Tohle je pro mě moc smutné, protože ten pejsek je bratr maminky mojí Sisinky a babičky Jazee - Bessy od Pyšelské lorety a je to jeden z prvních potomků mého třináctiletého Tempíka. Mail ke mně docestoval přes kamarády výcvikáře, nemám tušení, co se doopravdy stalo, i když bych vsázela na to, že se tu krutě vymstil pocit, že kavalír snese vše... bohužel, tak starý pes má už svoje mírné mouchy a přece jen potřebuje trochu klidu...
Pokud víte o někom, kdo by mu dopřál v klidu a v péči dožít, moc se přimlouvám. Při vitalitě jeho rodičů bude určitě někomu pár let dělat radost. Kopíruji text mailu:
inzerat na umisteni psa
Kavalír King Charles Španěl, jméno Viki, papírový jméno Beethoven od Pyšelské Lorety, uchovněný, s PP, narozenej 5.8.1999.
Nesmí k dětem, aspoň né k malým, spokojenej bude u starších lidí, má už rád svůj klid, očkovanej, odčervenej.
Jedna se o psa z Brna, pokousal rocni dite, majitele ho nemaji sanci umistit ani v rodine a v utulku udajne prijimaji poze potulne psy. Pokud byste nekdo byl ochotny se psa ujmout, ozvete se mi prosim na e-mail: attilien@gmail.com.
To snad není možný co jsou ty lidi zač... Zkusím se pozeptat, mít baráček tak to risknu a klidně si ho vezmu, ale už tak máme v paneláku "přepsíno". Doufám, že se chudák pejsek dostane do dobré rodiny, kde ho nějaký malý dítě nebude šikanovat, nevěřím, že by ho pokousal jen tak z ničeho nic... Lidi jsou nepoučitelní...
Dobrý večer
Já si také myslím,že pejsek by jen tak neublížil a kavalír ani náhodou.Taky jsem měla a mám kavalírka a mám jen ty nejlepší zkušenosti a nedala bych na ně dopustit.Mohu poprosit o fotku pejska?Určitě bych si ho ráda vzala.Zaslouží si pěkný a štastný zbytek svého života a hlavně v poklidu.Je moc smutné,že mezi Námi žijí i takoví lidé,kteří dokážou na bezbranné nevinné zvířátko naházet všechno špatné.Budu držet pejskovi palečky at má milující rodinu plné lásky.
Zapoměla jsem se podepsat.
Jen jsem informaci poslala dál, další podrobnosti vám asi sdělí na výše uvedeném mailu: attilien@gmail.com
Jen chci ještě pro eventuelní zájemce zdůraznit, že se jedná o psa skoro jedenáctiletého a jeho začlenění do větší a rušnější domácnosti možná nebude nejjednodušší, zvažte prosím dobře svoje možnosti a schopnosti, aby se pes nedostal z bláta do louže. Pokud bych měla možnost, vezmu si ho sama, ale právě s ohledem na své "důchodce" to udělat nemůžu.
Viki už našel nový domov a původní majitelé s ním zůstávají v kontaktu.