Zdravím. Před dvěma týdny u naší sedmileté fenečky zjistil veterinář cukrovku. Už jsme vyladili dávku insulinu a jako zázrakem se opravdu dostala zpět do své kondice. Byla bych moc ráda, kdyby se někdo mohl podělit o informace, co s takovým pejsek. Jaké krmivo, jakou aktivitu apod. Předem moc děkuji.
Zdravím,
přečetla jsem si Váš dotaz. Mám s cukrovkou docela dost zkušeností. Náš pejsek KKCHS má cukrovku už čtvrtý rok, letos mu bude 10 let. Nechá se to uhlídat, když je správná dávka inzulínu, pes se chová, jako skoro zdravý. Krmit se může normálně, je lepší dávku rozdělit, já krmím 3x denně. Inzulín píchám večer po posledním krmení. Náš pes si sám vybral granule, nejprve jsem zkoušela Kronsh, Hils a Royal, ale skončili jsme u Calibry vše senior. Přidávám k ní Kronch olej, kousek tvarohu, někdy kousek masa, strouhanou mrkev, pro změnu chuti. Pes má tendenci žrát trochu víc, metabolismus je asi rychlejší. Po vařeném žrádle měl dost průjmy, tak jsme od něho zcela upustili. Musí se omezit na téměř nulu pamlsky, pečivo, piškoty, to vše měl dříve rád. Hodně chodit, cukrovka chce pohyb. Náš pejsek bohužel v počátku prošel ošklivým onemocněním, které cukrovku spustilo, následovala první a druhá mrtvice a nakonec i slepota. Se vším se časem vypořádal a je dosud vášnivý turista. Ale jako většina pejsků v jeho věku větší část dne polehává a spí.
Přeji dobré výsledky v léčbě.
Ivana