. Pes bude utahanej na padnuti z celodenniho zazitku a tak si nemyslim, ze by chtel jit nekdy v noci curat. Pokud ho teda nemate nauceneho tak, ze s nim chodite bezne na pulnocni prochazky. A navic, Vy snad vencite pejska mezi stany? :-)

ZAJISTENI STANU - nevim co mate za stan, ale vetsinu kvalitnich stanu pes proste neotevre...a nebo si to neumim predstavit, jak by cumakem rozepinal x zipu

ODPADKOVE KOSE - v temer kazdem kempu musi byt pes na voditku, a kdyz nahodou ne, tak ho mam preci porad na ocich

jak jsem jiz vyse psala, s kavalirem pojedeme letos pod stan poprve, ale mame bohate zkusenosti se stanovanim s retrivrem a rozhodne nam zadny stan neprevrhl, neotevrel a ani nezablatil... natoz aby v noci chodil krast rybi zbytky nekam k rybniku. Byl pokazde tak utahany, ze jsme o nem vubec nevedeli....myslim ze tu zbytecne strasite, pokud mate alespon trochu vychovaneho pejska, tak se vam tohle podle me nemuze stat, ale nikdy nerikej nikdy, ze? :-)

4  |  0  Jana Hrušková, 8.6.2008 @ 09:31
6b9fedc1225fdcb1b5c5a5da3d340f9e
0

Dobrý den,
děkuju za Vaše postřehy. Lucko, ten dotaz se zrodil prvním víkendu se psem ve stanu, kdy bylo od bláta opravdu všechno.
V Čechách stanujeme spíš volně v přírodě. Ostatně o to, že by v blízkých stanech někdo usnul, strach nemám. Náš Bárt je zaručeně největší chrapoun a kdo neusne dřív než on, má prostě smůlu. :)
Průšvih je navíc v tom, že všechno táhneme na zádech, takže boudička, kterou s úspěchem používáme doma místo pelíšku, je v tomhle případě nepoužitelná.
No, myslím, že to prostě nějak riskneme a po prázdninách Vám pošlu sérii fotek z našeho stanování. :)

Jana

-  |  0  Verda, 8.6.2008 @ 10:12
0

Co se týče nočního VENČENÍ musím souhlasit s Luckou. Žádný náš dostěpí pes nikdy nechtěl jít v noci se vyvenčit. A ve dne se na vodítku vyvenčí úplně běždně jako na volno.

ZAJIŠTĚNÍ STANU: Neřekla bych že zas tak moc záleží na kvalitě stanu, ale spíš na závislosti psa na páníčkovi a jeho pracovní inteligenci, ale i výchově. Se psy jsem jezdila a jezdím na normální stanování neb stanuji na některých výcvikových táborech. Stany mám tři lidské (Husky, Hannah a třetí značku si nepamatruji)a jeden od Trixie pro psy. Převážná většina kavalírků z našeho cvičáku se naučila otevřít zip zatlačením. Když to nejde zatlačením začnou je ničit - škrabat, skákat.

S naší fenkou kavalíra jsem stanovala zatím jednou. Bylo to na výcvikovém táboře agility a celou dobu nám pršelo. Problémy s bahnem jsem řešila a bohužel nevyřešila. V té době byla ještě štěně. Nebylo možné jí nechat samotnou ve stanu zavřenou. Tři zipy od stanu značky Hannah si otevřela. Když jsem znemožnila otevření zatlačením začala na stan skákat a škrabat a docela ho ničila. Ráda bych se tedy zeptala Lucky, jaký stan je podle ní kvalitní, aby jej pes nerozjel čumákem?

41  |  0  Evola, 8.6.2008 @ 10:31
9718a3af7fbc26d82eff77127b03cceb
0

Milá Lucko,
moc mne mrzí, že hodnotíte moje životní příběhy jak svoje, tak nasbírané z vyprávění od přátel jako odstrašování. Nechtěla jsem stanování znechutit, ne každý má tak vycvičené pejsky jako Vy ale myslím si, že každá rada je dobrá, zvláště, když je ze života! Mého prvního pejska mi koupil tatínek když mi bylo 10 let. Nyní je mi 63 a moji čtyřnozí kamarádi mne a pak mého manžela doprovázeli téměř všude.Nejvíce se jim líbila jízda v kanoi. Přespávali jsme v malém stanu výrobcem nazvaném PUŤÁK,kde se dole uprostřed přední části setkávaly 3 uzávěry zipů od podlážek a vstupu. Tam vznikalo to osudné okénko, do kterého stačilo chytrým psím nosíčkem zatlačit. Nápravu jsme učinili pak vždy svázáním mašinek od zipů.
Svého pejska mezi stany nechodím venčit ale jiní pejskové nám několikrát označkovali stan...
Jsme stále aktivní vodáci, časy se změnily ale povahy pejsků zůstaly a je jen na každém z nás, jak si svého kamaráda vychová.
Evola

-  |  0  Lucka, 8.6.2008 @ 12:06
0

pro Evolu
rozhodne netvrdim, ze mam sveho psa vycviceneho, spis bych mohla tvrdit, ze ma on vycvicene nas :-) ale Vasich vyse zminenych problemu pri stanovani bych se urcite neobavala. Ale kazda rada dobra, takze i ta Vase

pro Verdu
nenapadlo me, ze by nekdo nechaval psa samotneho ve stanu, bylo to mysleno pouze pres noc, kdy pes spi a podle me nema ani pomysleni na otevirani zipu.

pro Janu
bylo mi jasne, ze nepotahnete prepravku a nebo klec, kdyz jedete pod stan :) Prodavaji i samostatne stany pro psy, ale to jsem take nezminovala, jelikoz pochybuji ze Vas pejsek bude ochoten ponocovat sam ve vlastnim stanu :) Doufam ze Vam vyjde pocasi a nebudete mit misto kavalira bahnaka.

-  |  0  Renie, 8.6.2008 @ 21:49
0

Řekla bych, že Evoly postřehy jsou užitečné. Když zmiňuje noční venčení - asi bych pejskovi přibalila svítící obojek. Užitečná věc v noci, obzvláště jestli je pes BT. A že jsou psi v různých únicích vynalézaví, je bez debat a je dobré to nepodceňovat. Byla jsem na psím táboře. Bydleli jsme v chatkách a jednou jsme psy zavřeli a s klidem si odskočili. Najednou přijde známá a povídá, že viděla mého psa mizet směrem od tábora k silnici. Zasmála jsem se a odvětila, že to není možné, že je bezpečně zavřen v chatce. No nebyl, nechali jsme otevřené okýnko, jemu se povedlo přes postel vyskočit na stolek pod ním, z okna na lavici a šup ven hledat paničku. A že kavalír není zrovna zdatný stopař, tak vesele mizel právě opačným směrem od všech a od všeho. Nikdy bych nevěřila, že dokáže překonat takovou překážku, bylo to i dost vysoko, takže jsem byla šťastná, že se psovi nic nestalo a byl včas dopaden.
Co se týče čistoty - no, člověk se musí s chlupatým psem smířit, že bude lehce připomínat čuňátko:-) Mokrým tlapkám se člověk neubrání, takže já osobně bych asi maximum věcí ve stanu v přítomnosti psa skladovala v igelitkách.

-  |  0  Cassule, 13.6.2008 @ 14:26
0

Taky jsem uvažovala, jak to udělat se psem ve stanu, ale skutečnost to vyřešila za mě. Pravda je, že jsme byli zatím jednou na vodě a nebylo úplně deštivo, takže nebyla zmáchaná půl psa, ale jen tlapy a trochu břicho, což se dalo v pohodě utřít. Psová spala samozřejmě s náma uvnitř, v noci cestovala mezi svým ručníkem a našimi polštáři a náležitě si užívala tlačení na páníčky. O výlety ze stanu se nepokoušela, ani když někdo nechal přes noc otevřeno, to bylo příjemné překvapení. Však za celý den měla co dospávat. Noční venčení nehrozilo, ani doma nechodíme uprostřed noci, tak co by si venku vymýšlela. Žádná podrápaná podlážka ani pokusy vyškrábat se ven. Ale uvidím, co budu říkat po psím táboře... ;)
Pokud máte akčnější psisko, napadá mě jedině naučit ho vstup a výstup ze stanu jen na povel a předtím pořádně vysušit.

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.