Cavalier King Charles Spaniel
klub Čech, Moravy a Slezska

← Zpět na seznam témat
28  |  0  Lucka, 30.7.2009 @ 12:53
B9da7d568610aa88bd6f07536c449061
0

Když už tady ta diskuze je, neměla by se více využívat? Zajímalo by mě, s jakým nejkurioznějším obviněním ze strany nového majitele vašich odchovů jste se setkali. Naposledy jsem se střetla a nevěřícně vrtěla hlavou nad slečnou, která obviňovala paní chovatelku zato, že je její fenečka příliš pomalá, málo energická, i přes to, že při výběru štěněte dávala jasně najevo, že má zájem o psa na agility ... Nakonec to dopadlo tak, že si onu línou fenečku paní chovatelka moc ráda vzala k sobě a slečna si koupila jiného psa - snad ji to pro tentokrát vyjde...

A z vlastní zkušenosti taky přidám trochu do mlýna, ovšem z opačného pohledu. Pořád se ke mě dostávají informace, že prý údajně obviňuji na každém kroku naší paní chovatelku za luxaci našeho psa. Abych uvedla na správnou míru, jedná se o mírnou luxaci jedné nohy, se kterou není zatím žádný problém a ani být nikdy nemusí. Zaráží mě, že právě já mám být ta, co chodí a roznáší klepy, že za tuto vadu může chovatel, přičemž jsem nikdy nic takového nevyslovila! Jak bych taky mohla, když se dle lékaře jedná zřejmě o získanou vadu, nikoliv dědičnou ... kdyby měl náš pes COKOLIV, tak nikdy neobviním chovatele, vždyť to je pouze má volba, odkud štěně ano a odkud ne, tj. můj problém. Nechápu, jak někdo může říci tak směšnou větu, jako je ta, co slýchávám dost často v poslední době "Lucka obviňuje chovatelku, že má Enzo luxaci"...

Je každého věc, u koho a kde si koupí psa, snad každý vybírá, zvažuje, promýšlí a sleduje, zda je vše tak, jak má být. Když už si tedy dotyčný vybere nějaké to pro něj nejideálnější štěndo, které splňuje jeho požadavky ve všech směrech, odveze si jej domů a třeba po roce, dvou zjistí, že má nějakou vadu, tak jak může obviňovat chovatele? Vždyť v době koupě NIKDO nemohl vědět, jestli pes správně přezubí, jestli bude mít zdravé srdce, jestli nebude mít cokoliv jiného. Ano, taky se ke mě doneslo, že v našem rodokmenu je odoperovaná fena s luxací, pokud to je pravda, není to nic hezkého, můžu tedy chovatelku obviňovat, ALE vždyť to je jen můj problém, že jsem si to víc nehlídala ... koupila jsem ho se vším všudy a prostě mi nepříjde vhodné někoho obviňovat. A opravdu se mi nelíbí, že nějaký omezený člověk o mě vypouští do světa takovéhle žvásty ... od toho tu jsou jiní ;-)

Máte za sebou nějakou podobnou kuriozní příhodu, jako já s línou fenečkou, která nechtěla běhat agility?

-  |  0  Jindra Diblíková, 30.7.2009 @ 19:19
D914b368935a06a485908c35a12c7e32
0

Milá slečno Lucko,jako chovatelky Vašeho Enza se mě docela dotklo Vaše tvrzení,že Enzo má v rodokmenu odoperovanou fenku na Luxaci-můžete sdělit na tomto foru kterou? Darlle Lady-no to sbad tvrdit nebudete,její mamku Dorotku no to budou Švestkovi koukat a její babička -no to zas bude koukat paní Kubíčková a z druhé stra¨ny-že by mamka Agenta?Dvojnásobná mistryně republiky v agility?!
Takže která?!Je pravda,že jste mě nikdy neobviňovala z luxace Enza ale také jste mi to nikdy neoznámila.A jaký že to stupeň?Jste totiž v tom vrhu jediná majitelka psa s luxací.Mimochodem,moc ráda bych viděla ten zázrak-tedy zázračného chovatele,který by v době prodeje mimina věděl
o budoucí luxaci u štěněte.V tom máte pravdu.Čekám tedy na odpověď,o kterou fenu v rodokmenu se jedná!
Jindra Diblíková

-  |  0  Lucka, 30.7.2009 @ 21:30
0

Paní Diblíková, přečtěte si prosím pečlivě můj příspěvek, tvrdím snad, že vím o kterou fenu jde a zda tomu je tak pravda?! Vím jen to, co se ke mě doneslo a vzhledem k tomu, že si jsou lidi schopni vymyslet i takovou blbost, že Vás obviňuji, nedávala bych tomu takovou váhu - ale kdo ví, já do toho nevidím a asi ani nechci. Můj příspěvek nebyl zaměřen na luxaci, ale nato, že už půl roku slýchávám od nejrůznějších chovatelů, že Vás za toto vše obviňuji, pomlouvám a já nevím co ještě všechno. Taková blbost! Téměř všechny moje zdroje tvrdí, že tyto věty o mě vypouštíte ven Vy! Je mi jedno, jestli tomu tak je, nebo ne, to nehodlám řešit, ale snad z mého prvního příspěvků většina chovatelů, kteří těmto bludům doposud věřili změní názor ... to už je na nich ...

A mimochodem, znám dost pejsků, kteří se s odoperovanou luxací i vyššího stupně aktivně věnují nejen agility ;-)

-  |  0  P.T, 30.7.2009 @ 21:35
0

Jak který, některý jsou s odoperovanou nožičkou vůbec rádi, že chodí- bohužel:(.A kort když druhá noha na operaci nemůže, když je k tomu nemocné srdíčko. I tací jsou:(

-  |  0  Diblíková Jindra, 31.7.2009 @ 08:06
0

Milá Lucko,nemám čas se zabývat takovými pitomostmi abych něco o někom a tak dále.Specielně jsem nikdy z nikým nehovořila o Vás!A když jste někde slyšela někjaký klep dala bych si pozor abych to pouštěla dál Jako fakt!
Na to že mě pomlouvají už jsem si zvykla.No,když nemají nic jiného na práci,tak ať si to užijí!Já si zas raději užiju úspěchů svých odchovů.

Pokud chcete reagovat na předcházející přispěvky, musíte se přihlásit a nebo zaregistrovat.