Když už se tu tak rozjela diskuze na téma nemoci kavalírů, nevíte, jak se pohybuje cena za vyšetření očních chorob, LP, rtg kyčlí, vyšetření srdce v Brně? Zajímají mě především (ale nejen) smluvní veterináři, tedy: PRA, CEA (MVDr. Pavla Trnková), luxace (MVDr. Snášil), RTG kyčlí, popř. loktů (MVDr. Snášil - pak se to posílá MVDr. Duchkovi), sono, ekg, poslech srdce (klinika Jaggy). Nemám vůbec představu (zatím jsme byli na VFU jen na vyšetřní srdce - holce je rok, tam stojí sono 600,-, EKG 300,-), jinak opravdu nemám tušení, tak abych věděla s čím asi tak počítat. Nehledám, kdo je nejlevnější (mám zájem o smluvní veterináře - i když někteří chovatelé vyšetření mají, ale ne zrovna u klubových vetů, ale já stejně musím jet do Brna), chci spíš mít přehled, cena mě neodradí.
Dobrý den, omlouvám se, že neodpovídám přímo na Vaši otázku, protože opravdu nevím, jaké jsou ceny uvedených vyšetření v Brně. Vyjádřil bych se spíše k jiné stránce Vašeho dotazu. Máte-li roční holčičku, pak opravdu stačí jen poslechové vyšetření srdce veterinářem (a když si uděláte v říjnu hezký výlet na klubovou výstavu do Kutné Hory, tak je budete mít i s certifikátem) a jen pokud by tam byl poslechový nález, pak má smysl provést v tomto věku i echo. EKG vyšetření je při negativním poslechovém nálezu zbytečné, protože mitrální vada nemá EKG obraz a selhávání srdce v tomto věku je víc než nepravděpodobné a i pak je vhodnější rtg hrudníku a echokardiografie. A pokud jde o kyčle - máte-li ambice na agility nebo coursing, pak rtg ano, ale jinak bych počkal alespoň do věku 2 let. Předpokládám, že záleží-li Vám na fenečce, jak z Vašeho dotazu vyplývá, tak ji nebudete nakrývat při první příležitosti. Hezký den.
Dobrý den, neznám ceny v Brně, ale pro srovnání uvedu ceny vyšetření v Praze na klinikách p. Duchka. Neoficiální vyšetření LP prohmatem: 350,-. PRA, CEA: 400,-. DKK: záleží na váze psa - spotřebované narkóze. Samotné posouzení neoficielně na 500 Kč. Klouby vyšetřoval a posuzoval pan Duchek sám.
Před měsícem jsem absolvolala se svou fenkou kompletní kardiologické vyšetření (poslech,RTG srdce,důkladné sono srdce)u MVDr.Najmana a hradila jsem za toto vyšetření 3.000,- (klinika AA vet Praha, Zahradní město). Jinak ve všem souhlasím s panem Bayerem.
Lenka ž.
Nás naposledy stálo vyšetření luxace pately 400,- a vyšetření očí 500,-Kč na jednoho psa, u certifikovaných veterinářů v Praze.
Díky všem za odpovědi, čekala jsem, že to bude horší, jak se říká: vyšší pálky. Ale jak jsem řekla, na mém rozhodnutí by ceny nic neměnily.