Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
12  |  0  Jana M., 14.2.2009 @ 19:05
F4b6c4717421b10b44f306a8cfcd407b
0

Předem velmi děkuji za změny webu, které se mi moc líbí a oceňuji, že tomu někdo takto obětuje čas. Chtěla bych se zeptat, zda uváděné statistiky obsahují i zdravotní výsledky pejsků, které si majitelé nepřáli zveřejnit. Pokud ne, tak by mě zajímalo kolik vyšetřených ve statistikách z tohoto důvodu chybí. Na hodně diskuzích se teď zdraví probírá a všichni tvrdí, že oni zveřejňují vše, tak by mě zajímalo, jak to ve skutečnosti je.

257  |  0  Libor Král, 14.2.2009 @ 20:01
D94d7376b090a83c2a6ebd2ef3d100a3
0

Statistiky obsahují pouze výsledky vyšetření které jsou zveřejněny na stránkách klubu. Avšak na druhou stranu: pokud jde o MVD, valná většina vyšetření je prováděna v rámci klubových akcí a zde jsem se nesetkal s tím, že někdo nechce výsledek zveřejnit. Tady bych řekl, že se velmi blíží skutečnosti. Větší problém vidím ve špatné interpretaci těch statistik a výsledků vyšetření. Je potřeba si uvědomit, že se srdíčkem u kavalírů se to v poslední době značně zlepšilo a máme hodně psů ve vyšším věku s dobrým výsledkem MVD. A zároveň je vidět, že chovatelé se neobávají zveřejnit i výsledky s vyšším stupněm šelestu.
Samozřejmě, pokud si někdo nechá vyšetřit psa soukromě a výsledek nám nepošle (z jakýchkoliv důvodů), tak se ve statistikách logicky neobjeví.
Zdraví se rozhodně nemá podceňovat. Ovšem 'hony na čarodějnice', které se objevují na internetu, můžou negativně ovlivnit ochotu chovatelů tyto výsledky poskytnout.
Jinak jsem rád, že si statistik někdo všiml a práce nebyla zbytečná :-)

10  |  0  Verda, 16.2.2009 @ 00:30
B0cf6e5b7d55c054d8a5459f57c1274a
0

Já jsem se na ně také velice ráda koula a určitě je budu i nadále sledovat. Super je i RSS! Děkuji

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.